Sök
Sök
Jungle i Sarawak
Udforsk Malaysias jungle og oplev de vilde dyr
Kuala Lumpur
Kuching
Iban folket, Borneo
Iban stammen
Bådtur til Iban landsby
Endau Rompin
Endau Rompin
Pulau Besar
Endau Rompin
Tioman
Pulau Besar
Singapore
Melaka
Singapore
Tioman
Endau Rompin - River Crossing
Kuala Lumpur
Næseabe i Bako National Park
Melaka
Sukau Rainforest Borneo
Iban folket, Borneo

Okända delar av Malaysia och Singapore

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 36 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 24 dagar

Resan tar dig med till Borneos makalösa natur och unika djurliv. Bo hos en folkstam i Borneos mytomspunna djungel och utforska det okända Malaysia. Besök exotiska öar i Malaysia och njut av Singapores mångfald.

Under den här resan får du både se kända och okända platser i Malaysia. Äventyret börjar i den pulserande och kontrastrika huvudstaden. Kuala Lumpur kombinerar modern arkitektur med gamla traditioner och kulturer. Härifrån åker du till Kuching på Borneo och vidare till Bako Nationalpark som är känd för sin näsapor. Djupt inne i parken möter du det gästvänliga ibanfolket och tillbringar natten hos dem. De lever isolerat i regnskogen och värnar om sin kultur och livsstil. Bland annat har de ett mycket särskilt förhållande till de döda. Resan går vidare till orangutangcentret utanför Kuching. Därefter återvänder du till den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur och fortsätter mot den historiska staden Malacka. Här väntar en spännande cykeltur på stadens trevliga gator. En av resans stora höjdpunkter är regnskogen och naturen i nationalparken Endau Rompin. Denna ganska okända nationalpark lockar med en unik campingupplevelse på naturens premisser. Därefter tar vi med dig till Palau Besaro och Pulau Tioman, två tropiska öar som är omgivna av exotiska stränder och idylliska laguner. Det finns goda möjligheter att åka på utflykter på egen hand från båda öarna. Din rundresa avslutas i den kontrastrika staden Singapore som lockar med spännande kultur, mat, äventyr och vackra stränder - allt på behändigt avstånd.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner.
Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner. Denna rundresa är bäst att ta från maj till oktober, eftersom vädret i staten Sabah är mest stabilt då.

Malaysiska Borneo kan besökas året runt, men du bör alltid vara beredd på regnskurar - och det kan förekomma heldagsregn under alla årstider. På Borneo är det störst risk för nederbörd från oktober till mars.

Luftfuktigheten i Malaysia ligger ofta på 60-70 procent och temperaturerna växlar mellan 22 och 32 grader i låglandet. På östkusten av halvön Malaysia varar regnperioden från oktober till januari. På västkusten är perioden med mest nederbörd mellan september och december, då täta skyfall följs av uppklarnande och sol.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysia kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Iban folket, Borneo

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstid från Sverige beror på flygbolag.

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Övernattning på hotell i ekonomiklass.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du kommer tillsammans med guiden att gå till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter bort. På resan har du viss frihet att utforma utflykten tillsammans med din lokala guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)

Dag 4: Kuala Lumpur – Kuching
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till den mytomspunna staten Sarawak på Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 5: Stadsrundtur i Kuching
Efter frukosten har du lite fritid. Rundturen börjar på hotellet kl. 13.30 och du får se alla de attraktioner den historiska staden har att erbjuda. Du börjar vid Padungan och kan ta några semesterbilder på stadens landmärke, den stora statyn som föreställer en katt. Genom China Town går upptäcktsfärden vidare till Tua Pek Kong, ett av Sarawaks äldsta tempel. Därefter får du se traditionella malaysiska hus byggda på pålar. Kliv sedan ombord på en flodbåt som tar dig förbi Fort Margherita, Astana, Square Tower och mycket annat. Under båtturen har du panoramautsikt över den snabbväxande staden, där de gamla byggnaderna fortfarande står mitt bland de nya och moderna. Efter båtresan åker du tillbaka till hotellet. (F)

Dag 6: Bako Nationalpark
Morgonen börjar med att du blir hämtad på hotellet och åker till fiskebyn Bako, cirka 45 minuter bort. Du fortsätter med båt i ungefär 30 minuter längs kusten, innan du når Bako Nationalpark. Besök parkens informationscenter och utforska parkens vandringsleder. Här finns näsapor, skäggiga grisar och många andra arter. Efter utflykten äter du middag och övernattar på Park Guesthouse. Det är ett enkelt övernattningsställe i en underbar miljö (F,L,M) (F,L,M)

Dag 7: Bako Nationapark - ibanfolket - övernattning i långhus
Efter frukosten checkar du ut och åker båt tillbaka till parkens ingång. Härifrån kör du i ungefär fem timmar för att nå Batang Ai, dock med pauser längs vägen. Du gör till exempel ett besök i Serian, som är en handelsstad för dayakfolket, samt på en kinesisk gård där paprika och kakao produceras.
Efter ankomst till Batang Ai fortsätter färden med långbåt den sista sträckan upp för floden, fram till ibanfolkets samhälle och dess långhus. Här i byn visas du runt i ibanfolkets samhälle. Du får se hur lokalbefolkningen arbetar med mattor, korgar, fiskenät och annat hantverk. Efter middagen väntar en härlig kväll med lokalbefolkningen och du kan njuta av traditionell dans och smaka hemmagjort risvin som kallas för "tuak". Du övernattar i ett av långhusen. (F,L,M)

Du bör förbereda dig på att detta boende är mycket spartanskt. Madrasser, kuddar, filtar och myggnät tillverkas lokalt av ibanfolket och långhuset där du övernattar är en stor sovsal.

Dag 8: Ibanfolket - långhus - Batang Ai
Efter frukosten demonstrerar lokalbefolkningen hur man använder blåspipor (blåsrör). Morgonen bjuder även på en guidad promenad i djungeln, som går ut på att leta efter växter som används för läkemedel, hantverk och matlagning. Sedan bär det av ned för floden, mot Batang Ai. Härifrån hoppar du på en annan båt tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F,L,M)

Dag 9: Batang Ai - Kuching via Semenggohs orangutangcenter
Morgonen tillbringas på egen hand innan du kör tillbaka till Kuching. Du får lunch på vägen och besöker Semenggohs orangutangcenter där de fantastiska djuren matas omkring kl. 15.00. (F,L)

Dag 10: Kuching – Kuala Lumpur
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du Kuala Lumpur och körs vidare till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Vid ankomst på flygplatsen i Kuala Lumpur körs du till ditt hotell i Malacka. Bilresan tar cirka 1,5 timmar. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)

Dag 11: Rundtur på cykel bland Malackas plantager
Idag kommer du att utforska några spännande områden utanför Malacka på cykel. Du kan trampa fram genom staden och utanför stadsgränsen, där vackra plantager och lantliga byar döljer sig. Du cyklar utanför de vanliga turistområdena. I slutet av upptäcktsfärden åker du tillbaka till ditt hotell. (F)

Dag 12: Malacka - Endau Rompin Nationalpark
Dagen börjar vid tågstationen. Här träffar du din lokala guide och ni går tillsammans till nationalparken Endau Rompin. Efter ankomsten fortsätter du med båt i ungefär 40 minuter, mot Kuala Jasin Teltlejren, där du ska bo (det är en enkel tältplats). Resten av dagen kan du med framgång ägna åt en vandring till berget Janing Barat. På utflykten får du se regnskogens vackra flora och fauna. Du återvänder till tältplatsen sent på eftermiddagen. Här kan du hjälpa till att laga middag tillsammans med din guide. Middagen äter du sedan vid lägerelden. Du övernattar i tält i djungeln. (F,L,M)

Dag 13: Malacka - Endau-Rompin Nationalpark
Efter frukosten börjar din vandring upp mot vattenfallet Upeh Guling. Resan dit går genom parkens makalöst vackra natur. Vid vattenfallet kan du bada i de naturliga bassängerna och äta din medhavda mat. Du går tillbaka till tältplatsen via Blue Lagoon. Stoppet på tillbakavägen är en möjlighet att ta ett svalkande dopp i den idylliska naturen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Beroende på vädret kommer guiden att erbjuda en kvällspromenad i parken. (F)

Dag 14: Endau Rompin Nationalpark - Pulau Besar
Den här morgonen tar du båten till Kampung Peta och kör därifrån vidare till hamnstaden Mersing. I Mersing åker du båt sista biten fram till den lite mindre kända ön Pulau Besaro. (F)

Dag 15-16: Pulau Besar
Ön är ett välbevarat paradis som är okänt för många. Det är en liten ö i omkrets, men dess högsta punkt är 650 meter. Ön döljer många exotiska stränder, azurblå laguner och vackra korallrev. Du kan utforska de närliggande öarna eller ta en cykeltur på plats. I havet omkring Pulau Besaro finns jättemusslor som kan väga upp till 200 kilo. Det råder ingen tvekan om att en oförglömlig vistelse väntar på Pulau Besaro. (F)

Dag 17: Pulau Besar - Mersing - Pulau Tioman
Njut av lite fritid innan båten åker tillbaka till Mersing. Vid ankomsten till Mersing beger du dig till färjan som kör vidare till den spännande ön Pulau Tioman. Det är en vacker vulkanö som lockar med exotiska stränder, tät regnskog och underbart blått vatten. Dagarna på Tioman tillbringas på egen hand. (F)

Dag 18-19: Pulau Tioman
Tioman är den största av öarna utanför Malaysias östkust och här passar det perfekt att arrangera händelserika utflykter. Snorkling och dykning är fina alternativ. Du kan utforska de små djungelstigarna eller bara luta dig tillbaka och njuta av den idylliska naturen. Observera att det inte finns några bankomater på ön. Så se till att ha med dig gott om kontanter och kontrollera i förväg om ditt hotell tar emot kreditkort. (F)

Dag 20: Pulau Tioman - Mersing - Singapore
Idag avslutas upplevelsen på ön och du ska åka tillbaka till fastlandet, samt vidare med buss till Singapore. Du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen tillbringar du precis som du behagar. (F)

Dag 21-22: Singapore på egen hand
I Singapore väntar dig några fantastiska dagar. Singapore är känd som en av världens renaste städer och här finns en spännande och varierad kultur. Staden döljer många små och spännande områden. Dessa är ömsom kaotiska storstadsmiljöer, ömsom lugna och grönskande parker och vackra strandpromenader. Befolkningen är välutbildad och gästvänlig. Du kan även åka till den härliga ön Bintan som ligger en timme bort med båt. Ön har flera utmärkta stränder. Sentosa Island är ett charmigt besöksmål. Denna ö är som en stor nöjes- och naturpark med massor av aktiviteter och sevärdheter. Här hittar du många roliga åkattraktioner. Singapore är dessutom världsberömt för sin moderiktiga shopping och det finns flera stora shoppingcenter. Glöm inte att köpa de sista souvenirerna inför din hemresa. Staden är underbar att uppleva på egen hand och det finns något för alla smaker och intressen.

Dag 23: Singapore - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked till Asien efter en äventyrlig och händelserik resa. Du måste checka ut från ditt hotell innan kl. 11.00. Dagen tillbringar du sedan på egen hand. För att ge dig optimal avkastning och frihet på resdagen ingår inte transport till flygplatsen. Det går att åka tunnelbana, buss eller taxi till flygplatsen.

Dag 24: Ankomst till Sverige
När du landar i Sverige har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.


Övernattningar:
Två nätter i Kuala Lumpur
Två nätter i Kuching
En natt i Bako Nationalpark
En natt i långhus hos ibanfolket
En natt på en djungelresort vid Batang Ai-floden
En natt i Kuching
Två nätter i Malacka
Två nätter i tält i Endau Rompin Nationalpark
Tre nätter på ön Pulau Besaro
Fyra nätter på Tioman
Tre nätter i Singapore

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan rekommenderas inte för familjer med små barn på grund av transporttiderna - och inte heller för människor som har dålig fysisk hälsa. Vandringarna kräver nämligen god kondition.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 36 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Kuala Lumpur - Kuching - Kuala Lumpur // Kota Sandell - Sverige
  • (Det kommer att göras minst en mellanlandning både på dit- och hemresan)
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Engelsktalande guide och entréavgift till naturparkerna
  • Resor enligt program

I priset ingår inte

  • Resor och aktiviteter som inte beskrivs i programmet
  • Måltider utöver de som nämns i programmet
  • Försäkringar
  • Snorklingsutrustning kan hyras på ditt strandhotell
  • Dricks till guider
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Mt. Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: