15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 11 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Ditt campingäventyr börjar i Barcelona, som lyfts fram som en av de mest internationella och innovativa städerna i Europa. Upplev Barcelona under en promenad nerför "Las Ramblas" där du möter allt från jonglörer till blomsterstånd. Härifrån ligger landet öppet framför dig, det enda som är bestämt i förväg är att denna resa börjar med 2 nätter i Barcelona där du hämtar din husbil, samt att du sedan avslutar resan i Andalusiens huvudstad Sevilla.

Du avgör själv vad du vill uppleva längs vägen mellan dessa städer. Du kan surfa vid kuststaden Cadiz, prova dykning på flera ställen längs Spaniens östkust, uppleva otaliga imponerande historiska monument, grotta ner dig i konsten i både Barcelona och Malaga, spendera tid på de vackra kusterna, eller njut av tapas och paella med gott lokalt vin.

I Spanien hittar du mer än 1000 campingplatser, varav de flesta ligger längs kusterna nära stranden och vattnet. Här finns allt från enklare till lyxigare campingar och det finns till och med möjlighet att tälta på lokala gårdar. Reseförslaget baseras på en husbil med plats för upp till 4 personer. All nödvändig utrustning så som sängkläder och köksutrustning, lagstadgad försäkring, 1200 kilometer, städavgift och kostnad för envägshyra ingår. Det finns många olika storlekar på husbilar med plats för 4-5 personer.

Möjligheterna är många när du kör runt i Spanien, eftersom vägarna tar dig dit du vill. Detta förslag är därför bara ett möjligt exempel på hur din resa kan sättas ihop. Om du vill ha en annan rutt och en annan start- eller slutplats skräddarsys den personligen i samarbete med din resekonsult.


Bästa reseperiod

Norra och centrala Spanien är bäst att besöka mellan april och oktober. Under sommarmånaderna är det varmt med dagstemperaturer upp till 30 grader och ännu högre mitt inne i landet. Under vår och höst ligger dagstemperaturen oftast mellan 18-25 grader.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Barcelona
Idag flyger du till Barcelona i Spanien, dit du anländer senare samma dag. Vid ankomsten har du en transfer förbokad till ditt boende.
Dag 2: På egen hand i Barcelona
Barcelona är Kataloniens huvudstad och den historiska staden erbjuder en mängd upplevelser. Den medeltida stadsdelen "Barri Gòtic" är hjärtat av staden och där hittar du mysiga små gränder, tapasbarer, butiker, katedralen, stadsmuseet, den underjordiska romerska staden och det gamla kungliga palatset. Ta en promenad på La Rambla, en festlig gata med ett brokigt folkliv, gamla caféer, en av Europas bästa matmarknader och det prestigefyllda operahuset Liceu. Se även några av arkitekten Antoni Gaudís många välkända byggnadsverk, som La Sagrada Familia eller Casa Mila. Du kan också komma närmare de världsberömda fotbollsstjärnorna på Barcelonas fotbollsstadion och FCB Museum, hålla Siesta på Barcelonas vita sandstränder, njuta av traditionell och modern spansk mat på en av stadens många restauranger och kanske avslutar du kvällen med att dansa salsa med lokalbefolkningen. Möjligheterna är många och då inget har förbokats kan du själv göra det som faller dig in, beroende på vilka delar av Barcelona du helst vill uppleva mer av.
Dag 3-14: På äventyr i husbil från Barcelona via Spaniens östkust till Sevilla
Checka ut från ditt boende och ta dig till husbilsdepån där du hämtar upp din husbil som blir ditt hem under de närmaste dagarna. Du kör längs Spaniens östkust från Barcelona i norr och inåt landet till Sevilla i söder. Det har inte förbokats några aktiviteter eller övernattningar, så du har den ultimata friheten och kan skapa din egen resa, helt utifrån vad du vill uppleva. Naturligtvis ger vi dig gärna tips och idéer för att du ska kunna planera din resa och var du kanske vill besöka för att få ute det mesta av ditt äventyr. Här är några av våra egna favoritupplevelser i sydöstra Spanien: - Spana efter rosa flamingos i Ebro Delta våtmarker och prova på stand-up paddle eller kitesurf på Riumar beach - Vid den populära strandstaden Valencia kan du uppleva naturparken Albufera, som har sanddyner, skog, risfält och Spaniens största sjö som är perfekt för båtturer - Bada i grottor och njut av strandlivet i kuststaden Denia - Ta en dykarcertifikat och dyk bland vrak och grottor utanför Alicante och Murcia - Besök den historiska staden Cartagena, ta en promenad på de smala gatorna och längs vattnet och se byggnader från romartiden samt nyare byggnader inspirerade av Gaudi - Stanna i några dagar i den vackra staden Frigiliana med vitkalkade hus, smala gator och röda pelargoner - Utforska det 5 km långa grottsystemet vid Nerja - Dyk in i en värld av gastronomi och konst i Picassos födelsestad Malaga - Övernatta i Ronda, staden med vita husen och en 120 m lång ravin som delar staden i två - Gå på sherryprovning i Jerez de la Frontera Surfa utanför kusten vid Cadiz
Dag 15: Återlämning av husbilen i Sevilla och hemresa
Sevilla är staden med 14 000 apelsinträd, festliga flamenco klubbar och imponerande palats och kyrkor. Spendera några dagar i staden innan husbilsäventyret kommer till sitt slut. Sevilla upplevs bäst till fots eller med cykel så du kan enkelt utforska de pittoreska gatorna och kanske ta en promenad förbi det kungliga palatset; det magnifika Alcazar. Sista dagen återlämnar du sedan husbilen i Sevilla och tar dig till flygplatsen för hemresa. Flygtiderna beror på flygbolaget.

Övernattningar

2 nätter på vandrarhem i centrala Barcelona
Det går inga campingplatser i resan, utan de bokar du själv under resans gång


Kommentarer

Ålder / körkort
Minimiåldern för husbilsuthyrning är 18 år.Det krävs även att du har ett internationellt körkort för att hämta ut husbilen.

Du måste också ha med pass, kreditkort och giltigt nationellt körkort för vanlig personbil, som måste uppvisas vid hämtning av fordonet.

Försäkring
I hyran ingår ansvars- och kaskoförsäkring i samband med användning av husbilen. Försäkringsskyddet är dock beroende av för att fordonet används enligt gällande riktlinjer. Vid skada är det mycket viktigt att du meddelar uthyrningsbolaget omgående. Noggranna instruktioner kommer att tillhandahållas vid upphämtning av husbilen.

Självrisk
För alla skador på fordonet och vid stöld är en självrisk på 2 500 EUR. Det är möjligt för personer över 25 år att köpa till ett premiumpaket med självriskreducering lokalt när du hämtar husbilen. Kontrollera även din egen reseförsäkring vad som gäller.

Kilometer
Du kan bestämma i förväg hur många kilometer du vill skall ingå. Om du överskrider detta kan en avgift komma att tas ut. Du kan också köpa till fria mil så behöver du inte tänka på hur mycket och hur långt du vill köra. Just i detta reseförslag ingår 1200 kilometer.

Utrustning
Köksutrustning, sängkläder m.m. ingår i priset. Dessutom kan utrustning som grillar, trädgårdsstolar och bord, wifi, cyklar osv. köpas till.

Envägshyra
Då det ingår envägshyra i detta reseförslag kan du hämta upp din husbil på en plats och avlämna den på en annan.

Deposition
När du hämtar ut din husbil måste du lämna en deposition, storleken på denna beror på vilket försäkringspaket du valt. Vid det minsta paketet reserverar man ett belopp på 2000 euro på ditt kreditkort och vill du ha premiumpaketet är summan 500 euro. När husbilen återlämnas släpps reservationen. Det är därför viktigt att man har en tillräckligt hög kreditgräns eller ett extra kreditkort just för depositionen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - oktober

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Barcelona // Sevilla - Skandinavien
  • Övernattningar enligt program
  • Transfer från flygplatsen i Barcelona in till boendet
  • Husbilshyra i 13 dagar inklusive f1200 kilometer, kasko- och ansvarsförsäkring, 24 timmars jourtelefon och skatter - kontakta oss för detaljerna då det vissa villkor gäller.

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter, måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Tillägg för sen eller tidig upphämtning/avlämning
  • Entréer till nationalparker
  • Avgifter för campingplats

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF