Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 19 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Man njuter av folklivet på Petittengetstranden, lever lyxliv på eleganta Jimbaranstranden och går barfota på Sanurstranden. I Ubud finns alltid en procession, ett bröllop eller en högtid att fira. Den äventyrlige kan åka flotte i forsarna eller cykla utmed risfälten och den som vill njuta långsamt tar en massage eller yoga på stranden. Östra delen av ön har stenstränder och kristallklart vatten för dykning, i norr går man på svarta lavastränder och spanar efter delfiner.

Utmed Balis sydkust löper ett pärlband av gyllengula stränder; från surfvågor och familjepicknick på Petitenget, eleganta Jimbaranstranden med luxuösa hotell och mängder av små restauranger vid stranden till fridfulla Nusa Dua och Sanur med sand, strandpromenad och den livliga byn med butiker, restauranger, tempel och drakar som flyger på stranden.

Vill man åka vidare rekommenderar vi tre små öar; Gili Trawangan, Gili Air och Gili Meno. Dessa bjuder på de vitaste stränderna och det blåaste hav man kan tänka sig. På Gili Trawangan trängs dykfirmor och restauranger med varandra, på kvällen dukas det upp till bio på stranden och på dagen badar, snorklar och dyker man. På Air och Meno är takten långsammare, man njuter av solen, havet, stranden och stillheten.

Balis lilla betagande muslimska syster Lombok bjuder på en helt annan värld fjärran från turister. Inhemska marknader, Mattaram som den enklaste av huvudstäder där hästdroskor, cyklar och bilar samsas om gatorna. Långa svarta, gyllene & vita stränder att promenera på och böneutrop i fjärran.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Bästa reseperiod

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1 Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Denpasar Bali med reguljärflyg, mellanlandning med flygbyte på vägen. Ombord serveras mat och dryck vilket gör resan kort och bekväm. Flygtiden till Bali är totalt ca 16 timmar, man flyger österut med de konstanta luftströmmarna vilket gör flygtiden en timme kortare än på returen. Indonesien ligger 6 timmar före Sverige sommartid och 7 timmar före vintertid.
Dag 2 Ankomst Bali
Så landar ni på Bali – Gudarnas Ö på flygplatsen Nguarh Rai Airport. Efter pass- och tullformaliteter möts ni av vår representant och chaufför som kör er till ert hotell. Ni bor i Sanur, Balis äldsta och stillsamt charmiga badort. Transfertiden från flygplatsen är bara 20 minuter och ni har nu resten av dagen att vila och komma ikapp tidsskillnaden. I närheten av hotellet finns både butiker och restauranger med ett stort utbud av olika kök och smaker. Varför inte passa på att njuta av lokala läckerheter som satay eller nasi goreng?
Dag 3 Kecac och BBQ
En avkopplande dag vid poolen eller stranden. På eftermiddagen hämtas ni på hotellet för att se ett suggestivt framförande av dansen Kecak vid templet Pura Luhur Uluwatu - Uluwatus höga tempel - följt av en BBQ-middag på Jimbaranstranden under den tropiska natthimlen. Templet, som är högt beläget på en klippa vilken stupar brant ned i Stilla havet, är ett av de sex väderstreckstemplen som skyddar Bali från onda makter. I templet dväljs såväl mäktiga gudomligheter som långfingrade apor. (F,M)
Dag 4-5 Sanur
Lata dagar i Sanur. Här kan man också fiska eller ta en kvällstur i en ”jukung” – en traditionell utriggare. I hjärtat av byn finns ett gammalt balinesiskt samhälle. Det finns många små butiker med vackra balinesiska produkter och hantverk. Nattlivet är mer anspråkslöst än vid Kuta Beach men det finns gott om restauranger samt en del pubar och caféer. (F)
Dag 6 Ubud
Färden går mot Balis kulturella hjärtpunkt Ubud, förbi byn Batabulan där vägen är kantad med stenskulpturer och med ett uppehåll hos smideskonstärerna i byn Maas. Ni stannar också till för att se typiskt balinesiska hus med den traditionella väggen ”aling-aling”, som skyddar husets ingång. Här, vid sluttningarna av vulkaner bland tät regnskog inkvarteras ni på något av de vackra och typiskt balinesiska hotellen i byn, varför inte anrika Hotel Tjampuhan, byggt 1928 och avsett för prinsens av Ubud gäster. Hotellet bjuder på sagolika miljöer, och inspirerade konstnärer både från Bali och från västerlandet. (F)
Dag 7 Ubud
Ni har förmiddagen på egen hand att upptäcka och utforska denna säregna by med sina hantverksbutiker och marknader. Religionen är alltid närvarande i det balinesiska vardagslivet och säkerligen ser ni någon form av religiös högtidlighet eller procession. Tidig eftermiddag hämtas ni för att göra en utflykt på Ayungfloden. Ni utrustas med hjälm och flytväst och tillsammans med en skicklig skeppare gör ni en färd nerför floden, förbi risfält, tät vegetation och djungel. Efter detta äventyr dukas en liten måltid upp som förfriskning innan ni körs tillbaka till hotellet i Ubud. (F,L)
Dag 8 Ubud – Giliöarna
Tidig morgon och tidig frukost för vidare färd till Padang Bay varifrån ni tar båten till Gili Trawangan. Färden tar ca 1,5 timme och ni lägger sedan till vid huvudbryggan på Gili Trawangan. Härifrån går man till sitt hotell eller tar en hästdroska, det finns inga motordrivna fordon på ön. Det finns boende för alla plånböcker och smaker, allt från ultraluxuösa villor med privat pool till enkla små krypin. Längs med huvudgatan finns mängder av dykbutiker, restauranger, barer och några småaffärer. På kvällen kan man lägga sig vid utomhusbion på stranden och se en film samtidigt som man äter eller bara tar något att dricka. (F)
Dag 9 Gili Trawangan – Gili Meno – Gili Air
Här på Gili Trawangan kan man snorkla direkt från stranden, det finns utrustning att hyra på de flesta hotell och även vid stranden. Vill man kan man åka ut på en snorkeltur med någon av de många arrangörerna alternativt hyra en egen båt med besättning för att utforska grannöarna Gili Meno och Gili Air. Även här kan man bo men utbudet av hotell är mer begränsat, men en lunch på Scallywags på Gili Air ger behagliga minnen för många kalla vintrar framöver. (F)
Dag 10 Gili – Lombok
Efter frukost i lugn och ro går så båten den korta biten över till Lombok, här möts ni och körs till ert hotell. Man kan antingen välja att bo på de vita stränderna på nordöstra sidan av ön, ca 2 timmar från huvudstaden Mattaram eller på någon av stränderna närmare färjelägret såsom Senggigi Beach eller Mangsit Beach. Här är vattnet klart och sanden svart, mjuk lavasand. Vid Senggigi finns också många bra restauranger och en del butiker. (F)
Dag 11-13 Lombok
Här på Lombok har tiden inte riktigt hunnit ikapp resten av världen. Tempot är lugnt och behagligt, stränderna orörda och den nyfikne och entusiastiske resenären har möjlighet att upptäcka något helt nytt! Den lilla huvudstaden Mattaram har ett par spännande och färgstarka marknader, här finns också ett litet shoppingcentrum. Man kan även göra dagsturer tillbaka till någon av Giliöarna eller utforska Lombok om man inte bara väljer att lata sig på stranden. (F)
Dag 14 - Hemresa
Det finns gott om tid för ett dopp i poolen eller havet innan ni påbörjar resan hem. Ni flyger från Lombok till Denpasar och sedan vidare mot Skandinavien med mellanlandningar precis som på utresan. (F)
Dag 15 - Hemkomst

Övernattningar

Fyra nätter i Sanur
Två nätter i Ubud
Två nätter på Gili
Två nätter på Lombok
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

april - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skaninavien - Denpasar Bali t/r (inklusive bagage)
 • 12 övernattningar i dubbelrum inklusive frukost på mellanklasshotell.
 • Måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måtider, utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration för din resa på Bali.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF