1/2 - 1 dag
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Utforska Bangkok och allt som storstaden kan erbjuda. I över 20 år har vi gett våra resenärer råd om hur man på bästa sätt upptäcker Bangkoks djungel av marknader, ljus, ljud och små slingriga och spännande gator. Det innebär att vi har massor av förslag på häftiga och lite annorlunda upplevelser i staden. Winberg Travel rekommenderar en CYKELTUR bakom stadens fasad; en spännande KLONGUTFLYKT på de smala kanalerna som slingrar sig bakom storstadens fasad där du åker med longtail-båt och får uppleva det lokala vardagslivet; en spännande kvällstur i CHINATOWN, där du utforskar området med sitt rika och överraskande kök. Eller TRAINSPOTTING I MAHACHAI, en spännande tågutflykt bort från den hektiska storstaden Bangkok till en förbluffande livlig och grön landsbygd som visar sidor av Thailands kultur som du inte hade sett på egen hand.

Bästa reseperiod

Utflykterna kan göras året om, men det kan förekomma korta, kraftiga skyfall under regnperioden mellan juni till oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
KLONGUTFLYKT I BANGKOK, 1/2-dag
Denna utflykt tar oss ut på klongerna (kanalerna) som slingrar sig genom det ”riktiga Bangkok” – bakom fasaden av skyskrapor och vältrafikerade gator. Utforska kanalerna i longtail-båt och se lokalbefolkningens dagliga liv intill floden. Klongerna bildar ett nätverk av vattendrag där vi bland annat får se de lokala postbåtarna, sopbåtar och små marknadsbåtar som säljer allt från tvål till grillspett. Resan startar på New Road Guesthouse klockan 9.00 och du går tillsammans med guiden till kajen där båten väntar. Härifrån åker ni en bit nerför huvudfloden Chao Phraya som rinner genom Bangkok. Här ser du en del av Bangkoks siluett innan du åker vidare in i de smala klongerna (kanalerna). Båten för dig lugnt och stilla över klongerna som utgör livsnerven där kontrasterna är stora. På klongerna seglar handlare runt i sina små båtar och erbjuder allt från färska grönsaker och skållhet soppa till paraplyer. Imponerande och välskötta trähus i teak ligger sida vid sida med enkla små plåtskjul. Kontrasten till Bangkoks hektiska stadsliv är enorm: här bryts stillheten endast av motorbåtar, tupparnas galande, musik och barns glada skratt. Resans första stopp sker vid templet Wat Khun Chan. Det stilla lugnet vid templet passar bra ihop med konstnärsområdet som ligger i närheten. Där går du på träspångar mellan konstnärer, en gammal frisersalong, en gammal lanthandel, vintageaffischer och en vacker stupa. Därefter går resan vidare till en orkidéodling och en plats där du kan mata de heliga havskatterna. Resan avslutas med att du lämnar klongerna och får skjuts till ”Pier 9” på Chao Praya-floden. Ni lägger till vid piren intill Grand Palace och därifrån kan du besöka templen på egen hand – t.ex. Grand Palace, Wat Pho eller Way Arun. Du kan även fortsätta dagen med lite shopping eller ta den offentliga färjan tillbaka till New Road Guest House. Få inspiration av en kort video från resan här.
CYKELTUR I BANGKOK, 1/2-dag
På cykel upplever du storstadens många olika sidor. Du trampar fram bland Little Chinatowns smala gränder, genom marknaden Khlong Toey och förbi slumkvarteren. Därefter är det en utmaning att balansera när du cyklar längs de smala vägarna vid ”klongerna” (kanalerna) i Phra Pradaeng, som även kallas för "Bangkoks lungor". Här är naturen lummig och fridfull, luften är frisk och fåglarna sjunger i palmtopparna. Vi inleder utflykten med att cykla bort från de stora, vältrafikerade gatorna och in genom den livliga Khlong Toey-marknaden. Här utbyts året runt en färgstark blandning av thailändska och kinesiska varor. Du kommer bland annat att se imponerande torn av färsk ananas och kacklande kycklingar i bambuburar. Utflykten tar oss även genom slumkvarteren där du får se baksidan av metropolen, samt genom ”Little Chinatown” där barnen vinkar ivrigt och ropar ”hello” vid den ovanliga synen av utlänningar på cykel. Efter att vi – och cyklarna – har korsat floden i långbåt kommer vi till ”Bangkoks lungor”, där vi cyklar på de smala cementbanorna som byggts på pålar i klongerna (kanalerna) och bildar ett omfattande nätverk av stigar. Här har skyskrapor ersatts med palmer och trafikbuller med fågelsång – en helt annan sida av Bangkok än de flesta resenärer får uppleva. Få inspiration av en kort video från resan här.
DET OKÄNDA BANGKOK <
em>En stillsam tågresa tar dig tillbaka i tiden - bort från det hektiska Bangkok. Tåget smyger sig genom smala passager förbi trähus i starka färger, vackra blommor och lila-målade stationer medan en uppfriskande bris blåser genom kupén från de öppna dörrarna. Plötsligt stannar tåget vid slutstationen mitt i den livliga fiskmarknaden i Mahachai. Dagen bjuder på en spännande utflykt från det hektiska storstadslivet i Bangkok till den livliga och gröna landsbygden. Resan startar från New Road Guest House. Med skytrain åker du tillsammans med din guide till Wongwian Yai-stationen. Därifrån går ni genom de små kvarteren till tågstationen - startpunkten för dagens äventyr. Redan här kan du känna att du kommer utanför de vanliga turiststråken. Med tåget kommer du så nära lokalbefolkningen att det nästan känns som om du åker genom deras vardagsrum. Efterhand som Bangkok försvinner i fjärran ersätts skyskraporna av risfält och hus som står på pålar. Här kan du luta dig tillbaka och njuta av det lugna tempot och det vackra landskapet. När du anländer till slutstationen befinner du dig bokstavligen på fiskmarknaden i Mahachai. Tillsammans med guiden går du nerför de smala gatorna till en berömd fiskrestaurang där du blir bortskämd med färsk fisk och skaldjur. Efter lunch åker du med en liten båt till andra sidan floden. Där hoppar du på nästa tåg som slingrar sig genom landskapet med saltslätter och risfält. Slutligen får du en unik kulturell och i högsta grad fascinerande upplevelse. Rälsen försvinner bokstavligen in i en marknad och tåget blir nästan uppslukat av parasoller och markiser från marknadsstånden som lyfts undan i sista sekund – och ställs sedan ner igen – i samma sekund som tåget har passerat. Därefter får du möjlighet att gå runt på marknaden på rälsen innan det är dags att åka tillbaka till Bangkok och storstadslivet. Dagen avslutas vid Victory Monument, där du kan ta en taxi eller skytrain tillbaka till ditt hotell. Få inspiration av en kort video från resan här.
CHINATOWN FÖR ALLA SINNEN
Glöm alla dina fördomar om gatukök! På den här utflykten visar en guide var, när och hur du tar dig an ”street food” i Bangkoks pulserande Chinatown. Samtidigt får du uppleva de dolda platserna som denna spännande stadsdel kan erbjuda. En kväll som öppnar din ögon, leker med dina smaklökar, få dig att le och kickstartar din fantasi. I över 20 år har vi gett våra resenärer råd om hur man på bästa sätt upptäcker Bangkoks Chinatown med sin djungel av marknader, ljus, ljud och bisarra gatuliv. Nu tar vi med dig på en kort resa till de platser som vi har rekommenderat i många år. Du ger dig av i tuk tuk till den inre delen av Chinatown där du får utforska hemligheterna bakom det livliga kvarteret. Upplev den pulserande gatan Yaowarat med sina blinkande röda lampor och människor som sitter på små färgade plaststolar överallt på gathörn och torn. Du får smaka på lokala rätter i stadsdelens gatukök – lokalt känt som ”Gatukökens Michelin” – och får prova lite av den kryddstarka mat som både thailändare och kineser älskar. Skäm bort dig själv med söta desserter och lyssna på historierna bakom rätterna och kärleken till maten, berättat av experterna själva. Du går på upptäcktsfärd bland sidogator, gömda gränder, tempel, spännande seder, filmkulisser och gatornas liv och rörelse. Du får besöka delar av Chinatown som plötsligt är helt tomma och tysta, men ändå är fulla med intryck för alla dina sinnen. I Chinatown är det aldrig en tråkig stund. Mätt och full av upplevelser återvänder du till ditt hotell med tuk tuk.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Thailand. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Engelsktalande guide följer med på utflykterna.
Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

året om

I priset ingår

  • Transport enligt programmet
  • Engelsktalande guide
  • Sightseeing enligt programmet

I priset ingår inte

  • Internationellt flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Resjsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF