Fyra dagar
Exkl. flyg
Från 3 280:-
Om du vill snorkla på de bästa platserna i Thailand – då är den här resan perfekt för dig!

Koh Bon, Koh Tachai och Surin-öarna ligger i Andamansjön utanför Thailands västra kust. Khao Lak anses som den bästa utgångspunkten när man vill uppleva dessa fantastiska öar. Tack vare att de ligger långt från fastlandet skapas de bästa förutsättningarna för snorkling. Sikten är vanligtvis riktigt bra då öarna inte påverkas av floderna som mynnar ut från fastlandet och de öppna havsströmmarna förser ekosystemet med rikligt med näring. Ibland lockar området även till sig de enorm djävulsrockorna (även kända som mantarockor) och valhajar. Havet från Similan och hela vägen upp till Surinöarna – Inklusive Koh Bon och Koh Tachai – anses som de bästa platserna när man vill dyka och snorkla i Thailand!

Förutom snorkling på Thailands bästa ställen finns det gott om tid för strandbesök eller avkoppling ombord på den mysiga båten MV Reggae Queen. Det serveras utsökt thailändsk mat och personalen är alltid redo att se till att du har en rolig och oförglömlig tid ombord. Även om du inte är den största snorklingentusiasten i världen finns det gott om upplevelser att få på vår liveaboard med snorkling. Du kan njuta av naturen på Surin-öarna och Koh Tachai. Dessutom har vi kryddat resan med kulturella upplevelser där du kommer att få möjlighet att besöka den lilla Moken-byn med på Surin-öarna. Här får du lära dig mer om Moken-folkets kultur och folklore samtidigt som du kanske får möjlighet att delta i undervisningen i öns lilla skola.

Höjdpunkter:


Tre dagsturer på en resa
Vakna upp vid de bästa snorklingsplatserna innan alla andra anländer
De bästa små "hemliga" snorklingsplatserna i Similan och Surin Marine National Park.
Möjlighet att snorkla med mantarockor på Koh Bon (beroende på säsong!)
Möjlighet att snorkla med valhajar på Richelieu Rock (beroende på säsong och strömmar)
Naturupplevelser, strandbesök och utsiktsplatser på öarna
Njut av den folköde stranden på Koh Tachai
Moken- byn med sin fascinerande kultur
Besök skolan i Moken-byn och delta i en engelsklektion
”Ralf’s special” – en tur med traditionell longtail-båt för att titta på babyhajar i mangroven
Kaptenens grillkväll med färsk fisk som fångats av Moken-folket


Bästa reseperiod

Turen kan genomföras från mitten av oktober till början av maj. Under perioden mellan maj och oktober är vädret mycket ombytligt, med höga vågor och tropiska regn, vilket gör att turen inte kan genomföras då.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1 : Khao Lak till Koh Bon, Similan National Marine Park
Den färgstarka båten ”MV Reggae Queen” lägger ut från Khao Lak bortåt kvällen och sätter kurs mot Similanöarna. Leta upp din hytt och gör det bekvämt för dig. Den mysiga båten kommer att vara ditt hem under de kommande tre dagarna Under kvällens seglats serveras en härlig middag och du får chansen att lära känna de andra snorklingsentusiasterna lite grand. Reggae Queen förväntas lägga ankar vid Koh Bon omkring midnatt. Se till att få en god natts sömn så att du är redo för morgondagen!
Dag 2 : Snorkling vid Koh Bon och Koh Tachai och övernattning i Surin National Marine Park
Välkommen till Similan National Marine Park! Du inleder ditt snorklingsäventyr i Andamansjön vid Koh Bon, en 65 miljoner år gammal ö som bildats av sedimenterad kalksten. Koh Bon (och Koh Tachai) tillhör Similan National Marine Park och är en mycket populär destination för dykare. Efter en härlig frukost på däck är du redo att utforska det färgstarka livet under ytan. Du snorklar vanligtvis i en timme åt gången innan båten tar er vidare till nästa plats. Koh bon är känd som lite av en hotspot för djävulsrockor (mantor). Så om du har tur och besöker ön under rätt säsong kanske du får stöta på en av dessa fantastiska varelser. Även utan djävulsrockor har Koh Bon sin egen unika och speciella charm, och vår leverantör är stolt över att vara den enda arrangören av snorklingsresor som erbjuder Koh Bon som en integrerad del av programmet. Utforska den enorma mångfalden i det kristallklara vattnet, njut av de vackra korallerna och de spännande tropiska fiskarna. Medan du roar dig i undervattensparadiset trollar besättningen fram lunch på båten. När ni är mätta och glada åker ni vidare mot ön Koh Tachai - en av de vackraste öarna i Similan National Marine Park. Reggae Queen är den enda snorklingsbåten som stannar vid Koh Tachai. Den sydliga spetsen av Koh Tachai kallas för ”Pinnacle” och med lite tur (och under rätt säsong) kan du få snorkla tillsammans med djävulsrockor, valhajar och tusentals barracudor. Seglatsen till Koh Tachai tar ett par timmar vilket ger din möjlighet att slappna av på däck med en bra bok eller ta en tupplur. Efter snorklingsutflykten åker båten till Surin National Park medan solen går ner och en härlig, välförtjänt thaimiddag serveras på däck. Imorgon väntar ännu en dag fylld med snorklingsäventyr!
Dag 3: Surin Islands och byn “Moken”
När solen går upp kommer du verkligen att kunna se vilket fantastiskt område du har hamnat i! Efter ännu en underbar frukost på däck är det dags att njuta av Surinöarna - en av resans absoluta höjdpunkter. Ögruppen är ett verkligt mecka för alla som älskar att snorkla. Här finns en rad olika platser med färgstarka koraller i grunt vatten, massor av fiskar och orörda stränder. Dagens snorkling börjar i ”Chong Kad Bay” och dess optimala förhållanden under ytan med vackra färgstarka koraller och rika djurliv. Här njuter du av livet under vatten i ett par timmar innan det är dags att gå i land på ön för att besöka ett mindre samhälle med lokalbefolkning som kallas för ”Moken”. Det här besöket bidrar till att göra snorklingsresan helt unik, då vi är de enda som besöker lokalbefolkningens by och flätar in den kulturella aspekten i programmet. Du kan gå runt i byn och uppleva hur ö-livet ser ut för det här sjöfolket. Under besöket måste man naturligtvis respektera befolkningens kultur och tro, vilket bland annat innebär att bära lämplig klädsel i byn. Utnyttja gärna möjligheten att köpa med lite souvenirer hem. Mokenfolket tillverkar vackra och finurliga små saker och är mycket tacksamma för den lilla extrainkomsten. Efter besöket tar en traditionell sjötaxi dig till ”Kra Thing Bay” där du följer en stig tvärs över ön till ”Mai Ngam Bay”. Här väntar avslappning på stranden och i vattnet - vid rätt tid på året kan du ha turen att få simma med babyhajar bland mangroven. Dagens näst sista dopp blir i ”May Yai”-bukten. Här kan du återigen njuta av det kristallklara vattnet, de vackra korallerna och de spännande tropiska fiskarna. Bortåt eftermiddagen anländer du till dagens sista snorklingsstopp vid bukten ”Turtle Bay”. Om du vill kan du även ta en båt över till huvudön för lite strandlek, bad och avslappning. När båten lägger till för kvällen blir du bortskämd med ännu en läcker grillad middag på Reggae Queens däck.
Dag 4: Snorkling på Surin – Kura Buri – Khao Lak
Det är din sista dag ombord på Reggae Queen och efter en rejäl frukost är du redo att ge dig ut i de vackra vattnen runt ”Phak Kat Bay” i jakten på fler fascinerande havsdjur och färgstarka koraller. Ditt sista dopp den här gången blir i ”Lobster Bay” – en av de bästa platserna för snorkling i den här delen av Andamansjön – kanske till och med i världen! Medan Reggae Queen kör in mot land njuter du av din sista lunch ombord innan ni kommer fram till Kura Buri på fastlandet bortåt eftermiddagen. Härifrån är det cirka en och en halv timmes färd tillbaka till Khao Lak där det är dags att säga adjö efter en oförglömlig liveaboard med snorkling i Andamansjön.

Övernattningar

Tre nätter i dubbelhytt

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Koh Bon och Koh Tachai. Dessa två öar har sina egna egenskaper som gör dem unika. Koh Bon är känd för att vara hem åt djävulsrockor, medan Koh Tachai är mindre besökt än sina populära grannar och därför känns mer orörd. Båda öarna är en del av Similan Islands National Marine Park. Även om själva Koh Tachai är stängd för turister lägger båten till utanför ön på andra snorklingsplatser där det inte finns några andra turister.

Då öarna hör till de bästa snorklingsplatserna i Thailand hade det varit riktigt svårt att välja mellan dem. Det hade även varit tidskrävande att besöka dem alla under dagsturer. Dessutom är en del av öarna inte tillgängliga för dagsturister. En liveaboard med snorkling är därför helt klart det bästa sättet att uppleva nationalparken på. Båten kan ändra rutten efterhand för att hitta de minst turistiga platserna. Du vaknar upp bland de vackra öarna och är därför alltid först på plats samtidigt som du får uppleva höjdpunkterna på Koh Bon, Koh Tachai och Surin-öarna.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

oktober - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor lätta att hoppa i och ur
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • 3 nätter i delad dubbelhytt på MV Reggae Queen med delat WC och bad
 • Utflykter och snorkling enligt programmet
 • Alla måltider ombord
 • Vatten, läsk, kaffe och te ombord
 • Snorklingsutrustning (snorkel, mask och simfötter) finns på plats

I priset ingår inte

 • Öl och alkoholhaltiga drycker ombord
 • Nationalparksavgift på THB 1000
 • Internationellt flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Barn under 7 år kan en delta i denna utflykt

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: