13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 47 950:-
Från 28 950:-
Vi har skapat en resa för dig som både vill uppleva det lokala Maldiverna och även få ren avkoppling i en water villa på en lyxig, exotisk paradisö. Resan börjar med fem övernattningar på ett guesthouse på Dhigurah, en av de vackraste lokala öarna i Maldiverna. Här kan du njuta av avkoppling på exotiska stränder och samtidigt få en inblick i det lokala livet på Maldiverna. Under vistelsen på Dhigurah kommer du få massor av upplevelser under spännande utflykter. Du kan till exempel prova att snorkla med de mäktiga valhajarna, åka på fisketur i kvällssolen och äta din egen fångst på stranden, eller prova på lokala matlagningskurser. I vattnet runt Dhigurah finns goda möjligheter att se delfinflockar och djävulsrockor, och det finns ett fantastiskt snorkelrev bara några minuters båtfärd från stranden. Om du vill utforska ön kan du promenera runt ön på en förmiddag, eller hyra en cykel och ta dig runt på två hjul.

Efter fem underbara dagar på Dhigurah är det dags för en klassisk Maldiverna-upplevelse där du ska bo på ett lyxigt resort i en egen Water Villa. Du fortsätter till ön Olhuveli, där du bor vackert och exotiskt på Sun Siyam Resort. Du har fem nätter i din egen Water Villa att se fram emot, där du kan kliva direkt ut från terrassen och ner i Indiska oceanen. Sun Siyam Resort utgör de perfekta ramarna för drömmen om den ultimata, exotiska ö-vistelsen. Precis som på Dhigurah finns det gott om möjligheter att utforska de exotiska omgivningarna och havet eller bara koppla av på din egen, privata terrass med havet som granne.

På den här resan kan du se fram emot:
 • Exotiska stränder så långt ögat når
 • Kombinationen av lokala upplevelser och ö-vistelse på resort
 • Boende i privat Water Villa
 • Undervattensdjurliv med möjlighet att se valhajar, delfiner och havssköldpaddor
 • Ren avkoppling

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Maldiverna här

Bästa reseperiod

Maldiverna har ett tropiskt klimat med ungefär samma genomsnittstemperatur på 27–29 grader året runt. Bäst väder är från mitten av december till slutet av april. Därefter börjar regnperioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien
Idag börjar din resa från Skandinavien till Maldiverna, dit du ankommer nästa dag. Flygresan har bra förbindelser med endast ett stopp under resan.
Dag 2: Ankomst till Dhigurah
Du anländer till huvudön Male, där du efter att ha lämnat flygplatsen tar en speed boat till den lokala ön Dhigurah, en resa på cirka 2–3 timmar. Vid ankomsten till Dhigurah checkar du in på ditt mysiga guest house, och härefter kan du äntligen njuta av ditt första dopp i Indiska oceanen.
Dag 3–6: Strand och lokala upplevelser på Dhigurah
De flesta förknippar Maldiverna med azurblått hav och kritvita stränder. Detta finns det gott om på ön Dhigurah, där du kommer tillbringa de kommande fem dagarna. Dhigurah är en lokal ö som, i motsats till resortöarna, har en lokalbefolkning som bor, lever och har sin vardag på ön. Det ger dig möjlighet att uppleva maldiviernas vardagsliv samtidigt som du omges av kritvita, exotiska stränder. Du bor mysigt på ditt charmiga guest house Bliss Dhigurah, där du kan delta i massor av olika utflykter och aktiviteter. Bege dig till exempel ut på snorkling med majestätiska valhajar eller följ med på en fisketur i kvällssolen, där du grillar din fångst på stranden på kvällen. Det finns också möjlighet att prova på lokal matlagning under en matlagningskurs. I vattnet runt Dhigurah är det ofta möjligt att se både delfinflockar och djävulsrockor, och det finns ett fantastiskt snorkelrev några minuters båtfärd från stranden. Om du vill utforska ön kan du promenera runt ön på en förmiddag eller hyra en cykel och ta dig runt på två hjul. (F)
Dag 7: Från Dhigurah till Olhuveli
Efter fem händelserika dagar på Dhigurah är det dags att byta det lokala ö-livet mot en resort-ö. Du reser med en speed boat via Male till ön Olhuveli, där du checkar in i din privata Water Villa. Efter båtturen kan du återigen se fram emot ett dopp i det azurblå vattnet precis vid foten av terrassen på din lyxiga Water Villa. Under din vistelse på Sun Siyam Resort ingår alla måltider, så att du bara kan fokusera på att njuta av livet i de exotiska omgivningarna, där palmerna svajar i vinden och den kritvita sanden smeker dina tår när du går på stranden. (F,L,M)
Dag 8–11: Water Villa på Olhuveli
Du kan se fram emot fem härliga dagar och nätter i din egen Water Villa på Olhuveli, där du kan kliva direkt ut från terrassen och ner i Indiska oceanen. Sun Siyam Resort skapar de perfekta ramarna för den ultimata, exotiska ö-vistelsen. Precis som på Dhigurah finns det gott om möjligheter att utforska de exotiska omgivningarna och havet eller bara koppla av på din egen privata terrass med havet som granne. Resorten har tre stora pooler samt två barnpooler och ett eget spa där du kan njuta av massage och andra behandlingar. Olhuveli består egentligen av tre öar, och här finns både kritvita sandstränder, laguner som passar perfekt för vattensport och sandbankar som inbjuder till picknick omgiven av vatten på alla sidor. Precis som på Dhigurah kan du också här arrangera snorkling, dykning eller fisketurer om du vill blanda avkopplingen i din Water Villa med aktiviteter till havs. (F,L,M)
Dag 12: Hemresa från Maldiverna
Din upplevelseresa på Maldiverna närmar sig sitt slut. Idag reser du tillbaka till Skandinavien igen efter en garanterat avkopplande, exotisk och fantastisk resa.
Dag 13: Ankomst till Skandinavien
Du kommer tillbaka hem med massor av härliga reseminnen från underbara Maldiverna.

Övernattningar

5 övernattningar i dubbelrum på Bliss Guesthouse, Dhigurah
5 övernattningar i Water Villa på Sun Siyam Resort, Olhuveli

Bliss Guesthouse på Dhigurah
Du bor i charmiga omgivningar på en av de vackraste lokala, öarna i Maldiverna. Här, till skillnad från på resortöarna, finns det ett lokalt liv som ger dig en inblick i den maldiviska kulturen. Bliss Guesthouse är ett mindre hotell/guesthouse som ligger bara några steg från den exotiska stranden och Indiska oceanen. Det här är en perfekt miljö för en härlig vistelse, och hotellets restaurang serveras välsmakande, lokal mat till sina gäster. På toppen av hotellet finns en takterrass med ett café som serverar färgglada mocktails och frukt-smoothies, och här kan du även skämma bort kropp och själ med ett dopp i en av terrassens jacuzzis. Personalen på Bliss Guesthouse kan hjälpa dig att arrangera en mängd olika utflykter, som snorkling med valhajar, fisketurer, stand up paddle, kanotturer, delfinsafari, matlagningskurser och cykeluthyrning. Observera att rummen är relativt små, så om du reser som familj kan du kontakta oss för att höra mer om möjligheterna till rumstyper som passar just din familj.

Sun Siyam Resort på Olhuveli
Här bor du i din egen Water Villa, där du kan hoppa i det azurblå vattnet i Indiska oceanen direkt från din terrass. Låt ljudet av vågorna vagga dig till sömns på kvällen – en upplevelse som är lyx för både kropp och själ. På Sun Siyam Resort får du den klassiska Maldiverna-upplevelsen. Här bor du i en lyxig Water Villa som är byggd på pålar i vattnet, på ett resort av hög kvalitet. Här har du möjlighet att koppla av och bada i exotiska omgivningar. Resortet består av underbara sandstränder, en lagun för vattensport, tre stora pooler och flera olika restauranger. Under din vistelse på Sun Siyam Resort på Olhuveli ingår alla måltider, och du behöver bara betala för dina drycker. Eftersom Olhuveli är en privat ö är det möjligt att njuta av alkohol, så varför inte avsluta dagen med en "Sundowner" på stranden? Observera att du i en Water Villa kan vara en familj på upp till fyra personer, så det är perfekt för en familj eller ett par som drömmer om lyxig avkoppling.

Kommentarer

Observera att Dhigurah är en lokal ö med lokala regler. Det innebär att alkohol inte är tillåtet på ön. Du ombeds också, av respekt för lokalbefolkningen, att klä dig som minst i shorts och t-shirt och helst täcka knän och axlar.

Bikini Beach: Även om du ombeds respektera de lokala klädkraven finns det en så kallad Bikini Beach cirka 50 meter från Bliss Guesthouse. Detta är ett specifikt område av stranden där det är tillåtet att sola och bada i bikini och badshorts utan restriktioner.

Alkohol: Det finns ingen alkohol på de lokala öarna. På Bliss Guesthouse kan du dock njuta av fantastiska mocktails och alkoholfria öl.
Under din vistelse i din egen Water Villa på Sun Siyam Resort på Olhuveli finns det inga begränsningar gällande klädsel, och alkohol serveras också här.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Du är på egen hand under större delen av resan. Dock har vi bokat gemensam transport mellan resmålen, och de arrangerade utflykterna genomförs också i grupp.

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Kläder som täcker axlar och knän
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning
 • Kamera

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Male t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport enligt program
 • Den lokala 'Green tax' (3-6 USD / person per natt)
 • Lokala skatter serviceavgift på hotell och guesthouse
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enkelrumstillägg
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Transport som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat

Priset gäller för avresa från Köpenhamn, men det går också att resa från Stockholm eller Göteborg. Kontakta oss för mer information samt pris.

Barnpriset gäller för barn i åldern 2–14 år. Priset på alla avgångar är 28 950 kr. Barnpriset är baserat på att barnet delar rum med två vuxna resenärer.

Spädbarnspriset gäller för barn i åldern 0–2 år. Priset på alla avgångar är 6 450 kr.

Tillägg för enkelrum: 33 450 kr.

På hemresedagen kan du välja att köpa till en 2–3 timmars guidad promenadstur i Male. Du har vanligtvis gott om tid på avresedagen, och det ger dig en större inblick i Maldiverna om du får se mer än bara strand och hav. Priset för turen är 590 kr / person och måste bokas senast vid slutbetalning av resan.

Gällande Bliss Guesthouse på Dhigurah: Observera att det högst kan bo två personer oavsett ålder per rum. Familjerum med plats för fyra personer kan bokas med reservation för tillgänglighet. Prata med din reserådgivare om möjliga rumstyper.

Gällande Sun Siyam Resort på Olhuveli: Observera att det högst kan vara två vuxna och två barn i åldern 2–14 år per rum. Observera att det högst kan vara tre vuxna per rum.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: