Sök
Sök
Sarawak och Sabah
ATV tur på Borneo
Danum Valley, Borneo
Borneo
Mt. Kinabalu, Borneo
Iban folket, Borneo

Upplev Sarawak och Sabah på Borneo

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Besök Sarawak och Sabah på Borneo. Två spännande platser där man upplever Borneos säregna kultur, natur med fantastiska djurupplevelser och avslutning på skön sandstrand..

Vi har skräddarsytt ett reseförslag där man upplever det bästa av vad Sarawak och Sabah har att erbjuda. Allt från flodkryssning i vackra Kuching, spaning efter näsapir i Bako, övernattning i långhus hos Ibanfolket till flodsafari och vandring vid Mount Kinabalu. Skön avslutning på solvarm strand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Resan avgår idag mot Borneo och Kuching - Sarawaks vackra huvudstad.

Dag 2: Ankomst till Kuching

Du anländer idag på Kuching och körs till ditt hotell där du kan koppla av och få en god natts sömn.

Dag 3: Stadsrundtur och kryssning på floden i Sarawak

Sov ut eller upptäck området omkring ditt hotell innan du blir hämtad kl. 13.30 och börjar din stadsrundtur i Kuching. Bland annat kommer du förbi den stora kattstatyn, som är ett landmärke i staden. Du går vidare genom Chinatown och till ett av stadens största tempel, Tua Pek King Temple. Under upptäcktsfärden får du även se traditionella malaysiska hus som är byggda på styltor, ett före detta palats som nu fungerar som guvernörens residens, samt stadens museum. På kvällen arrangeras en kryssning på floden så att du kan uppleva staden från vattnet. Härifrån ser du blandningen av historiska byggnader och modern arkitektur. ([F])

Dag 4: Bako Nationalpark

Du hämtas på morgonen och körs till fiskebyn Bako. Härifrån åker du båt en halvtimme längs floden för att komma till Bako Nationalpark. Du checkas in på nattens spartanska boende och kan utforska området, spana efter apor, skäggiga grisar eller andra djur. Väl tillbaka på ditt guesthouse serveras middag. ([F],[L],[M])

Dag 5: Ibanfolkets långhus

Efter frukosten åker du båt tillbaka och fortsätter längs vägen till Batang AI. Körtiden är cirka fem timmar och du gör tre planerade pauser, bland annat på peppar- och kakaoplantager. Från Batang Ai tar du en båt till långhusen, där du under eftermiddagen får inblick i hur lokalbefolkningen lever och arbetar med sitt hantverk. Efter middagen blir det traditionell dans och du kan smaka på det lokalproducerade risvinet "tuak". Boende i långhus - observera att standarden är mycket spartansk. ([F],[L],[M])

Dag 6: Gå på upptäcktsfärd i området omkring långhusen

Efter frukosten demonstreras hur ibanfolket använder blåsrör som vapen och sedan följer en guidad djungelvandring. Du kan lära dig hur växterna i området används både som medicin och till konsthantverk. Senare på dagen vänder du tillbaka och njuter av eftermiddagen på en resort som ligger på en lugn och naturskön plats. ([F],[L])

Dag 7: Tillbaka till Kuching

Resan går idag tillbaka till Kuching där en natt kvarstår innan du flyger till Sabah. ([F])

Dag 8: Med flyg till Kota Kinabalu

Du blir hämtad på ditt hotell, körs till flygplatsen och flyger därifrån till Kota Kinabalu i Sabah. Från flygplatsen får du skjuts till ditt hotell. ([F])

Dag 9: Kiulu Valley - farmstay

Idag bär resan av mot vackra Kiulu Valley. På väg hit besöker du en lokal marknad och kan njuta av den underbara utsikten längs vägen. Vid ankomsten till Mantob får du information om din farmstay, varpå en god lunch serveras. På eftermiddagen är det dags för en djungelvandring och du får chansen att prova att knacka gummi ur träden, för att sedan ta ett svalkande dopp i Kiulu-floden. Efter att ha ätit middag kan du prata med lokalbefolkningen om deras historia och traditioner. ([F],[L],[M])

Dag 10: På fyrhjuling i lokalområdet

Du är med om äventyr på fyrhjuling och får uppleva den fantastiska naturen, bland underbara dalar, risfält, djungler och lantliga byar. Du kör över små broar, intill vattendrag och genom skogar. Efter lunch kan du njuta av en simtur i floden eller kanske hyra cykel och utforska landsbygden. ([F],[L],[M])

Dag 11: Mount Kinabalu

Du hämtas tidigt med bil och körs till foten på Mount Kinabalu (cirka 1 500 meters höjd). Du gör planerade besök i en trädgård och vid ett utbildningscenter. Observera att temperaturen kan sjunka till 14 grader här. ([F],[L],[M])

Dag 12: Vandring på Mount Kinabalu

Du börjar dagens vandring (varar i 4-6 timmar) vid Timpohon-porten, där en bergsguide tar med dig upp på berget. Ditt boende ligger på 3 200 meters höjd. Temperaturen ligger på mellan 5 och 10 grader. Observera att guiden endast kan tala grundläggande engelska. ([F],[L],[M])

Dag 13: Bestig Mount Kinabalu

Du går upp kl. 03.00 på natten och börjar din vandring till toppen som ligger på cirka 4 000 meters höjd. Vid toppen kan du njuta av den vackra soluppgången och ta oförglömliga bilder innan du beger dig ner till parkens huvudkontor och får en kopp te och lite mat. Först på eftermiddagen kör du tillbaka till Kota Kinabalu, där du ska bo strax utanför staden i en resort vid vattnet. ([F],[L])

Dag 14-16: Avkoppling på resort vid vattnet

De närmaste dagarna kan du koppla av i ett mysigt hotell vid vattnet. Bada i en av anläggningens pooler, ta en promenad längs vattnet eller koppla av med en god bok. ([F])

Dag 17: Transfer till flygplatsen
Din semester går mot sitt slut och du reser tillbaka till Sverige efter några händelserika veckor.
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tre nätter på hotell i Kuching
En natt på guesthouse i Bako Nationalpark
En natt i långhus och en natt på resort i Batang Ai
En natt på hotell i Kota Kinabalu
Två nätter på farmstay i Kiulu Valley
En natt på park hostel och en natt på budgetlodge vid Mount Kinabalu. Båda platserna i flerbäddsrum med delat badrum
Fyra nätter på strandhotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 29 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Kuching - Kota Kinabalu - Skandinavien t/r (inklusive bagage)
  • 16 nätter på hotell/lodge/långhus
  • Alla transfers, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
  • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: