12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 21 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Börja i den pulserande och kontrastrika huvudstaden Kuala Lumpur där modern arkitektur blandas med gamla traditioner och kultur. Vidare till Borneo med Sepilok Orangutan Rehabilitation Center som första stopp. Från Sandakan åker du båt upp för floden mot Sukaus regnskog. Resan avslutas på den vackra ön Gaya Island utanför Kota Kinabalu. Du kan se fram emot azurblått vatten, vackra stränder och ett sagolikt marint liv, som kan upplevas genom dykning och snorkling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Idag börjar resan mot Malaysia, med ankomst nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomst till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande.
Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att utforma utflykten tillsammans med din guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 4: Kuala Lumpur – Sandakan
Idag blir du hämtad på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till staten Sabah i nordöstra delen av malaysiska Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)
Dag 5: Sandakan - Sepiloks orangutangcenter - Sukaus regnskog
Idag bär det av till Sepiloks orangutangcenter, 25 kilometer från Sandakan. Platsen är världsberömd för sin stora insats för att beskydda och återanpassa orangutangerna till naturen. Ditt besök börjar med att du får se en video om orangutangerna på Borneo. Därefter utforskar du djungeln vid centret och får se orangutanger. Besöket avslutas vid orangutangernas "dagis", som är ett slutet område för de yngsta aporna. Härifrån fortsätter du till Borneo Sun Bear Conservation Centre, där du kommer att få höra och se hur detta center hjälper och beskyddar världens minsta björnart som lever på Borneo. Efter lunch reser du landsvägen till Abai Jungle Lodge och kommer fram sent på eftermiddagen. Efter ankomsten och incheckningen tar du en flodbåttur i djungeln. Vid middagstid kan du se fram emot en middag med levande ljus och utsikt över floden. Efter måltiden berättar din guide om floran och faunan i området, samtidigt som du får se bilder. Denna överblick är intressant eftersom dina nya kunskaper gör att du får ut mer av besöken i regnskogen. (F,L,M)
Dag 6: Sukaus regnskog
Denna fantastiska dag börjar med en härlig båttur upp för Kinabatangan-floden och fram till sjön Pitas Oxbow. Här kan du titta på djur och fåglar i den tidiga morgonsolen medan djungeln vaknar. Efter ett par timmar på floden återvänder du till resorten och äter frukost. Därefter väntar en spännande och lärorik promenad med en av anläggningens naturexperter. Efter lunch gör du en flodsafari i regnskogen ochmed lite tur ser du både vilda orangutanger och de sällsamma näsaporna. (F,L,M)
Dag 7: Sukaus regnskog – Sandankan
Efter frukosten åker du tillbaka längs landsvägarna mot Sandakan och efter lunch avgår flyget till Kota Kinabalu. Vid ankomst finns transfer till ditt hotell. (F)
Dag 8: Kota Kinabalu – Gaya Island
Du blir hämtad på hotellet och körs ner till hamnen där du tar en båt mot Gaya island och efter check in har du resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 9-10: Gaya Island
Dagarna som tillbringas på egen hand ägnas med framgång åt att njuta av öns vackra stränder och exotiska natur, eller under vattenytan, där du kan beundra tropikernas marina liv. Dykning går att boka lokalt eller hemifrån. Dykning och utrustning ingår inte i priset. (F)
Dag 11: Gaya Island - Sverige
Du tar båten tillbaka till Kota Kinabalu och vidare till stadens flygplats. Beroende på avgångstiden kan det bli lite väntetid på flygplatsen eller i staden. (F)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien
När du landar i Skandinavien har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.

Övernattningar

Två nätter i Kuala Lumpur
En natt i Sandakan
Två nätter vid Abai Jungle Lodge Lodge
En natt i Kota Kinabalu
Tre nätter på Gaya Island

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Kuala Lumpur - Sandakan // Lahad Datu - Kota Kinabalu - Skandinavien
 • Två nätter i Kuala Lumpur
 • En natt i Sandakan
 • Två nätter vid Abai Jungle Lodge
 • En natt i Kota Kinabalu
 • Tre nätter på Gaya Island
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
 • OBS - på Gaya island betalar man MYR 76 direkt till hotellet i "conservation fee".

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF