Sök
Sök
Borneo
Kuala Lumpur
Sukau Rainforest Borneo
Sukau Rainforest Borneo
Sepilok, Borneo
Sukau Rainforest Borneo
Mor og unge nyder livet ved Camp Leakey.
Sukau Rainforest
Kota Kinabalu City Mosque
Borneo
Borneo

Borneos regnskog och välbevarade paradisöar

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 12 dagar

Rundresan kombinerar besök i Malaysias huvudstad med vistelser i Borneos djungler och på tropiska öar. Se orangutanger och koppla av på den sagolika ön Pulau Tiga.

Resan börjar i den pulserande och kontrastrika huvudstaden Kuala Lumpur, där modern arkitektur blandas med gamla traditioner och kultur. Här kan du ta reda på varför Borneo är världsberömt för sina orangutanger och sin storslagna natur. Din första erfarenhet blir Sipiloks orangutangcenter, som rehabiliterar cirka 80 orangutanger. Centret ligger i djungeln, så miljön är precis som orangutangerna är vana under naturliga omständigheter. Efter ett upplevelserikt besök hos parkens djur går resan tillbaka till Sandakan. Härifrån åker du båt upp för floden, mot Sukaus regnskog. Det är bland de bästa platserna på Borneo att se det fascinerande djurlivet - i naturen längs floden fullkomligt sjuder det av liv. Din resa avslutas på den exotiska och vackra ön Pulau Tiga utanför Kota Kinabalu. Du kan se fram emot azurblått vatten, vackra stränder och ett sagolikt marint liv, som kan upplevas genom dykning och snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner. Denna rundresa är bäst att ta från maj till oktober, eftersom det är då vädret i staten Sabah är som mest stabilt.

Malaysiska Borneo kan besökas året runt, men du bör alltid vara beredd på regnskurar - och det kan förekomma heldagsregn under alla årstider. På Borneo är det störst risk för nederbörd från oktober till mars.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysiska kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som vägledande.


Borneo

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstiden från Sverige beror på flygbolaget.

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomst till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. Övernattning på hotell i turistklass.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att utforma utflykten tillsammans med din guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)

Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan
Idag blir du hämtad på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till staten Sabah i nordöstra delen av malaysiska Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)

Dag 5: Sandakan - Sipiloks orangutangcenter - Sukaus regnskog
Idag bär det av till Sepiloks orangutangcenter, 25 kilometer från Sandakan. Platsen är världsberömd för sin stora insats för att beskydda och återanpassa orangutangerna till naturen. Ditt besök börjar med att du får se en video om orangutangerna på Borneo. Därefter utforskar du djungeln vid centret och får se orangutanger. Besöket avslutas vid orangutangernas "dagis", som är ett slutet område för de yngsta aporna. Härifrån fortsätter du till Borneo Sun Bear Conservation Centre, där du kommer att få höra och se hur detta center hjälper och beskyddar världens minsta björnart som lever på Borneo. Efter lunch reser du landsvägen till Sukau Rainforest Lodge och kommer fram sent på eftermiddagen. Efter ankomsten och incheckningen tar du en flodbåttur i djungeln. Vid middagstid kan du se fram emot en middag med levande ljus och utsikt över floden. Efter måltiden berättar din guide om floran och faunan i området, samtidigt som du får se bilder. Denna överblick är intressant eftersom dina nya kunskaper gör att du får ut mer av besöken i regnskogen. Du övernattar på Sukau Rainforest Lodge. (F,L,M)

Dag 6: Sukaus regnskog
Denna fantastiska dag börjar med en härlig båttur upp för Kinabatangan-floden och fram till sjön Kelenanap Oxbow. Här kan du titta på djur och fåglar i den tidiga morgonsolen medan djungeln vaknar. Efter ett par timmar på floden återvänder du till resorten och äter frukost. Därefter väntar en spännande och lärorik promenad med en av anläggningens naturexperter. Efter lunch berättar guiden mer om orangutangerna, innan du åker på en vacker flodbåttur i området. Du bor ännu en natt på Sukau Rainforest Lodge. (F,L,M)

Dag 7: Sukaus regnskog – Sandankan
Efter frukosten åker du tillbaka längs landsvägarna mot Sandakan och efter lunch avgår flyget till Kota Kinabalu. Vid ankomst finns transfer till ditt hotell. (F)

Dag 8: Kota Kinabalu – Pulau Tiga Resort
Du blir hämtad på hotellet och körs ner till hamnen där du tar en båt mot Pulau Tiga, en ö som även kallas för Survivor Island. Checka in på Pulau Tiga Resort och njut av resten av dagen på egen hand. (F,L,M)

Dag 9-10: Pulau Tiga
Dagarna som tillbringas på egen hand ägnas med framgång åt att njuta av öns vackra stränder och exotiska natur, eller under vattenytan, där du kan beundra tropikernas marina liv. Dykning går att boka lokalt eller hemifrån. Dykning och utrustning ingår inte i priset. Boende på Pulau Tiga Resort. (F,L,M)

Dag 11: Pulau Tiga - Sverige
Du tar båten tillbaka till Kota Kinabalu och vidare till stadens flygplats. Beroende på avgångstiden kan det bli lite väntetid på flygplatsen eller i staden. (F)

Dag 12: Ankomst till Sverige
När du landar i Sverige har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur
En natt i Sandakan
Två nätter vid Sukau Rainforest Lodge
En natt i Kota Kinabalu
Tre nätter på Pulau Tiga Resort


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan passar alla under högsäsong.

Det är en klokt att ta med badkläder, kikare, kamera, solkräm, necessär, vattenflaska, insektsmedel, ficklampa, vandringsskor och regnskydd.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige-Kuala Lumpur-Sandakan-Kota Kinabalu-Sverige
  • (Det kommer att göras minst en mellanlandning vid avresa till Malaysia och minst två mellanlandningar på återresan)
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Engelsktalande guider och entréavgift till naturparkerna

I priset ingår inte

  • Resor och aktiviteter som inte beskrivs i programmet
  • Måltider utöver de som nämns i programmet
  • Försäkringar
  • Dykning och utrustning (kan bokas lokalt eller av din resekonsult)
  • Dricks till guider
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mt. Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
Maliau Basin, Borneo

Vandring i Maliau Basin

För en hårdnackad vandrare är denna resa ett unikt äventyr i en bortglömd värld. Maliau Basin är en lummig, grön regnskog, vars hemligheter har legat gömda i miljontals år.

Reslängd: Sex dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: