26 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 54 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Winberg Travels stora skräddarsydda rundresa på Nya Zeeland ger dig det bästa av det bästa. Du börjar med Auckland - City of Sails. Efter ett kort stopp där åker du vidare till den vackra halvön Coromandel med idylliska landskap, stränder där man kan gräva sin egen "hot pool" och sedan vidare för ett besök i Hobbiton där delar av Sagan om Ringen spelades in.
Nästa höjdpunkt är Rotorua där ångande varma källor och gejsrar är en de av stadsbilden, här får man inte missa en helvkäll med maorikultur, hangimiddag och rytmisk hakadans. Nästa anhalt är Taupo med den vackra sjön, massor av aktiviteter, vandringar och vattenfall. Du gör ett stopp i Art Decostaden Napier med sin unika arkitektur och några av landets bästa vingårdar runt hörnet.
Innan man lämnar Nordön har man en natt i huvudstaden Wellington. Färden över till Sydön är som en kryssning i sig - 3 timmar bland fjordar och berg innan man anländer till Pictorn och åker vidare till sommarstaden Napier och den vackra nationalparken Abel Tasman.
resten av Sydön är lika ljuvlig som Nordön med vingårdar, delfinspaning, franska caféer i Akaroa och mäktiga glaciärer. Man avslutar sedan i Nya Zeelands mysigaste stad Queenstown - kryssning bland fjordar, friluftsliv och äventyr - kan det bli bättre?

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland


Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.
Dag 2: Resa, resa, resa...
Med stor tidsskillnad och lång resa kommer den dagen att gå åt till resa. Beroende på vilket flygbolag man väljer är det ett eller flera byten på vägen. Vill man ha en lite lugnare resa kan man välja att stanna till någon natt eller två i t.ex. Bangkok, Hongkong eller Singapore.
Dag 3: Ankomst Auckland
Ni möts vid ankomst och får alla underlag som behövs inför resan såsom vouchers etc. Ni skjutsas till ert hotell inne i centrala Auckland där ni nu kan vila ut efter den långa resan eller kanske bege er ut på en första liten tur på stan. Varför inte gå till Viaduct Harbour och äta middag nere vid vattnet!
Dag 4: Auckland - Coromandel
Ni hämtar nu upp er hyrbil och kör Ni kör sedan i lugn och ro österut till Coromandelhalvön och bor förslagsvis i den lilla staden Whitianga. Som alltid på Nya Zeeland är vägen en upplevelse och inte bara målet. Njut av den vackra naturen, små söta städer och den Nya Zeeländska gästfriheten! (F)
Dag 5: Coromandel
En heldag att utforska denna vackra halvö på. Eftersom ni har bil är det enkelt att göra en ”full circle” och se det mesta av vad som finns att se här. Vackra vandringar, den lilla järnvägen i själva staden Coromandel, hantverk och stränder. Missa inte ett dopp i de heta källorna på Hot Water Beach. Ni har även en läcker 2-timmars båttur i glasbottenbåt inkluderad tillsammans med engelsktalande guide utmed kusten och ett besök vid Cathedral Cove. (F)
Dag 6: Coromandel - Waitomo - Farm Stay
Idag fortsätter äventyren och ni kör söderut - förbi Bombay Hills, genom Waikatodalen. Ni tar en guidad tur i Waitomogrottorna för att se de säregna lysmaskarna. Ni fortsätter sedan till en gård där ni bor i natt. Ni får nu möjlighet att uppleva det dagliga livet på en typiskt nya zeeländsk farm och serveras middag tillsammans med familjen. (F,M)
Dag 7: Waikato - Hobbiton - Rotorua
Efter ni sagt adjö till er värdfamilj fortsätter ni och åker först till Hobbiton där delar av Sagan om Ringen spelades in. Ni får höra den fantastiska historien om hur Peter Jackson hittade inspelningsplatsen men att ägarna inte hade tid att visa honom runt då det var en viktig rugbymatch på TV. Man har byggt upp en hel by med Hobbitarnas hus i olika storlekar, här finns den stora ängen vid trädet där Bilbos födelsedag firades och efter en absolut sagolik rundvandring avslutas turen med en öl på The Green Shire. Ni fortsätter genom Mamaku Ranges till Rotorua som är mittpunkten för Nya Zeelands termiska region med varma källor och gejsrar. På kvällen avnjuter ni en traditionell Hangimiddag och en kulturshow med maoridans och naturligtvis den berömda hakadansen. (F,M)
Dag 8: Rotorua
Ni gör idag en guidad tur med egen bil och besöker först kulturcentrat Te Puia där ni får en god inblick i Maorikulturen och fortsätter sedan vidare till Whakarewarewa Thermal Reserve för att se spektakulära gejsrar, varma källor och bubblande lerdammar. (F)
Dag 9: Rotorua - Taupo
Strax söder om Rotorua ligger ett drömlandskap av termiska aktiviteter - Wai-O-Rapu med den berömda Champagnepoolen, Artist's Palette och kiselterassen. Ta gott om tid att njuta av detta och fortsätt sedan via Nya Zeelands största tallskog till Taupo, en populär semesterort för Nya Zeeländare och forellfiskare från hela världen. På vägen kanske ni tar ett dopp i de varma källorna vid Kerosene Creek, innan ni kommer fram till själva Taupo där ni njuter av en av Nordöns populäraste platser för friluftsliv och avkoppling. (F)
Day 10: Taupo - Napier
På väg vidare mot Napier passa på att stanna för att se se de mäktiga Huka Falls och kanske göra en liten vandring. Fortsätt sedan vidare österut genom landets bördigaste område; Hawkes Bay till dagens slutmål - Art Decostaden Napier. Promenera utmed den långa strandpromenaden och ät middag på någon av de trevliga restaurangerna. (F)
Dag 11: Napier
Själva Napier totalförstördes 1931 av en jordbävning, man beslutade att bygga upp staden snabbt och helt i Art Deco vilket gjort det till en otrolig upplevelse för arkitekturnördar. På morgonen idag gör ni en rundvandring i de vackra och välbevarade Art Decokvarteren och får en trevlig lektion i de olika varianter av Art Deco som finns bland hus och byggnader här. På eftermiddagen följer ni med på en tur ut i vinområdet Hawkes Bay där några av landets finaste viner odlas. Distriktets Sauvignon Blanc ger ofta relativt fylliga viner och vissa producenter låter dem mogna en kortare tid på ekfat. Syrahdruvan har visat sig passa i klimatet och på den grusiga jordmånen och ger typiskt kryddiga, peppriga viner som Trinity Hill och Te Mata. Under rundturen besöker ni fyra olika vingårdar och som avslut avnjuter ni en härlig ostbricka på en av gårdarna. (F)
Dag 12: Napier - Wellington
Ni lämnar nu Napier och beger er söderut till Wellington - Nya Zeelands huvudstad. Eftersom ni har bil så passa på att göra en panoramatur i staden och se stadens höjdpunkter som de berömda byggnaderna Beehive och Parliamentet, de ljuvliga Lady Norwood Rose Gardens, Old Saint Paul’s Cathedral. Missa inte ett besök vid Te Papa - Nya Zeelands Nationalmuseum som visar landets finaste skatter och historier. (F)
Dag 13: Wellington - Nelson
Ni lämnar nu in bilen till biluthyrningsfirman vid färjeterminalen och fortsätter med en kryssning i Wellington Harbour, över Cooksundet på Interislander Ferry genom det pitttoreska Marlborough Sound till Picton på södra ön. Här hämtar ni upp era nya hyrbil och fortsätter så till Pelorous Bridge. Här kan man göra en vandring utmed floden för att njuta av den vackra naturen med tallskog och mjukt rundade klippblock. Ni fortsätter sedan till Nelson - Nya Zeelands första riktiga stad och största fiskehamn - och även landets soligaste plats med en härlig blandning av stränder, natur och konstälskare. (F)
Dag 14: Nelson - Abel Tasman - Nelson
Ni gör idag en dagstur till den pittoreska nationalparken Abel Tasman. Ni lämnar Kaiteriteri med båt och kryssar utmed de natursköna stränderna med gyllene stränder och det turkosa vattnet vid Bark Bay. Härifrån gör ni en guidad vandring till Anchorage Bay förbi Torrent Bay och Cleopatra's Pool (vandringen tar ca 3-4 timmar) - här kliver ni ombord igen och kryssar tillbaka till Kaiteriteri. En picknicklunch ingår i utflykten och på eftermiddagen kör ni tillbaka i lugn och ro till Nelson. (F,L)
Dag 15: Nelson - Kaikoura
Idag åker ni vidare genom Blenheim - en stad som är känd både för solsken och druvodlingar. Sauvignon Blanc är det vin som utmärker denna region och som gjort Nya Zeeland känt i vinsammanhang sedan 1980-talet. Här finns också utmärkta Riesling, Pinot Noir, Chardonnay, Gewürtstraminer, Pinot Gris och några riktigt fina mousserande viner. Längs vägen finns många vingårdar att besöka och de flesta serverar även lunch och vinprovningar. Färden fortsätter till Kaikoura, ett område där maorifolket bott sedan länge tack vare tillgången av fisk- och skaldjur. (F)
Dag 16: Kaikoura - Akaroa
Innan ni lämnar Kaikoura gör ni en utflykt för att spana efter valar. Båten är specialbyggd för just detta ändamål och vattnen här ute är rika på näring och därmed en favoritplats för marint liv såsom kaskelotter, sälar, delfiner och fåglar inklusive den majestätiska albatrossen. Båtutflykten tar drygt 3,5 timme och ni åker sedan söderöver längs med kusten över Hundalee Hills fram till Canterbury Plains. Här i Waipararegionen finns också många vingårdar att besöka. Färden går vidare, nu till Akoroa utanför Christchurch. (F)
Dag 17: Akaroa
Akoroa kallas ofta Nya Zeelands lilla Paris med sin pittoreska, franskinspirerade arkitektur. Bästa sättet att utforska Akaroa är till fots. Börja med besökscentrat i hörnet av Rue Lavaud och Rue Balguerie. Här finns kartor, broschyrer och tips på massor av aktiviteter. Kanske böjra med ett stopp på Barrys Bay Cheese med lokala delikatesser. Det finns också trevliga vandringar bland de historiska byggnaderna med massor av möjligheter till stopp på caféer och restauranger - det är inte Nya Zeelands franskaste stad för intet! (F)
Dag 18: Akaroa - Christchurch
Frukost i lugn och ro - kanske ett besök på Akaroas fina lilla museum innan ni så åker vidare till Nya Zeelands näst största stad Christchurch där ni bor en natt innan äventyren fortsätter bland glaciärer och regnskog. Ni lämnar tillbaka bilen på flygplatsen och tar er på egen hand till ert hotell i centrala Christchurch. (F)
Dag 19: Christchurch - Tranz Alpine - Fox Josef
Efter frukost åker ni med buss till tågstationen därifrån ni tar det populära Tranz Alpinetåget inåt landet över Canterbury Plains till Arthur's Pass och genom de mäktiga Southern Alps till Greymouth. Väl framme hämtar ni ut en ny hyrbil och fortsätter resan söderöver genom skog och det imponerande landskapet med snöklädda berg i fonden och ankommer sedan till byn Fox. En plats känd för de enorma floder av snö och is som strömmar fram från Franz Josefglaciären och Foxglaciären - en ovanlig företeelse för områden med denna typ av klimat. (F)
Dag 20: Glaciärer - Franz Josef & Fox
Passa på och besök både Franz Josef och Fox - områdets två glaciärer och två helt olika upplevelser. Man kan göra vandringar i de uttorkade flodbäddarna upp mot själva glaciärerna, vill man högre upp bokar man en guidad tur med utrustning och guide. Utanför Fox ligger också Lake Matheson, är vädret gynnsamt gör vandringen ut till sjön och njut av Mt Cook som speglas i den blanka sjön. Inne i både Fox och Franz Josef finns gott om restauranger och caféer och det finns även en liten vacker kyrka att besöka utanför Fox. (F)
Dag 21: Fox - Wanaka
Ni fortsätter genom regnskog förbi sjöar och floder - vid Haast vänder ni in mot landet och passerar Haast Pass genom Southern Alps Mountain range igen, sakta nedåt mot glaciärsjöarna Wanaka och Hawea. Ni stannar till i den charmerande byn Wanaka för natten - här finns mängder med vandringsmöjligheter runt sjön eller så insuper ni bara den otroliga miljön där glaciärtopparna speglar sig i det klara vattnet. (F)
Dag 22: Wanaka - Queenstown
Ni fortsätter genom Otagos uppodlade landskap runt Lake Dunstan till Cromwell; känt som en knutpunkt för fruktodling och vingårdar. Dagens sista etapp går genom det karga landskapet Kawaru Gorde till Queenstown, vackert belägen vid stranden av Lake Wakatipu med sitt kristallklara vatten och alperna i fonden. (F)
Dag 23: Queenstown
Dagen är helt ledig för att utforska denna vackra stad på egen hand. Man kan ta en kryssning med ångbåten TSS Earnshaw som byggdes 1912 - man kan åka till Glenorchy strax utanför staden och göra en flodsafari på Dart River eller kanske göra en dagsvandring på den berömda vandringsleden Routeburn Track. På kvällen rekommenderar vi ett besök på Skyline Restaurant med panoramautsikt över staden och bergen i bakgrunden. (F)
Dag 24: Milford Sound alternativt Doubtful Sound
Idag gör ni en heldagstur med buss. Ni åker runt Lake Wakatipu till Fiordland National Park till Milford Sound. Detta område är en del av UNESCO.s världsarv i form av Southwest New Zealand World Heritage Area och en av de mest fantastiska naturområdena i södra hemisfären. Omgivningarna är spektakulära med bergen och de djupa dalarna som skapats av istidens glaciärer. Vattenfall och strömmande floder i den gröna regnskogen. Ni kryssar längs med Milford Sound till Tasmanska havet förbi Mitre Peak. Har man tur får man se både delfiner, sälar och pingviner. En picknicklunch serveras ombord och på vägen tillbaka gör ni en tur genom Cleddau Gorge, Homer Tunnel och den vackra Eglinton Valley. Den som vill gör turen till Doubtful sound istället, lite längre transporter men mer orört och storslaget. (F,L)
Dag 25: Hemresa
Ni kör till flygplatsen i Queenstown och lämnar tillbaka er hyrbil och påbörjar resan tillbaka till Skandinavien - vill ni stanna till för lite sol & bad eller vila på vägen eller fortsätta resan till Rarotonga är det enkelt att boka! (F)
Dag 26: Hemkomst
Ni landar hemma i Skandinavien igen efter en lång resa.

Övernattningar

Tjugotvå nätter på hotell, gårdar, B&B

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan resa den dag som passar dig bäst

september - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige-Auckland // Christchurch-Sverige
 • Måltider enligt program
 • 1 natt på hotell i Auckland
 • 2 nätter på hotell på Coromandel Peninsula
 • 2 nätter på hotell i Rotorua
 • 1 natt på hotell i Taupo
 • 2 nätter på hotell i Napier
 • 1 natt på hotell i Wellington
 • 2 nätter på hotell i Nelson
 • 1 natt på hotell i Kaikoura
 • 2 nätter på hotell i Akaroa
 • 1 natt på hotell i Christchurch
 • 2 nätter på hotell i Fox Glacier
 • 1 natt på hotell i Wanaka
 • 3 nätter på hotell i Queenstown
 • 1 natt på hotell i Waikato
 • 22 dygns bilhyra (Toyota Camry eller liknande) med obegränsade mil, GPS och stor försäkring med självriskreducering (observera att det i vissa fall kan tillkomma lokala avgifter för att lämna på annan plats än upphämtning - internationellt körkort krävs!)
 • Transfer med bil/buss enligt program
 • Wellington - Picton färja

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF