Sök
Sök
BORNEOS REGNSKOG OCH VÄLBEVARADE PARADISÖAR
Kuala Lumpur
Sukau Rainforest Borneo
Sukau Rainforest Borneo
Sepilok, Borneo
Sukau Rainforest Borneo
Mor og unge nyder livet ved Camp Leakey.
Sukau Rainforest
Kota Kinabalu City Mosque
Borneo
Borneo

Borneos regnskog och välbevarade paradisöar

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 12 dagar

En läcker resa med Malaysias huvudstad - vidare till i Borneos djungler och avsluta på tropiska öar. Se orangutanger och koppla av på den sagolika ön Pulau Tiga.

Börja i den pulserande och kontrastrika huvudstaden Kuala Lumpur där modern arkitektur blandas med gamla traditioner och kultur. Vidare till Borneo med Sepilok Orangutan Rehabilitation Center som första stopp. Från Sandakan åker du båt upp för floden mot Sukaus regnskog.Resan avslutas på den exotiska och vackra ön Pulau Tiga utanför Kota Kinabalu. Du kan se fram emot azurblått vatten, vackra stränder och ett sagolikt marint liv, som kan upplevas genom dykning och snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur

Vid ankomst till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik

Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att utforma utflykten tillsammans med din guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. ([F])

Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan

Idag blir du hämtad på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till staten Sabah i nordöstra delen av malaysiska Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. ([F])

Dag 5: Sandakan - Sipiloks orangutangcenter - Sukaus regnskog

Idag bär det av till Sepiloks orangutangcenter, 25 kilometer från Sandakan. Platsen är världsberömd för sin stora insats för att beskydda och återanpassa orangutangerna till naturen. Ditt besök börjar med att du får se en video om orangutangerna på Borneo. Därefter utforskar du djungeln vid centret och får se orangutanger. Besöket avslutas vid orangutangernas "dagis", som är ett slutet område för de yngsta aporna. Härifrån fortsätter du till Borneo Sun Bear Conservation Centre, där du kommer att få höra och se hur detta center hjälper och beskyddar världens minsta björnart som lever på Borneo. Efter lunch reser du landsvägen till Sukau Rainforest Lodge och kommer fram sent på eftermiddagen. Efter ankomsten och incheckningen tar du en flodbåttur i djungeln. Vid middagstid kan du se fram emot en middag med levande ljus och utsikt över floden. Efter måltiden berättar din guide om floran och faunan i området, samtidigt som du får se bilder. Denna överblick är intressant eftersom dina nya kunskaper gör att du får ut mer av besöken i regnskogen. ([F],[L],[M])

Dag 6: Sukaus regnskog

Denna fantastiska dag börjar med en härlig båttur upp för Kinabatangan-floden och fram till sjön Kelenanap Oxbow. Här kan du titta på djur och fåglar i den tidiga morgonsolen medan djungeln vaknar. Efter ett par timmar på floden återvänder du till resorten och äter frukost. Därefter väntar en spännande och lärorik promenad med en av anläggningens naturexperter. Efter lunch berättar guiden mer om orangutangerna, innan du åker på en vacker flodbåttur i området. ([F],[L],[M])

Dag 7: Sukaus regnskog – Sandankan

Efter frukosten åker du tillbaka längs landsvägarna mot Sandakan och efter lunch avgår flyget till Kota Kinabalu. Vid ankomst finns transfer till ditt hotell. ([F])

Dag 8: Kota Kinabalu – Pulau Tiga Resort

Du blir hämtad på hotellet och körs ner till hamnen där du tar en båt mot Pulau Tiga, en ö som även kallas för Survivor Island. Checka in på Pulau Tiga Resort och njut av resten av dagen på egen hand. ([F],[L],[M])

Dag 9-10: Pulau Tiga

Dagarna som tillbringas på egen hand ägnas med framgång åt att njuta av öns vackra stränder och exotiska natur, eller under vattenytan, där du kan beundra tropikernas marina liv. Dykning går att boka lokalt eller hemifrån. Dykning och utrustning ingår inte i priset. ([F],[L],[M])

Dag 11: Pulau Tiga - Sverige

Du tar båten tillbaka till Kota Kinabalu och vidare till stadens flygplats. Beroende på avgångstiden kan det bli lite väntetid på flygplatsen eller i staden. ([F])

Dag 12: Ankomst till Skandinavien

När du landar i Skandinavien har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur
En natt i Sandakan
Två nätter vid Sukau Rainforest Lodge
En natt i Kota Kinabalu
Tre nätter på Pulau Tiga Resort


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Kuala Lumpur - Sandakan // Lahad Datu - Kota Kinabalu - Skandinavien
 • Två nätter i Kuala Lumpur
 • En natt i Sandakan
 • Två nätter vid Sukau Rainforest Lodge
 • En natt i Kota Kinabalu
 • Tre nätter på Pulau Tiga Resort
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Iban Lemanak

Ibanfolket och Lemanakfloden

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Reslängd: Två dagar
Mount Kinabalu

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: