24 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 38 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Besök kända och okända platser i Malaysia. Äventyret börjar i den pulserande huvudstaden. Kuala Lumpur som kombinerar modern arkitektur med gamla traditioner. Vidare till vackra staden Kuching på Borneo med besök i Bako Nationalpark, känd för sina näsapor. Djupt inne i parken möter du det gästvänliga ibanfolket och tillbringar natten i långhus hos dem. Du besöker också Semenggoh Wildlive Reserve och spanar efter orangutanger innan du återvänder till fastlandet. Du åker till den historiska staden Malacka. Här väntar en spännande cykeltur på stadens trevliga gator. En av resans stora höjdpunkter är regnskogen och naturen i nationalparken Endau Rompin. Sedan väntar sköna dagar Palau Besaro och Pulau Tioman, två tropiska öar som är med vita, varma stränder och idylliska laguner. Din rundresa avslutas i den kontrastrika staden Singapore som lockar med spännande kultur, mat och äventyr.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomsten till Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du kommer tillsammans med guiden att gå till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter bort. På resan har du viss frihet att utforma utflykten tillsammans med din lokala guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i stadens olika stadsdelar. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 4: Kuala Lumpur – Kuching
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till den mytomspunna staten Sarawak på Borneo. Vid ankomsten till Sandakan blir du skjutsad till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 5: Stadsrundtur i Kuching
Efter frukosten har du lite fritid. Rundturen börjar på hotellet kl. 13.30 och du får se alla de attraktioner den historiska staden har att erbjuda. Du börjar vid Padungan och kan ta några semesterbilder på stadens landmärke, den stora statyn som föreställer en katt. Genom China Town går upptäcktsfärden vidare till Tua Pek Kong, ett av Sarawaks äldsta tempel. Därefter får du se traditionella malaysiska hus byggda på pålar. Kliv sedan ombord på en flodbåt som tar dig förbi Fort Margherita, Astana, Square Tower och mycket annat. Under båtturen har du panoramautsikt över den snabbväxande staden, där de gamla byggnaderna fortfarande står mitt bland de nya och moderna. Efter båtresan åker du tillbaka till hotellet. (F)
Dag 6: Bako Nationalpark
Morgonen börjar med att du blir hämtad på hotellet och åker till fiskebyn Bako, cirka 45 minuter bort. Du fortsätter med båt i ungefär 30 minuter längs kusten, innan du når Bako Nationalpark. Besök parkens informationscenter och utforska parkens vandringsleder. Här finns näsapor, skäggiga grisar och många andra arter. Efter utflykten äter du middag och övernattar på Park Guesthouse. (F,L,M)
Dag 7: Bako Nationapark - ibanfolket - övernattning i långhus
Efter frukosten checkar du ut och åker båt tillbaka till parkens ingång. Härifrån kör du i ungefär fem timmar för att nå Batang Ai, dock med pauser längs vägen. Du gör till exempel ett besök i Serian, som är en handelsstad för dayakfolket, samt på en kinesisk gård där paprika och kakao produceras. Efter ankomst till Batang Ai fortsätter färden med långbåt den sista sträckan upp för floden, fram till ibanfolkets samhälle och dess långhus. Här i byn visas du runt i ibanfolkets samhälle. Du får se hur lokalbefolkningen arbetar med mattor, korgar, fiskenät och annat hantverk. Efter middagen väntar en härlig kväll med lokalbefolkningen och du kan njuta av traditionell dans och smaka hemmagjort risvin som kallas för "tuak". Du övernattar i ett av långhusen. (F,L,M)
Dag 8: Ibanfolket - långhus - Batang Ai
Efter frukosten demonstrerar lokalbefolkningen hur man använder blåspipor (blåsrör). Morgonen bjuder även på en guidad promenad i djungeln, som går ut på att leta efter växter som används för läkemedel, hantverk och matlagning. Sedan bär det av ned för floden, mot Batang Ai. Härifrån hoppar du på en annan båt tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F,L,M)
Dag 9: Batang Ai - Kuching via Semenggohs orangutangcenter
Morgonen tillbringas på egen hand innan du kör tillbaka till Kuching. Du får lunch på vägen och besöker Semenggohs orangutangcenter där de fantastiska djuren stödmatas omkring kl. 15.00. (F,L)
Dag 10: Kuching – Kuala Lumpur - Malacka
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du Kuala Lumpur och körs till ditt hotell i Malacka. Bilresan tar cirka 1,5 timmar. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)
Dag 11: Rundtur på cykel bland Malackas plantager
Idag kommer du att utforska några spännande områden utanför Malacka på cykel. Du kan trampa fram genom staden och utanför stadsgränsen, där vackra plantager och lantliga byar döljer sig. Du cyklar utanför de vanliga turistområdena. I slutet av upptäcktsfärden åker du tillbaka till ditt hotell. (F)
Dag 12: Malacka - Endau Rompin Nationalpark
Dagen börjar vid tågstationen. Här träffar du din lokala guide och ni går tillsammans till nationalparken Endau Rompin. Efter ankomsten fortsätter du med båt i ungefär 40 minuter, mot Kuala Jasin Teltlejren, där du ska bo (det är en enkel tältplats). Resten av dagen kan du med framgång ägna åt en vandring till berget Janing Barat. På utflykten får du se regnskogens vackra flora och fauna. Du återvänder till tältplatsen sent på eftermiddagen. Här kan du hjälpa till att laga middag tillsammans med din guide. Middagen äter du sedan vid lägerelden. Du övernattar i tält i djungeln. (F,L,M)
Dag 13: Malacka - Endau-Rompin Nationalpark
Efter frukosten börjar din vandring upp mot vattenfallet Upeh Guling. Resan dit går genom parkens makalöst vackra natur. Vid vattenfallet kan du bada i de naturliga bassängerna och äta din medhavda mat. Du går tillbaka till tältplatsen via Blue Lagoon. Stoppet på tillbakavägen är en möjlighet att ta ett svalkande dopp i den idylliska naturen. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Beroende på vädret kommer guiden att erbjuda en kvällspromenad i parken. (F)
Dag 14: Endau Rompin Nationalpark - Pulau Besar
Den här morgonen tar du båten till Kampung Peta och kör därifrån vidare till hamnstaden Mersing. I Mersing åker du båt sista biten fram till den lite mindre kända ön Pulau Besaro. (F)
Dag 15-16: Pulau Besar
Ön är ett välbevarat paradis som är okänt för många. Det är en liten ö i omkrets, men dess högsta punkt är 650 meter. Ön döljer många exotiska stränder, azurblå laguner och vackra korallrev. Du kan utforska de närliggande öarna eller ta en cykeltur på plats. I havet omkring Pulau Besaro finns jättemusslor som kan väga upp till 200 kilo. Det råder ingen tvekan om att en oförglömlig vistelse väntar på Pulau Besaro. (F)
Dag 17: Pulau Besar - Mersing - Pulau Tioman
Njut av lite fritid innan båten åker tillbaka till Mersing. Vid ankomsten till Mersing beger du dig till färjan som kör vidare till den spännande ön Pulau Tioman. Det är en vacker vulkanö som lockar med exotiska stränder, tät regnskog och underbart blått vatten. Dagarna på Tioman tillbringas på egen hand. (F)
Dag 18-19: Pulau Tioman
Tioman är den största av öarna utanför Malaysias östkust och här passar det perfekt att arrangera händelserika utflykter. Snorkling och dykning är fina alternativ. Du kan utforska de små djungelstigarna eller bara luta dig tillbaka och njuta av den idylliska naturen. Observera att det inte finns några bankomater på ön. Så se till att ha med dig gott om kontanter och kontrollera i förväg om ditt hotell tar emot kreditkort. (F)
Dag 20: Pulau Tioman - Mersing - Singapore
Idag avslutas upplevelsen på ön och du ska åka tillbaka till fastlandet, samt vidare med buss till Singapore. Du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen tillbringar du precis som du behagar. (F)
Dag 21-22: Singapore på egen hand
I Singapore väntar dig några fantastiska dagar. Singapore är känd som en av världens renaste städer och här finns en spännande och varierad kultur. Staden döljer många små och spännande områden. Dessa är ömsom kaotiska storstadsmiljöer, ömsom lugna och grönskande parker och vackra strandpromenader. Befolkningen är välutbildad och gästvänlig. Du kan även åka till den härliga ön Bintan som ligger en timme bort med båt. Ön har flera utmärkta stränder. Sentosa Island är ett charmigt besöksmål. Denna ö är som en stor nöjes- och naturpark med massor av aktiviteter och sevärdheter. Här hittar du många roliga åkattraktioner. Singapore är dessutom världsberömt för sin moderiktiga shopping och det finns flera stora shoppingcenter. Glöm inte att köpa de sista souvenirerna inför din hemresa. Staden är underbar att uppleva på egen hand och det finns något för alla smaker och intressen.
Dag 23: Singapore - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked till Asien efter en äventyrlig och händelserik resa. Du måste checka ut från ditt hotell innan kl. 11.00. Dagen tillbringar du sedan på egen hand och tar själv en taxi eller buss ut till flygplatsen när det är dags för avresa.
Dag 24: Ankomst till Skandinavien
När du ankommer till Skandinavien har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.

Övernattningar

Två nätter i Kuala Lumpur
Två nätter i Kuching
En natt i Bako Nationalpark
En natt i långhus hos ibanfolket
En natt på en djungelresort vid Batang Ai-floden
En natt i Kuching
Två nätter i Malacka
Två nätter i tält i Endau Rompin Nationalpark
Tre nätter på ön Pulau Besaro
Fyra nätter på Pulau Tioman
Tre nätter i Singapore

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Cykelhjälm

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur - Kuching - Kuala Lumpur // Singapore - Skandinavien
 • 22 nätter på hotell/guesthouse/långhus
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF