Sök
Sök
Oplev traditionel balinesiske dans i Ubud
Gili Trawangan, Indonesien
Skildpadde, Gili Trawangan, Indonesien
Dyk på de mange smukke koralrev ved Gili Islands
Sanur, Bali, Indonesien
Tanah Lot templet
Gili Islands

Bali-Gili-Lombok

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Oavsett vad man längtar till kan man finna det på Bali. Detta leende land med sin fantastiska natur och vänliga befolkning är så mycket mer än sandstränder. Här upplever man religionen tätt inpå livet med festivaler och processioner. Den tropiska naturen känns nära och man är aldrig långt från havet.

Man njuter av folklivet på Petittengetstranden, lever lyxliv på eleganta Jimbaranstranden och går barfota på Sanurstranden. I Ubud finns alltid en procession, ett bröllop eller en högtid att fira. Den äventyrlige kan åka flotte i forsarna eller cykla utmed risfälten och den som vill njuta långsamt tar en massage eller yoga på stranden. Östra delen av ön har stenstränder och kristallklart vatten för dykning, i norr går man på svarta lavastränder och spanar efter delfiner.

Utmed Balis sydkust löper ett pärlband av gyllengula stränder; från surfvågor och familjepicknick på Petitenget, eleganta Jimbaranstranden med luxuösa hotell och mängder av små restauranger vid stranden till fridfulla Nusa Dua och Sanur med sand, strandpromenad och den livliga byn med butiker, restauranger, tempel och drakar som flyger på stranden.

Vill man åka vidare rekommenderar vi tre små öar; Gili Trawangan, Gili Air och Gili Meno. Dessa bjuder på de vitaste stränderna och det blåaste hav man kan tänka sig. På Gili Trawangan trängs dykfirmor och restauranger med varandra, på kvällen dukas det upp till bio på stranden och på dagen badar, snorklar och dyker man. På Air och Meno är takten långsammare, man njuter av solen, havet, stranden och stillheten.

Balis lilla betagande muslimska syster Lombok bjuder på en helt annan värld fjärran från turister. Inhemska marknader, Mattaram som den enklaste av huvudstäder där hästdroskor, cyklar och bilar samsas om gatorna. Långa svarta, gyllene & vita stränder att promenera på och böneutrop i fjärran.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Bästa tiden: Vår, sommar, höst - regnperioden är officiellt december - mars men man kan ändå åka hit året om. Augusti och september är bästa surfperioden med ordentliga vågor.

Gili Islands

Detaljerad resplan

Dag 1 Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Denpasar Bali med reguljärflyg, mellanlandning med flygbyte på vägen. Ombord serveras mat och dryck vilket gör resan kort och bekväm. Flygtiden till Bali är totalt ca 16 timmar, man flyger österut med de konstanta luftströmmarna vilket gör flygtiden en timme kortare än på returen. Indonesien ligger 6 timmar före Sverige sommartid och 7 timmar före vintertid.

Dag 2 Ankomst Bali
Så landar ni på Bali – Gudarnas Ö på flygplatsen Nguarh Rai Airport. Efter pass- och tullformaliteter möts ni av vår representant och chaufför som kör er till ert hotell. Ni bor i Sanur, Balis äldsta och stillsamt charmiga badort. Transfertiden från flygplatsen är bara 20 minuter och ni har nu resten av dagen att vila och komma ikapp tidsskillnaden. I närheten av hotellet finns både butiker och restauranger med ett stort utbud av olika kök och smaker. Varför inte passa på att njuta av lokala läckerheter som satay eller nasi goreng?

Dag 3 Kecac och BBQ
En avkopplande dag vid poolen eller stranden. På eftermiddagen hämtas ni på hotellet för att se ett suggestivt framförande av dansen Kecak vid templet Pura Luhur Uluwatu - Uluwatus höga tempel - följt av en BBQ-middag på Jimbaranstranden under den tropiska natthimlen. Templet, som är högt beläget på en klippa vilken stupar brant ned i Stilla havet, är ett av de sex väderstreckstemplen som skyddar Bali från onda makter. I templet dväljs såväl mäktiga gudomligheter som långfingrade apor. (F M)

Dag 4-5 Sanur
Lata dagar i Sanur. Här kan man också fiska eller ta en kvällstur i en ”jukung” – en traditionell utriggare. I hjärtat av byn finns ett gammalt balinesiskt samhälle. Det finns många små butiker med vackra balinesiska produkter och hantverk. Nattlivet är mer anspråkslöst än vid Kuta Beach men det finns gott om restauranger samt en del pubar och caféer.

Dag 6 Ubud
Färden går mot Balis kulturella hjärtpunkt Ubud, förbi byn Batabulan där vägen är kantad med stenskulpturer och med ett uppehåll hos smideskonstärerna i byn Maas. Ni stannar också till för att se typiskt balinesiska hus med den traditionella väggen ”aling-aling”, som skyddar husets ingång. Här, vid sluttningarna av vulkaner bland tät regnskog inkvarteras ni på något av de vackra och typiskt balinesiska hotellen i byn, varför inte anrika Hotel Tjampuhan, byggt 1928 och avsett för prinsens av Ubud gäster. Hotellet bjuder på sagolika miljöer, och inspirerade konstnärer både från Bali och från västerlandet. (F)

Dag 7 Ubud
Ni har förmiddagen på egen hand att upptäcka och utforska denna säregna by med sina hantverksbutiker och marknader. Religionen är alltid närvarande i det balinesiska vardagslivet och säkerligen ser ni någon form av religiös högtidlighet eller procession. Tidig eftermiddag hämtas ni för att göra en utflykt på Ayungfloden. Ni utrustas med hjälm och flytväst och tillsammans med en skicklig skeppare gör ni en färd nerför floden, förbi risfält, tät vegetation och djungel. Efter detta äventyr dukas en liten måltid upp som förfriskning innan ni körs tillbaka till hotellet i Ubud. (F L)

Dag 8 Ubud – Giliöarna
Tidig morgon och tidig frukost för vidare färd till Padang Bay varifrån ni tar båten till Gili Trawangan. Färden tar ca 1,5 timme och ni lägger sedan till vid huvudbryggan på Gili Trawangan. Härifrån går man till sitt hotell eller tar en hästdroska, det finns inga motordrivna fordon på ön. Det finns boende för alla plånböcker och smaker, allt från ultraluxuösa villor med privat pool till enkla små krypin. Längs med huvudgatan finns mängder av dykbutiker, restauranger, barer och några småaffärer. På kvällen kan man lägga sig vid utomhusbion på stranden och se en film samtidigt som man äter eller bara tar något att dricka. (F)

Dag 9 Gili Trawangan – Gili Meno – Gili Air
Här på Gili Trawangan kan man snorkla direkt från stranden, det finns utrustning att hyra på de flesta hotell och även vid stranden. Vill man kan man åka ut på en snorkeltur med någon av de många arrangörerna alternativt hyra en egen båt med besättning för att utforska grannöarna Gili Meno och Gili Air. Även här kan man bo men utbudet av hotell är mer begränsat, men en lunch på Scallywags på Gili Air ger behagliga minnen för många kalla vintrar framöver. (F)

Dag 10 Gili – Lombok
Efter frukost i lugn och ro går så båten den korta biten över till Lombok, här möts ni och körs till ert hotell. Man kan antingen välja att bo på de vita stränderna på nordöstra sidan av ön, ca 2 timmar från huvudstaden Mattaram eller på någon av stränderna närmare färjelägret såsom Senggigi Beach eller Mangsit Beach. Här är vattnet klart och sanden svart, mjuk lavasand. Vid Senggigi finns också många bra restauranger och en del butiker. (F)

Dag 11-13 Lombok
Här på Lombok har tiden inte riktigt hunnit ikapp resten av världen. Tempot är lugnt och behagligt, stränderna orörda och den nyfikne och entusiastiske resenären har möjlighet att upptäcka något helt nytt! Den lilla huvudstaden Mattaram har ett par spännande och färgstarka marknader, här finns också ett litet shoppingcentrum. Man kan även göra dagsturer tillbaka till någon av Giliöarna eller utforska Lombok om man inte bara väljer att lata sig på stranden. (F)

Dag 14 - Hemresa
Det finns gott om tid för ett dopp i poolen eller havet innan ni påbörjar resan hem. Ni flyger från Lombok till Denpasar och sedan vidare mot Skandinavien med mellanlandningar precis som på utresan. (F)

Dag 15 - Hemkomst

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Sverige - Denpasar Bali t/r i ekonomiklass
 • 12 övernattningar i dubbelrum inklusive frukost på mellanklasshotell.
 • 4 nätter vid Sanurstranden på Bali
 • 2 nätter i Ubud
 • 2 nätter på Gili Trawangan
 • 4 nätter på Lombok
 • Måltider, utflykter och transporter enligt program;
 • Kecak med dans samt BBQ-middag på stranden
 • River Rafting Ubud inklusive lunch
 • Samtliga transfers mellan flyg/båt och hotell
 • Båt Bali-Gili-Lombok samt inrikesflyg Lombok-Bali
 • Engelsktalande auktoriserad guide/chaufför vid utflykter, transfers och transporter

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Dricks - det är brukligt att lämna dricks till guider och chaufförer i Indonesia
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: