Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 23 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Du behöver bara koncentrera dig på att packa badkläder, solskyddsfaktor och snorklingsutrustning så väntar några av Malaysias vackraste öar på dig. Här kan du njuta av underbar snorkling bland sköldpaddor och färgglada fiskar. Promenera på de vackra stränderna och njuta av lugn och ro. Avsluta med några dagar i Kuala Lumpur för att uppleva lite kultur, storstadspuls och massor med god mat och shopping för den som vill.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Din resa startar idag med siktet inställt på Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur.
Dag 2: Kuala Lumpur
Du blir hämtad på flygplatsen och körs till ditt hotell där du kan koppla av och finna dig till rätta, shoppa lite, eller åka taxi till Lake Gardens och njuta av den gröna oasen mitt i staden. Glöm inte att utforska den nationella moskén som ligger intill parken. (F)
Dag 3: Stadsvandring i Kuala Lumpur
Promenaden i den gamla delen av staden börjar vid Central Market. Du lär dig om stadens historia och får smakprover från de olika matstånden du går förbi. Stadsvandringen leder dig även förbi flera religiösa platser, däribland moskéer och tempel. Kom ihåg att ha på dig lämpliga kläder och skor som är lätta att ta av, eftersom detta krävs på många ställen. (F)
Dag 4: Flyg och båt till Perhentian
Du hämtas på morgonen och körs till flygplatsen där ditt flyg avgår mot Kota Bharu. Efter landning åker du direkt till Kuala Besut, och hoppar på båten till Perhentian. Båtturen tar endast 30 minuter, så du är snart framme vid de vita stränderna. Du kommer fram i slutet på dagen, men hinner ta dig ett dopp i havet innan det är dags att hitta någon mysig strandrestaurang. (F)
Dag 5-7: Avkoppling på Perhentian
På schemat för de närmaste dagarna står ren avkoppling. I resan ingår en halvdagstur med eko-snorkling. Du åker med en guide och kan bland annat få se havssköldpaddor och små hajar. Dessutom kan du göra en god gärning och hjälpa till att få bort skräp från stränderna. Du kommer överens med oss på Winberg Travel om vilken dag du vill ha resan bokad. (F)
Dag 8: Avresa mot Lang Tengah
Du åker idag båt mot ännu en vacker ö, nämligen Lang Tengah, som kantas av turkosblått hav och en marin nationalpark full av koraller och färgglad fisk. Vattnet är ganska lugnt, så vill du prova att dyka är det upplagt för att lära dig här. (F)
Dag 9-11: Lang Tengah
Avkoppling, snorkling eller bad i poolen? Dagarna är fulla av svåra beslut. (F)
Dag 12: Avresa till Redang
Båtturen till Redang tar 30 minuter. Du blir hämtad i hamnen och körs till ännu en trevlig resort. (F)
Dag 13-15: Redang Island
Njut av vackra soluppgångar, prova några av öns enklare vandringsleder, eller utforska det blå havet. (F)
Dag 16: Hemresan börjar
Idag är det dags att packa ihop badkläderna och börja hemresan, först med båt till fastlandet och härifrån med flyg tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på hotell i Kuala Lumpur
Fyra nätter på hotell på Perhentian Islands
Fyra nätter på hotell på Lang Tengah
Fyra nätter på hotell på Redang

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur t/r (inklusive bagage)
 • 14 nätter på hotell
 • Alla transfers, utflykter och transporter enligt program
 • Sightseeingrunda till fots i Kuala Lumpur
 • Eco-snorkling på Perhentian

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till marinparken
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF