Upp till 30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 9 450:-
Boka dina flygbiljetter till Kenya genom oss på Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Vi bokar även ett ankomstpaket med två nätter i safaritält på en camp i Nairobi - en perfekt mjuklandning på en spännande resa i Kenya.

Vi hjälper även till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, till exempel att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, flygbolagens allianser, stop-over-möjligheter, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Det är en avgång från Skandinavien till Nairobi i Kenya. Beroende på flygbolag kommer det vara 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
Du anländer till Nairobi flygplats, där du kommer att hämtas av en förare och köras till ditt camp där du har två nätter. Beroende på sommartid eller vintertid kommer tidsskillnaden endast att vara på 1-2 timmar.
Dag 3: Nairobi på egen hand
Dagen är till fri disposition. Utforska staden och de omgivande attraktionerna som Karen Blixens hus som idag är ett populärt museum, eller kom nära elefanter och giraffer på Sheldrick Elephant Orphanage och AFEW Giraffe Center. Njut av en mjukstart i stan på ett av de många kaféerna eller på en av restaurangerna. Planera din klättring på Mount Kenya eller safari i Masai Mara, Amboseli, Lake Nakuru eller någon av de andra 20 nationalparker som landet erbjuder. Besök en massajby och lär dig mer om stamkulturen. Dyk med delfiner och koppla av vid stranden på Kenyas östkust.
Dag 4: Nairobi på egen hand
Din resa fortsätter på egen hand. Winberg Travel kan till exempel rekommendera safaritur, trekking på Mount Kenya och avkoppling och dykning vid kusten antingen via buss eller tåg. Från Nairobi är det lätt att komma vidare på dessa turer och du kan själv bestämma ordning och tid för resan. Konsultera våra kunniga experter och hitta fram till exakt vad som passar dina resedrömmar.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Viktigt gällande dricks i Kenya:

Det är inget krav att ge dricks, men det är kutym, och förväntas, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstående riktlinjer:

Safari: Runt 5-15 USD / person och dag. Är ni en familj på fyra under en 4-dagarstur är alltså 100-120 USD en bra dricks.

Guide på utflykter: 7-10 USD / dag, kanske något mer om ni är en hel familj.

Porter (en person som t.ex. bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD, beorende på hur mycket bagage du har.

Serveringspersonal på restaurang: 5-20 USD / bord eller grupp (beronde på hur fin restaurang det är)

Resans frånpris utgår från lågsäsongspriser. Bokningar under högsäsong, exempelvis jul/nyår samt sommarsemestern, harr vanligtvis högre priser än detta. Priset är beroende av platssituationen.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: