Sök
Sök
Mount Kinabalu Borneo
ATV tur på Borneo
Danum Valley, Borneo
Borneo
Mt. Kinabalu, Borneo
Iban folket, Borneo

Upplev Sarawak och Sabah på Borneo

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Under den här resan får du inblick i Borneos kultur och historia när du besöker ibanfolket och övernattar i ett traditionellt långhus. Sedan väntar äventyr i Bako Nationapark och Kiulu-dalen. Här bor du på farmstay intill ett av Sydostasiens högsta berg, Mount Kinabalu, som du ska bestiga. Resan avslutas med avkoppling på stranden.

Vi har utformat en resa som förenar höjdpunkterna i Sarawak och Sabah och ger inblick i de lokala stamkulturerna. Du kommer även kunna njuta av naturen och upplevelserna som Mount Kinabalu har att erbjuda.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Den bästa tiden att åka är från mars till oktober.

Iban folket, Borneo

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Resan avgår idag mot Kuching, den största staden i Sarawak.

Dag 2: Ankomst till Kuching
Du anländer idag på Kuching och körs till ditt hotell där du kan koppla av och få en god natts sömn.
Boende på 3-stjärnigt hotell

Dag 3: Stadsrundtur och kryssning på floden i Sarawak
Sov ut eller upptäck området omkring ditt hotell innan du blir hämtad kl. 13.30 och börjar din stadsrundtur i Kuching. Bland annat kommer du förbi den stora kattstatyn, som är ett landmärke i staden. Du går vidare genom Chinatown och till ett av stadens största tempel, Tua Pek King Temple. Under upptäcktsfärden får du även se traditionella malaysiska hus som är byggda på styltor, ett före detta palats som nu fungerar som guvernörens residens, samt stadens museum. På kvällen arrangeras en kryssning på floden så att du kan uppleva staden från vattnet. Härifrån ser du blandningen av historiska byggnader och modern arkitektur.
Boende på 3-stjärnigt hotell (F)

Dag 4: Bako Nationalpark
Du hämtas på morgonen och körs till fiskebyn Bako. Härifrån åker du båt en halvtimme längs floden för att komma till Bako Nationalpark. Du checkas in på nattens spartanska boende och kan utforska området, spana efter apor, skäggiga grisar eller andra djur. Väl tillbaka på ditt guesthouse serveras middag.
Boende på guesthouse med fläkt (F,L,M)

Dag 5: Ibanfolkets långhus
Efter frukosten åker du båt tillbaka och fortsätter längs vägen till Batan AI. Körtiden är cirka fem timmar och du gör tre planerade pauser, bland annat på peppar- och kakaoplantager. Från Batang Ai tar du en båt till långhusen, där du under eftermiddagen får inblick i hur lokalbefolkningen lever och arbetar med sitt hantverk. Efter middagen blir det traditionell dans och du kan smaka på det lokalproducerade risvinet "tuak".
Boende i långhus - observera att standarden är mycket spartansk.
(F,L,M)

Dag 6: Gå på upptäcktsfärd i området omkring långhusen
Efter frukosten demonstreras hur ibanfolket använder blåsrör som vapen och sedan följer en guidad djungelvandring. Du kan lära dig hur växterna i området används både som medicin och till konsthantverk. Senare på dagen vänder du tillbaka och njuter av eftermiddagen på en resort som ligger på en lugn och naturskön plats.
Övernattning på 3-stjärnig resort. (F,L)

Dag 7: Tillbaka till Kuching
Resan går idag tillbaka till Kuching där en natt kvarstår innan du flyger till Sabah.
Boende på 3-stjärnigt hotell (F)

Dag 8: Med flyg till Kota Kinabalu
Du blir hämtad på ditt hotell, körs till flygplatsen och flyger därifrån till Kota Kinabalu i Sabah. Från flygplatsen får du skjuts till ditt hotell.
Boende på 3-stjärnigt hotell (F)

Dag 9: Kiulu Valley - farmstay
Idag bär resan av mot vackra Kiulu Valley. På väg hit besöker du en lokal marknad och kan njuta av den underbara utsikten längs vägen. Vid ankomsten till Mantob får du information om din farmstay, varpå en god lunch serveras. På eftermiddagen är det dags för en djungelvandring och du får chansen att prova att knacka gummi ur träden, för att sedan ta ett svalkande dopp i Kiulu-floden. Efter att ha ätit middag kan du prata med lokalbefolkningen om deras historia och traditioner.
Boende i en enkel miljö med delat badrum och toalett. (F,L,M)

Dag 10: På fyrhjuling i lokalområdet
Du är med om äventyr på fyrhjuling och får uppleva den fantastiska naturen, bland underbara dalar, risfält, djungler och lantliga byar. Du kör över små broar, intill vattendrag och genom skogar.
Efter lunch kan du njuta av en simtur i floden eller kanske hyra cykel och utforska landsbygden.
Spartanskt boende med delat badrum och toalett. (F,L,M)

Dag 11: Mount Kinabalu
Du hämtas tidigt med bil och körs till foten på Mount Kinabalu (cirka 1 500 meters höjd). Du gör planerade besök i en trädgård och vid ett utbildningscenter. Observera att temperaturen kan sjunka till 14 grader här.
Boende på hostel i flerbäddsrum. (F,L,M)

Dag 12: Vandring på Mount Kinabalu
Du börjar dagens vandring (varar i 4-6 timmar) vid Timpohon-porten, där en bergsguide tar med dig upp på berget. Ditt boende ligger på 3 200 meters höjd. Temperaturen ligger på mellan 5 och 10 grader. Observera att guiden endast kan tala grundläggande engelska.
Boende på hostel i flerbäddsrum. (F,L,M)

Dag 13: Bestig Mount Kinabalu
Du går upp kl. 03.00 på natten och börjar din vandring till toppen som ligger på cirka 4 000 meters höjd. Vid toppen kan du njuta av den vackra soluppgången och ta oförglömliga bilder innan du beger dig ner till parkens huvudkontor och får en kopp te och lite mat. Först på eftermiddagen kör du tillbaka till Kota Kinabalu, där du ska bo strax utanför staden i en resort vid vattnet.
Övernattning på 3-stjärnig resort. (F,L)

Dag 14-16: Avkoppling på resort vid vattnet
De närmaste dagarna kan du koppla av i ett mysigt hotell vid vattnet. Bada i en av anläggningens pooler, ta en promenad längs vattnet eller koppla av med en god bok.
Övernattning på 3-stjärnig resort. (F)

Dag 17: Transfer till flygplatsen
Din semester går mot sitt slut och du reser tillbaka till Sverige efter några händelserika veckor.

Dag 18: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Tre nätter på 3-stjärnigt hotell i Kuching
En natt på guesthouse i budgetklass i Bako Nationalpark
En natt på resort
En natt på 3-stjärnigt hotell i Kota Kinabalu
Två nätter på farmstay
En natt på park hostel och en natt på budgetlodge vid Mount Kinabalu. Båda platserna i flerbäddsrum med delat badrum
Fyra nätter på 3-stjärnigt strandhotellF = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Observera att det på Mount Kinabalu finns begränsad tillgång till varmvatten.

Tänk på att höjdsjuka kan förekomma på alla vandringar, även om du följer rätt råd (läs mer på Vårdguiden). Du bör också vara medveten om att en del av vandringarna inte överensstämmer med de rekommenderade riktlinjerna för t.ex. övernattningshöjd, eftersom de då inte hade kunnat genomföras. Alla vandringsturer som erbjuds av Winberg Travel testas och vi upplever ytterst sällan att våra resenärer drabbas av höjdsjuka som påverkar upplevelsen. Emellertid är det mycket viktigt att du går ner i höjd om du upplever symptom på höjdsjuka (exempelvis illamående eller huvudvärk). Lyssna noggrant på dig själv och din kropp. Höjdsjuka är något man ska ta på stort allvar. I extrema fall har det haft dödlig utgång när vandrare ignorerat symptomen och fortsatt upp i bergen. Du bör kontakta din läkare och diskutera hur du kan förebygga höjdsjukdom under resan. Vi återbetalar inte vandringar som påverkas eller avbryts på grund av höjdsjuka.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg t/r Sverige - Borneo
  • Inrikesflyg på Borneo
  • Logi, utflykter och måltider enligt program
  • Bergsguide på Mount Kinabalu

I priset ingår inte

  • Bärhjälp på Mount. Kinabalu (kan köpas till)
  • Avgift för vistelser vid jul och nyår, då obligatoriska middagar tillkommer
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: