18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 30 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vi har skräddarsytt ett reseförslag där man upplever det bästa av vad Sarawak och Sabah har att erbjuda. Allt från flodkryssning i vackra Kuching, spaning efter näsapor i Bako, övernattning i långhus hos Ibanfolket till flodsafari och vandring vid Mount Kinabalu. Skön avslutning på solvarm strand.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Resan avgår idag mot Borneo och Kuching - Sarawaks vackra huvudstad.
Dag 2: Ankomst till Kuching
Du anländer idag på Kuching och körs till ditt hotell där du kan koppla av och få en god natts sömn.
Dag 3: Stadsrundtur och kryssning på floden i Sarawak
Sov ut eller upptäck området omkring ditt hotell innan du blir hämtad kl. 13.30 och börjar din stadsrundtur i Kuching. Bland annat kommer du förbi den stora kattstatyn, som är ett landmärke i staden. Du går vidare genom Chinatown och till ett av stadens största tempel, Tua Pek King Temple. Under upptäcktsfärden får du även se traditionella malaysiska hus som är byggda på styltor, ett före detta palats som nu fungerar som guvernörens residens, samt stadens museum. På kvällen arrangeras en kryssning på floden så att du kan uppleva staden från vattnet. Härifrån ser du blandningen av historiska byggnader och modern arkitektur. (F)
Dag 4: Bako Nationalpark
Du hämtas på morgonen och körs till fiskebyn Bako. Härifrån åker du båt en halvtimme längs floden för att komma till Bako Nationalpark. Du checkas in på nattens spartanska boende och kan utforska området, spana efter apor, skäggiga grisar eller andra djur. Väl tillbaka på ditt guesthouse serveras middag. (F,L,M)
Dag 5: Ibanfolkets långhus
Efter frukosten åker du båt tillbaka och fortsätter längs vägen till Batang AI. Körtiden är cirka fem timmar och du gör tre planerade pauser, bland annat på peppar- och kakaoplantager. Från Batang Ai tar du en båt till långhusen, där du under eftermiddagen får inblick i hur lokalbefolkningen lever och arbetar med sitt hantverk. Efter middagen blir det traditionell dans och du kan smaka på det lokalproducerade risvinet "tuak". Boende i långhus - observera att standarden är mycket spartansk. (F,L,M)
Dag 6: Gå på upptäcktsfärd i området omkring långhusen
Efter frukosten demonstreras hur ibanfolket använder blåsrör som vapen och sedan följer en guidad djungelvandring. Du kan lära dig hur växterna i området används både som medicin och till konsthantverk. Senare på dagen vänder du tillbaka och njuter av eftermiddagen på en resort som ligger på en lugn och naturskön plats. (F,L)
Dag 7: Tillbaka till Kuching
Resan går idag tillbaka till Kuching där en natt kvarstår innan du flyger till Sabah. (F)
Dag 8: Med flyg till Kota Kinabalu
Du blir hämtad på ditt hotell, körs till flygplatsen och flyger därifrån till Kota Kinabalu i Sabah. Från flygplatsen får du skjuts till ditt hotell. (F)
Dag 9: Kiulu Valley - farmstay
Idag bär resan av mot vackra Kiulu Valley. På väg hit besöker du en lokal marknad och kan njuta av den underbara utsikten längs vägen. Vid ankomsten till Mantob får du information om din farmstay, varpå en god lunch serveras. På eftermiddagen är det dags för en djungelvandring och du får chansen att prova att knacka gummi ur träden, för att sedan ta ett svalkande dopp i Kiulu-floden. Efter att ha ätit middag kan du prata med lokalbefolkningen om deras historia och traditioner. (F,L,M)
Dag 10: På fyrhjuling i lokalområdet
Du är med om äventyr på fyrhjuling och får uppleva den fantastiska naturen, bland underbara dalar, risfält, djungler och lantliga byar. Du kör över små broar, intill vattendrag och genom skogar. Efter lunch kan du njuta av en simtur i floden eller kanske hyra cykel och utforska landsbygden. (F,L,M)
Dag 11: Mount Kinabalu
Du hämtas tidigt med bil och körs till foten på Mount Kinabalu (cirka 1 500 meters höjd). Du gör planerade besök i en trädgård och vid ett utbildningscenter. Observera att temperaturen kan sjunka till 14 grader här. (F,L,M)
Dag 12: Vandring på Mount Kinabalu
Du börjar dagens vandring (varar i 4-6 timmar) vid Timpohon-porten, där en bergsguide tar med dig upp på berget. Ditt boende ligger på 3 200 meters höjd. Temperaturen ligger på mellan 5 och 10 grader. Observera att guiden endast kan tala grundläggande engelska. (F,L,M)
Dag 13: Bestig Mount Kinabalu
Du går upp kl. 03.00 på natten och börjar din vandring till toppen som ligger på cirka 4 000 meters höjd. Vid toppen kan du njuta av den vackra soluppgången och ta oförglömliga bilder innan du beger dig ner till parkens huvudkontor och får en kopp te och lite mat. Först på eftermiddagen kör du tillbaka till Kota Kinabalu, där du ska bo strax utanför staden i en resort vid vattnet. (F,L)
Dag 14-16: Avkoppling på resort vid vattnet
De närmaste dagarna kan du koppla av i ett mysigt hotell vid vattnet. Bada i en av anläggningens pooler, ta en promenad längs vattnet eller koppla av med en god bok. (F)
Dag 17: Transfer till flygplatsen
Din semester går mot sitt slut och du reser tillbaka till Sverige efter några händelserika veckor.
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på hotell i Kuching
En natt på guesthouse i Bako Nationalpark
En natt i långhus och en natt på resort i Batang Ai
En natt på hotell i Kota Kinabalu
Två nätter på farmstay i Kiulu Valley
En natt på park hostel och en natt på budgetlodge vid Mount Kinabalu. Båda platserna i flerbäddsrum med delat badrum
Fyra nätter på strandhotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuching - Kota Kinabalu - Skandinavien t/r (inklusive bagage)
 • 16 nätter på hotell/lodge/långhus
 • Alla transfers, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF