Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
Minimum 6 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Att hyra en minihusbil är ett perfekt alternativ om du vill resa billigt på egen hand samt bo i Kanadas vackra nationalparker och enkelt ta dig runt i storstäderna. Du har friheten att resa i din egen takt, stanna precis var du vill och komma riktigt nära naturen. Du slipper också packa upp varje kväll när du trött och mättad på intryck och bara vill slappna av efter en lång dag på vägen.

En minihusbil är ett bekvämt sätt att resa för alla åldrar. Du kan spara mycket pengar genom att bo på campingplatser i städer och nationalparker. I många amerikanska städer kan du tillbringa natten i State Parks eller på campingplats.

Du måste vara minst 21 år gammal för att hyra en minihusbil i Kanada. Vi bokar inte minicamper separat utan bara ihop med din internationella flygbiljett.

Läs mer om Kanada här.
Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Kanada här

Bästa reseperiod

Hela året men bästa tiden är maj till september

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Det finns en modell av minihusbil med plats för 4 personer. Se detaljer om minihusbilen. Ålder/körkort Minimiåldern för hyra en minihusbil är 21 år. Du måste visa upp ett pass, ett kreditkort och ett giltigt nationellt körkort för personbil när du hämtar fordonet. Det rekommenderas också att du tar med ett internationellt körkort för att undvika eventuella språkliga missförstånd. Upphämtning/avlämning Du kan inte hämta din minihusbil samma dag som du anländer i Kanada. Det är därför viktigt att du har bokat boende på hostel/hotell/motell den första natten. Du kan hämta din husbil under hela veckan, förutom på söndagar och nationella helgdagar. Upphämtning måste ske mellan 13.00–15.00 och husbilen måste lämnas tillbaka senast 10.59. Campingplatser När du hyr din minihusbil får du en gratis lista över alla campingplatser i Kanada. Planera din resa Kanada är ett enormt land. Det är därför viktigt att du i förväg bestämmer vilka områden du vill besöka. Detta gäller framförallt när du hyr en minihusbil. Du måste förbetala det antal miles du förväntar dig att använda. Oanvända miles återbetalas ej. Du betalar dock ett högt pris för extra miles, om du kör längre än förväntat. Du kan skydda dig mot obehagliga överraskningar genom att köpa till paketet "Unlimited Mileage" eller paket med 100 och/eller 500 miles. Körbegränsningar Du kan köra minihusbil nästan överallt i USA och Kanada.

Kommentarer

Du kan hyra en minihusbil så länge du vill, det finns inga tidsrestriktioner.

Försäkringar
I hyran ingår full ansvars-, stöld- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringen kräver dock att fordonet används i överensstämmelse med gällande riktlinjer. Du kommer att få en noggrann genomgång av vad du ska göra vid skador/olyckor när du hämtar din husbil.

Självrisk
Vid skada på fordonet eller vid stöld tillkommer en självrisk på CAD 1500. Det går dock att köpa försäkring utan självrisk.

Kilometer
Vanligtvis ingår det inte miles/kilometer i hyran. Du kan köpa till fria kilometer eller paket med 100 eller 500 miles. Detta måste förbeställas genom Winberg Travel. Alternativt kan du betala cirka CAD 0,25 per mile (1,6 km) som du kör över dina dagliga miles. Extra miles/km kommer inte att återbetalas.

Standardutrustning
Automatväxellåda, luftkonditionering, farthållare, ABS-bromsar, servostyrning, musikanläggning, kylskåp, 2 kokplattor, DVD-spelare, Penthouse Roof Pod Bed, vattentank, etc.

Envägshyra
Det är möjligt att lämna din minihusbil på en annan plats än du hämtade den. Då tillkommer en avgift på 175 USD plus lokal skatt. Kontakta Winberg Travel för mer information.

Extra förare
Ingår i hyran.

Tilläggstjänster
Det är möjligt att köpa till följande tjänster:
  • Paket med 500 miles
  • Unlimited Mileage
  • Personligt paket (handdukar och sängkläder)
  • Provisionspaket (köksutrustning för 4 personer)
  • Campingstolar
  • GPS
  • Försäkring utan självrisk

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag utom söndag och amerikanska helgdagar.

Packlista

  • Du måste ha med dig ett internationellt körkort
  • Det är en bra idé att packa i mjuka resväskor, eftersom det kan vara lite svårt att göra plats för hårda resväskor i en minihusbil.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF