6 dagar
Exkl. flyg
Från 1 925:-
Kombinera vandring i Chiang Mai med en cykeltur till de mer okända delarna av staden. Under de kommande sex dagarna får du se många mindre välbesökta områden, både i staden och ute i djungeln. Starta dagen i Chiang Mai på ECO Resort med ett morgondopp i den stora poolen. Utforska stadens mer okända stadsdelar på cykel och njut av nordthailändska delikatesser längs vägen. Du cyklar genom det hippa universitetsområdet och förbi lokala marknader. Efter några dagars stadsliv är det dags att ta på sig vandringsskorna och ge sig ut den okända djungeln. Delta i stadslivet, njut av naturen, simma under vattenfall och träffa majestätiska elefanter.


Bästa reseperiod

Chiang Mai kan besökas året runt. Den bästa tiden att åka är dock mellan november och februari, när temperaturen ligger på en behaglig nivå runt 20–25 grader och klimatet är som torrast. Från mars till maj kan temperaturen stiga upp till 39 grader och regnperioden varar från juni till oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Chiang Mai och incheckning på ECO Resort.
Du hämtas på flygplatsen och körs till Eco Resort där du ska tillbringa de kommande tre nätterna. Ditt rum är tillgängligt från 14.00, men om du kommer tidigare kan du koppla av vid den stora poolen så länge. Eftermiddagen och kvällen tillbringas på egen hand, kom gärna förbi Go Beyond Travel Center för att få lite inspiration om vad du kan göra.
Dag 2: Eftermiddags- och kvällscykeltur i Chiang Mai (ca 20 km)
Njut av en lugn morgon och förmiddag i egen takt tills du plockas upp av din lokala songthaew (minibuss) 16.00. Bussen tar dig till utgångspunkten för kvällens utflykt. När du har fått din cykel går turen genom den gamla stadsdelen, med ett besök till Wat Phra Singh-templet. Därefter är det dags att röra sig till det trendiga området runt Chiang Mai-universitet. Guiden ger tips om lokala tilltugg som finns på kvällsmarknaderna ni cyklar förbi. Turen fortsätter genom gränderna och genom lokala små förorter innan du når Wat Chedi Luang-templet i hjärtat av den gamla stadsdelen. Templet är vackert upplyst på kvällen och området har en nästan magisk atmosfär. Du är tillbaka vid cykeluthyrningen runt 21.00. Härifrån kan du utforska staden på egen hand.
Dag 3: Djungelvandring – avgång till djungeln och övernattning i en by hos Karen-folket.
Utflykten börjar tidigt från ECO resort och avgår mot de gröna bergen intill Doi Inthanon. Morgonen tillbringas i sällskap med en flock elefanter som du får hjälpa till att bada och mata. Här börjar vandringen längs en stig. Längs vägen får du lära dig överlevnadstekniker som kan användas i djungeln, t. ex. hur man hittar vatten eller lagar mat med vad som kallas "bambu-matlagning". Lunch serveras i djungeln och efter en välbehövlig paus återstår ca tre timmars vandring. Sent på eftermiddagen kommer du fram till en by som tillhör Karen-folket, där du får en inblick i livet i byn där du ska övernatta.
Dag 4: Djungelvandring Simma i Chiang Mais högsta vattenfall.
Efter frukost är det dags att ta farväl av värdarna i byn. Efter dagens första tre timmars vandring kan du se fram emot ett dopp under Chiang Mais högsta vattenfall och lunch ute i djungeln. Vandringsturen fortsätter några timmar, och sedan kommer du fram till det djungelläger som blir ditt hem för natten. Efter middagen kan du koppla av till ljuden i djungeln och känna dig som ett med naturen.
Dag 5: Djungelvandring Vandra längs risfält och åk flotte på floden.
Efter frukost är det ungefär en timmes promenad till en lokal by där du kan får lära dig hur ris odlas. Turen fortsätter sedan genom vackra risfält och upp till ett gammalt tempel med fantastisk utsikt över området. Lunch serveras vid ett litet vattenfall där du kan svalka dig och njuta av den vackra naturen. Mitt på eftermiddagen är det dags att gå ombord på din bambuflotte. Turen nedför floden kan, beroende på vattennivån, vara lugn och avslappnad eller något av en utmaning om det är mycket vatten i floden. Mot slutet av dagen kommer du tillbaka till Chiang Mai, där du återigen checkar in på Eco Resort och kan njuta av ett säkert välbehövligt bad. Njut av den sista natten i den charmiga staden.
Dag 6: Utcheckning från ECO resort
Idag är den sista dagen och du måste checka ut innan klockan 12.00. Njut av frukosten i lugn och ro innan du reser vidare mot nya äventyr. Vi hjälper gärna till att skräddarsy din fortsätta resa.

Övernattningar

Tre nätter i sovsal
En natt i en liten by
En natt i djungelläger

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Vi rekommenderar att barn är minst 10 år för att delta.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Turen startar måndagar och torsdagar.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor som passar för vandring
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Tre nätter i sovsal på Eco Resort i Chiang Mai, en natt i den lokala byn och en natt i djungelläger på vandringen.
 • Transfer vid ankomst från buss-/tågstation eller flygplats. Transfer till cykelturens startplats samt till/från vandringen.
 • 5x frukost, 2x lunch, 2x middag, 1x middag med gatumat på cykelturen.
 • Avgift till nationalparken.
 • Cykeltur i Chiang Mai, vandring (i turen ingår ryggsäck, kniv, pannlampa och sovsäck)

I priset ingår inte

 • Internationellt flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Transfer efter cykelturen

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: