15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 32 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Malaysia är fortfarande ett av oss skandinaver oupptäckt land. Här finns något för alla - från multikulturell cyberstad i form av den fascinerande huvudstaden Kuala Lumpur med allt från high tech, Petronas Twin Towers och Formel 1 racing till små tehus och lokala marknader. Här samsas buddhistiska pagoder med moskéer och indiska tempel.

Taman Negara är Malaysias äldsta nationalpark - här kan man spana efter både tiger, leopard och sumatranosörning. Dessa djur är dock oerhört skygga och sällsynta men man får garanterat sällskap av makaker under besöket här!

Avslutning på Langkawi med sol, bad och sköna sandstränder!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Bästa reseperiod

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner och generellt sett kan man säga att västra delen av Malaysia är som bäst mellan oktober - mars och den östra delen av landet inklusive Borneo är som bäst vädermässigt mellan mars - oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget. Film & musikunderhållning och god mat gör resan kort och bekväm.
Dag 2: Ankomst Kuala Lumpur
Ni landar i Kuala Lumpur på morgonen efter ett byte på vägen. Ni möts av vår representant här i Kuala Lumpur som tar er till hotellet, vi rekommenderar att man bor centralt i ”Den Gyllene Triangeln” nära kommunikationer, shopping och restauranger.
Dag 3: Kuala Lumpur
Efter frukost i lugn och ro hämtas ni av er guide för en vandring i denna fascinerande stad. Ni ser de imponerande Petronas Twin Towers, den vackra järnvägsstationen och besöker stadens viktigaste monument för att få en presentation av denna livliga och spännande stad. Eftermiddagen är ledig och vi rekommenderar en tur till Chinatown eller kanske ett besök på någon av de närbelägna shoppinggalleriorna. Det är enkelt och billigt att ta sig runt i staden med tunnelbana, tåg eller taxi. Trots att Kuala Lumpur är en miljonstad kan man med fördel promenera och utforska staden till fots också. (F)
Dag 4: Kuala Lumpur
Hela dagen är ledig för egna aktiviteter och att utforska denna spännande stad. Vill ni ha hjälp med att boka ytterligare utflykter gör vi gärna det. (F)
Dag 5: Kuala Lumpur - Taman Negara
Ni tar en taxi på egen hand till istana Hotel där ni hämtas upp och åker nu norrut mot Kuala Tembeling. Väl framme registrerar ni er för inträde i nationalparken, det finns också möjlighet att äta en lätt lunch här innan båten går. Ni har nu ett par sköna timmar på floden då ni njuter av naturen innan ni anländer till Taman Negara Resort. Ni checkar in och sedan serveras middagen på Seri Negara Restaurant. På kvällen samlas ni först för en videopresentation av denna vackra nationalpark och sedan gör ni en nattvandring i djungeln med en naturguide. (F,M)
Dag 6: Taman Negara
Taman Negara är en av de vackraste nationalparkerna i Malaysia och här har man möjlighet att se stora delar av den unika floran och faunan. Området är också glest befolkat av urbefolkningen Orang Asli. Ni gör en vandring upp till Teresek Hill med en av parkens rangers och får chansen att gå på en ”canopy walk” och se djungeln från trädtopparna. Efter lunch gör ni en båttur på floden Lata Berkoh och får möjlighet att uppleva denna unika och en av världens äldsta regnskogar från vattnet. Ni har sedan tid att själva vandra runt i närområdet innan middagen serveras efter en heldag i naturen. (F,L,M)
Dag 7: Taman Negara – Kuala Lumpur - Langkawi
Efter några dagar i djungeln är det så dags att åka tillbaka till Kuala Lumpur och flyga vidare till värmen och stränderna på Langkawi. Flyget mellan Kuala Lumpur och Langkawi tar en dryg timme och ni möts vid ankomst och körs till ert hotell. Det finns många stränder att välja på men vill man ha lite variation på maten på kvällarna rekommenderar vi att man bor på stranden Pantai Cenang och här finns det förutom den långa fina stranden även shopping och restauranger. (F)
Dag 8-14: Langkawi
Langkawi är en skärgård bestående av 99 öar varav huvudön Pulau Langkawi är den enda som egentligen är bebodd. Det finns flera mindre öar i närheten som väl lämpar sig för dagsutflykter och ett 20-tal olika stränder, den ena ljuvligare än den andra. Här är några av Langkawis finaste stränder: Pantai Cenang – den populäraste stranden med många hotell och strandrestauranger. Vid lågvatten kan man promenera över till den närbelägna ön Kecil Island men man har bara två timmar på sig att återvända. Pantai Tengah – bara en udde skiljer Tengah från Cenang men stranden här är lika stilla som grannstranden är välbesökt. Pantai Kok – Den vackra stranden flankeras av kalkstenskullar med spännande grottor som lokalguiderna tar med sig besökare till för att utforska. Pantai Pasir Hitam – namnet betyder svart sand och stranden består av en blandning av vit och svart sand. Tanjung Rhu – en långgrund strand med varmt vatten som ligger på den norra delen av Langkawi. Vid ebb kan man vandra över till öarna Pulau Pasir och Pulau Gasing. Datai Bay – kanske öns mest exklusiva strand med tropisk regnskog i fonden och de allra elegantaste hotellen. Är vädret riktigt klart kan man se ända till Thailand härifrån. Burau Bay – En av öns vackraste stränder som ligger avskilt från stress och jäkt. Pantai Teluk Yu – Namnet betyder Hajbukten men är helt missvisande då denna lugna strand är hajfri och idyllisk. Ön har tre vattenfall; ett av dem – Seven Wells – störtar ner genom djungeln via 7 stycken naturliga pooler. Man kan också göra utflykter med båt i mangroveträsket, åka linbana och segla ut bland öarna och snorkla. Tröttnar man på den underbara naturen finns det flera shoppingscentrum i och i närheten av centralorten Kuah. Där finns det också en nattmarknad som byter plats varje kväll. (F)
Dag 14: Hemresa till Skandinavien
Det finns gott om tid för ett dopp i poolen eller en utflykt in till Kuah för lite sista shopping innan ni hämtas för att flyga tillbaka till Kuala Lumpur och sedan vidare hem mot Skandinavien. (F)
Dag 15: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på hotell i Kuala Lumpur
Två nätter på lodge i Taman Negara
Sju nätter på hotell på Langkawi

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

oktober - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kuala Lumpur t/r (inklusive bagage)
 • 12 nätter på hotell/lodge
 • Alla transfers, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Turistskatt som betalas lokalt i Malaysia - kostnaden beror på hotellstandard och ligger mellan 5-20 MYR per natt. Gäller bara Malaysias fastland.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF