Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 18 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Låt oss skräddarsy en upplevelseresa i sköna Italien. Du åker tåg mellan några av Italiens läckraste städer och platser, bor på handplockade små hotell - självklart kan du ändra dem - vi har allt från coola hostels till fantastiska lyxhotell. Resan börjar i en av väldens mest fascinerande städer; Venedig och fortsätter sedan till Florens, Rom och avslutas i Sorrento på Amalfikusten. Vi har inkluderat en dagsutflykt till Pompeji men annars har du dagarna fria för egna äventyr. Varva höjdpunkter med våra tips till italienska upplevelser "off the beaten path".

Bästa reseperiod

Det går utmärkt att resa till Italien året runt, beroende på vad målet för resan är och vilka regioner man önskar besöka. I norr har man vanligtvis varma somrar och kalla vintrar medan man längs kusten och i söder ofta har milda vintrar och väldigt torra och varma somrar. Juli och augusti är ofta väldigt varmt och ska man besöka storstadsområdena i söder såsom Rom och Neapel kan det bli riktigt hett.


Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Venedig
Avresa från Skandinavien mot Venedig och ankomst samma dag. Efter du har landat kan du antingen ta en båttransfer direkt in till staden eller tåg alternativt buss och sedan vidare med en vaporetto, en vattenbuss. Venedig är verkligen en helt unik plats – en stad rest på miljontals pålar i en lagun i Adriatiska havet. Staden består i själva verkat av drygt 100 små öar, separerade genom slingrande kanaler men sammanbundna med över 400 broar. Venedig är fyllt med stora och små torg, kanaler, broar, restauranger och konstskatter. Men Venedig är så mycket mer - hela lagunen är fylld med öar och upplevelser så när du fått ditt lystmäte av Markusplatsen och Rialtobron finns det massor med guldkorn att upptäcka.
Dag 2: Venedig "off the beaten path"
Har man aldrig varit i Venedig förut vill man kanske klara av de mest kända höjdpunkterna som Markusplatsen, Markuskyrkan, Dogepalatset och Rialtobron. Caffe Florian på Markusplatsen har världens dyraste espresso men kanske världens bästa läge. Annars behöver man bara gå några hundra meter in i gränderna för att komma bort från turistvimlet och hitta en kaffe för överkomliga 1 euro. Att åka gondol på de glittrande kanalerna genom staden är för många ett minne för livet, men ett alternativ är att ta en "traghetto" tvärs över Canal Grande för en bråkdel av priset. I centrala Venedig går man - det är obligatoriskt att tappa bort sig minst ett par gånger om dagen - och skall man till öarna runtikring åker man "vaporetto". Missa inte att strosa runt i Dorsoduro och spana in gondolbyggarna vid Squero di San Travosa, upplev stillheten på begravningsön San Michele, är lunch på vindgården Verissa på ön Mazzorbo, se solnedgången från kajen på Murano och se soluppgången från Riva degli Schiavoni, drick spritz och ät cicchetti i Cannareggio. (F)
Dag 3: Tåg från Venedig till Florens
Efter frukost tar ni er till tågstationen därifrån ni påbörjar er resa till fantastiska Florens. Resan tar ungefär 2,5 timme och ni kan under tiden bara luta er tillbaka och koppla av. Väl framme i Florens bor ni centralt och kan enkelt ta er på egen hand till ert hotell. Florens, som är Toscanas huvudstad, ligger vid floden Arno och är framförallt känd för sin historiska betydelse men också för sin arkitektur och konst. Sedan 1982 är Florens historiska centrum ett UNESCO världsarv. (F)
Dag 4: Florens - konst och kultur i överflöd
Idag har vi inkluderat biljetter på en Hop on Hop off-buss där ni kan se några av stadens höjdpunkter såsom stadens katedral (Duomo), Ponte Vecchio-bron, Michelangelos David-staty, Heliga Korsets Basilika och mycket mer. Florens är också en mycket enkel stad att ta sig fram till fots i och oavsett intresse finns det gott om aktiviteter att underhålla sig med. (F)
Dag 5: Tåg från Florens till Rom
Efter en snabb tågresa på bara en och en halv timme når ni så Italiens vackra huvudstad Rom. Här skulle man utan vidare kunna tillbringa veckor ut och veckor in utan att hinna se alla sevärdheter, man fullkomligt snubblar över antika lämningar och ruiner vart man än går. Naturligtvis hittar man också mängder med mysiga kvarter, myllrande torg, gulliga café, spännande museum och italiensk mat när den är som bäst. På ett hotell nära centralstationen Termini har ni ett perfekt utgångsläge för att upptäcka staden. (F)
Dag 6: Rom - den eviga staden
Upptäck stadens historiska centrum ombord en Hop on Hop off-buss, det perfekta sättet att ta sig runt stadens hektiska trafik och där ni kan hoppa av på de platser ni vill uppleva lite fördjupat. Sätt dig in i gladiatorernas värld vid Colosseum, beskåda kapplöpningsbanorna vid Circus Maximus, beundra det majestätiska antika templet Pantheon, träna konditionen i Spanska Trappan och kanske träffa påven vid Peterskyrkan – listan kan göras hur lång som helst! (F)
Dag 7: Rom på egen hand
Idag har ni en helt ledig dag att fortsätta upptäcka stadens alla skatter. Promenera längs de små bakgatorna och avnjut en god lunch i den charmiga stadsdelen Trastevere, gör en önskning vid Fontana di Trevi eller ta en guidad tur av Vatikanmuseerna som bland annat innehåller Sixtinska kapellet där man kan njuta av fantastiska historiska mästerverk såsom Michelangelos ”Yttersta Domen”. En mäktig upplevelse! (F)
Dag 8: Från Rom till Sorrento
Vidare med tåg till Italiens tredje största stad, Neapel. Härifrån har ni en privat transfer till den härliga syditalienska kustpärlan Sorrento där ni tillbringar några sköna dagar. Hotellet ligger centralt i Sorrento, på kort promenadavstånd från vattnet och med ett perfekt läge för både avkoppling och upptäcktsfärder i området. (F)
Dag 9: Utflykt till Pompeji
Besöker man denna delen av Italien är en utflykt till mytomspunna Pompeji nästan ett måste och vi har inkluderat en halvdagsutflykt. Pompeji var en utav städerna vid som låg vid vulkanen Vesuvius fot och som blev totalförstörd i ett kraftigt vulkanutbrott år 79 e.Kr. Tjock aska täckte staden som slutligen föll i glömska och det var först i slutet av 1600-talet som staden återupptäcktes och först i mitten av 1700-talet började man gräva fram staden. Staden erbjuder verkligen en ögonblicksbild av det romerska liver och att strosa runt på de stenbelagda och välbevarade vägarna, se lämningar som fortfarande nästan 2000 år senare är till stor del intakta är verkligen magiskt och man färdas nästan tillbaka i tiden och kan föreställa sig livet före vulkanutbrottet men också skräcken hos stadens invånare när de överrumplades av askan tack vare gipsavgjutningarna från de hålrum som lämnats av mänskliga kvarlevor i den tjocka askan. (F)
Dag 10: Sorrento och Amalfikusten
En helt ledig dag att krama ur det sista av Italiens höjdpunkter. Kanske ta en dag vid stranden eller varför inte göra en en dagsutflykt till Capri med sitt klara vatten, romantiska restauranger, pittoreska byar och härliga promenader. Eller ta en tur längs den fantastiskt vackra Amalfikusten som bjuder på magnifika vyer, charmiga byar som klättrar längs de branta klipporna och såklart också urgulliga badvikar med enastående bad i glittrande vatten. (F)
Dag 11: Hemresa
Ni har en privat transfer till Neapels flygplats för hemresa, önskas det kan vi såklart också arrangera transport vidare därifrån till Roms flygplats med tåg. (F)

Övernattningar

Två nätter på hotell i Venedig
Två nätter på hotell i Florens
Tre nätter på hotell i Rom
Tre nätter på hotell i Sorrento

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Venedig // Neapel - Skandinavien
 • Hotell, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF