Nedan kan du se några spännande resor till Mexiko som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Mexiko.

Visa 8 upplevelser

Det bästa av Mexiko

Upptäck Mexikos enorma mångfald på denna resa som tar dig till många av landets sevärdheter. Res till Mexico City, San Cristóbal de las Casas, Palenque, Mérida och Playa del Carmen och upplev raviner, vattenfall, mayaruiner, lokala byar, azurblått hav och läcker gastronomi längs vägen.
Läs mer
16 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 35 950:-

Familjesemester i Mexiko

Åk på en härlig semester till Mexiko och njut av de fantastiska stränderna, den goda maten och de spännande utflykterna – här finns något för hela familjen. Står det familjesemester i reseförslaget? Då kan ni lugnt sätta kurs mot Mexiko i allmänhet och Yucatanhalvön i synnerhet. Här väntar stora upplevelser för alla åldrar utan att man behöver sitta i bussar och bilar flera timmar varje dag för att komma fram.
Läs mer
15 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 26 450:-
från 24 950:-
Tre-generationersresa Mexiko

Tre-generationersresa till Mexiko

Är det någon som fyller jämt och skall fira med en resa tillsammans med familjen? Eller bara vill tillbringa lite mer kvalitetstid tillsammans på tvärs mellan generationerna? Titta på vårt reseförslag nedan till sköna Mexiko med upplevelser, avkoppling och mysiga hotell i en härlig blandning.
Läs mer
14 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 23 950:-
från 21 950:-
Road trip Mexiko

Road trip i Mexiko

Åk på äventyr i egen bil i Mexiko. Här väntar färggranna kolonialstäder, vacker natur, imponerande mayaruiner och vidunderliga kritvita stränder som Tulum och Akumal.
Läs mer
16 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 27 450:-

Res på egen hand i Mexiko

Res som backpacker i Mexiko i ditt eget tempo. Här kan du uppleva en av världens största städer; Mexico City, se imponerande Mayaruiner, pröva kraft och mod på Puerto Escondidios fantastiska surfvågor, chilla i de mysiga kolonialstäderna Oaxaca och San Cristóbal och uppleva dykning i världsklass vid Mexikos vackra karibiska kust.
Läs mer
Upp till 90 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 12 950:-

Det bästa av Kuba och Mexiko

Få det bästa från två helt olika världar. Du kommer att uppleva det råa, orörda Kuba som ger dig en känsla av att ha rest tillbaka i tiden, och även möta ett Mexiko fyllt av historia, vackra stränder och rik mayakultur. I båda länderna välkomnar befolkningen dig med ett leende.
Läs mer
21 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 42 950:-

Äventyrliga Costa Rica och Mexiko

Detta reseförslag kombinerar Mexiko och Costa Rica, så att du kan se fram emot äventyr, djurliv, kultur, tempel och vackra paradisstränder. En spännande resa för både backpackers, familjer och par, där du får uppleva det unika djurlivet i Tortuguero, vulkaner och äventyr i Turrialba och La Fortuna, kultur och mayatempel vid Valladolid och avslutar med badsemester på Isla Holbox.
Läs mer
19 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 37 450:-
från 34 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

Backpacking i Central- och Nordamerika

USA, Mexiko, Beliza, Guatemala, Honduras, Nicaragua och Costa Rica. Känn storstadspulsen, åk på en roadtrip i USA:s imponerande nationalparker, vandra bland Mayaruiner, fyll magen med läckra tacos, smaka på mexikansk tequila, snorkla med valhajar, njut av reggaemusik och den karibiska atmosfären på Caye Caulker, m.m.
Läs mer
2-5 månader
från 14 450:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Fanny Hedin

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM MEXIKO

Få information och fakta om Mexiko här!

VÄDRET I MEXIKO

Regnperioden, som också är den varmaste årstiden, pågår mellan maj och oktober. Det finns dock otroligt stora regionala skillnader – den nordliga delen av landet får bara lite regn, medan det på Yucatánhalvön faller en hel del regn. Generellt kan du absolut resa till Mexiko under regnperioden då det oftast bara regnar ett par timmar om dagen. Orkansäsongen pågår från juni till november, då de flesta orkaner kommer från augusti till oktober. Orkaner och tropiska stormar påverkar till störst del kustområdena. December till april är de svalaste månaderna i landet. Här kan det under nätterna bli väldigt kallt uppe i bergen. Ute vid kusten är det under den här perioden behagligt varmt dygnet runt.
Se väder och klimat i olika områden i Mexiko.
Mexiko

BÄSTA RESEPERIOD

Högsäsongen i Mexiko pågår från december till och med april, och det är under den här perioden som du kommer uppleva flest turister. Under ”Semana Santa”, påskdagarna, ska du som resenär förbereda dig på många amerikanska turister och lokala mexikanare på Yucatánhalvön – här rekommenderar vi att du har bokat allt i god tid då många hotell och resorter är fullbokade.
Lågsäsongen från maj till november innebär lägre priser på framförallt Yucatánhalvön, men även högre temperaturer och naturligtvis regn, samt möjlighet för tropiska stormar och orkaner som primärt pågår under augusti till oktober.
Dykning Mexiko

Resor till Mexiko – Upplev det färgsprakande landets många sidor

Från kritvita stränder med svajande palmer till storslagna arkeologiska lämningar – och inte minst en rik kultur som det är svårt att inte bli fullständigt betagen av. Detta är bara ett litet urval av alla de upplevelser som resor till Mexiko har att bjuda på. Hos Winberg Travel kan du drömma stort och hitta inspiration till äventyrliga resor till Mexiko, som är fullspäckade med de allra största upplevelserna och dolda pärlorna.

Res Mexiko runt eller utvidga ditt mexikanska äventyr med andra fascinerande länder i Latinamerika och Karibien. Hos oss hittar du många spännande reseförslag, och du kan alltid skräddarsy din resa till Mexiko så att den passar just dina unika resedrömmar. Våra olika resor till Mexiko passar både till äventyrare, backpackers och familjer i alla åldrar.

Utforska Mexikos imponerande natur

På våra äventyrliga resor till Mexiko finns det goda möjligheter för att komma alldeles inpå Mexikos rika och mångfaldiga natur som bjuder på allt från frodiga regnskogar och enastående laguner, till storslagna vattenfall, unika undervattensgrottor, djupa cenoter och självklart också fantastiska stränder. Din resa till Mexiko kan till exempel ta dig till Celestun nationalpark i Yucatán. Den är framförallt känd för sitt rika fågelliv, där du i perioden från augusti till december kan uppleva stora flamingoflockar.

Här finns det naturligtvis också plats för avkopplande dagar vid stranden mot det karibiska havet, där du kan svalka dig i azurblått hav och slumra till på de vita sandstränder som är som tagna ur ett vykort. Är du sugen på att utforska livet under ytan så garanterar framför allt korallrevet utanför ön Cozumel en enastående upplevelse.

Besök Mexikos bästa aztek- och mayaruiner

Ingen historisk resa till Mexiko är fulländad utan ett besök på någon av de enastående lämningarna från de stora, indianska kulturerna. Inte långt från Mexiko City ligger ruinerna Teotihuacán, där du kan gå i aztekernas fotspår och utforska några av världens största pyramider, såsom Måne- och Solpyramiden. Teotihuacáns historia går ända tillbaka till ca 300 år f.Kr. då området utvecklade sig till den största och viktigaste staden i det förkolombianska Amerika

I hjärtat av djungeln på Yucatán-halvön ligger några av världens mest imponerande mayaruinerna. Här kan du besöka den gamla mayastaden Palenque och bestiga de höga pyramiderna för att avnjuta en fantastisk utsikt över djungeln. Inskriptionstemplet i staden står som ett makalöst begravningsmonument över kung Pascal den stora, där hans sarkofag också finns.


Smaka på det autentiska, mexikanska köket

Mexikos kök är en sevärdhet i sig själv för många resenärer. Du känner säkert redan till flera av de klassiska, mexikanska rätterna som tacos, burritos, chili con carne osv. De kryddiga rätterna som vanligtvis också innehåller massor av bönor och majs, i kombination med kalla drycker och kanske en skvätt smakrik tequila är till stor del det som kännetecknar det autentiska, mexikanska köket. Reser du runt i flera delar av Mexiko kommer du också uppleva att varje region har sina egna speciella rätter.

Gå på upptäcktsfärd i Mexikos fascinerande och färgrika städer

Mexikos kultur lyser verkligen igenom landets olika städer, som alla var för sig har en alldeles speciell atmosfär. I Mexiko City kan du uppleva många sevärda museer och imponerande kyrkor samt mängder av andra sevärdheter. Dessutom är staden full av trevliga restauranger, livliga marknader och vackra parker. Här sjuder gatorna av fest och färg, vilket understryks både av omgivningarna och den tillmötesgående befolkningen. Du kan utan problem spendera flera dagar här.

I södra Mexiko kan du bland annat besöka den charmerande staden Campeche, som gömmer på en dramatisk historia. Här kan du låta dig förföras av de idylliska kullerstensgränderna och de många pastellfärgade byggnaderna som i hög grad kännetecknar det färgrika landet. Upptäckt också många andra spännande städer på våra resor till Mexiko.

FAQ

VAD ÄR KLOCKAN I MEXIKO?
Tidszonen i Mexiko är Central Standard Time (UTC-6). Tidsskillnaden till Sverige är minus 7 timmar.

VILKA ÄR DE MEST KÄNDA MAYARUINERNA I MEXIKO?
De kändaste Mayaruinerna i Mexiko är Chichén Itzá, Coba, Calakmul och Uxmal, som alla finns på Yucatánhalvön. Här kan du tillbringa många timmar med att utforska de imponerande ruinerna, varav många är nära inpå 3 000 år gamla.

VILKEN SPRÅK PRATAR MAN I MEXIKO?
Det officiella språket i Mexiko är spanska, men utöver det pratas här över 70 ursprungliga språk, som bland annat maya och nahuatl.

VAR LIGGER MEXIKO?
Mexiko ligger i Nordamerika, tillsammans med USA och Kanada. Mexiko gränsar norrut mot USA och söderut mot Guatemala och Belize. Mot öster ligger den mexikanska golfen, medan det norra Stilla Havet ligger väster om Mexiko.

VAD ÄR MEXIKO KÄNT FÖR?
Mexiko är känt för imponerande Mayaruiner, myllrande storstäder, mysiga kolonistäder och små, dammiga pueblos samt de vackra cenoterna – en slags grottor med klart sötvatten, varav några är helt övertäckta, underjordiska grottor, som du kan bada och dyka i. Och naturligtvis är landet känd för sina paradisiska sandstränder längs den karibiska kusten, den tempofyllda och särpräglade mariachimusiken, kalla Margaritas samt det läckra, mexikanska köket med ett otal chilivarianter som du kan smaka på om du vågar.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL MEXIKO PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Mexiko-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Mexiko för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: