Sök
Sök
Winberg Travel - förlj med på en resa till Malaysia med Kuala Lumpurs puls, djurlivet i Taman Negara och Langkawis vita stränder och kristallklara vatten
Wilnberg Travel - förlj med på en resa till Malaysia med Kuala Lumpurs puls, djurlivet i Taman Negara och Langkawis vita stränder och kristallklara vatten
Wilnberg Travel - förlj med på en resa till Malaysia med Kuala Lumpurs puls, djurlivet i Taman Negara och Langkawis vita stränder och kristallklara vatten
Taman Negara - Malaysia
Taman Negara - Malaysia

Malaysia i ett nötskal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Upplev den fascinerande huvudstaden Kuala Lumpur som växer och förändras hela tiden. I nationalparken Taman Negara kommer man nära naturen - bo mitt i Malaysias unika flora och fauna. Avsluta sedan med lata dagar på någon av Langkawis vackra stränder.

Malaysia är fortfarande ett av oss skandinaver oupptäckt land. Här finns något för alla - från multikulturell cyberstad i form av den fascinerande huvudstaden Kuala Lumpur med allt från high tech, Petronas Twin Towers och Formel 1 racing till små tehus och lokala marknader. Här samsas buddhistiska pagoder med moskéer och indiska tempel.

Taman Negara är Malaysias äldsta nationalpark - här kan man spana efter både tiger, leopard och sumatranosörning. Dessa djur är dock oerhört skygga och sällsynta men man får garanterat sällskap av makaker under besöket här!

Avslutning på Langkawi med sol, bad och sköna sandstränder!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Den bästa tiden för detta reseförslag är under vår vinter då sommaren kan vara regnig, det går åka till Malaysias fastland och Langkawi men mest solsken får man under vintermånaderna.

Wilnberg Travel - förlj med på en resa till Malaysia med Kuala Lumpurs puls, djurlivet i Taman Negara och Langkawis vita stränder och kristallklara vatten

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget. Film & musikunderhållning och god mat gör resan kort och bekväm.

Dag 2: Ankomst Kuala Lumpur
Ni landar i Kuala Lumpur på morgonen efter ett byte på vägen. Ni möts av vår representant här i Kuala Lumpur som tar er till hotellet, vi rekommenderar att man bor centralt i ”Den Gyllene Triangeln” nära kommunikationer, shopping och restauranger.

Dag 3: Kuala Lumpur
Efter frukost i lugn och ro hämtas ni av er guide och chaufför för en stadsrundtur i denna fascinerande stad. Ni ser de imponerande Petronas Twin Towers, den vackra järnvägsstationen och besöker stadens viktigaste monument för att få en presentation av denna livliga och spännande stad. Eftermiddagen är ledig och vi rekommenderar en tur till Chinatown eller kanske ett besök på någon av de närbelägna shoppinggalleriorna. Det är enkelt och billigt att ta sig runt i staden med tunnelbana, tåg eller taxi. Trots att Kuala Lumpur är en miljonstad kan man med fördel promenera och utforska staden till fots också.

Dag 4: Kuala Lumpur

Hela dagen är ledig för egna aktiviteter och att utforska denna spännande stad. Vill ni ha hjälp med att boka ytterligare utflykter gör vi gärna det.

Dag 5: Kuala Lumpur - Taman Negara
Ni hämtas och åker nu norrut mot Kuala Tembeling. Väl framme registrerar ni er för inträde i nationalparken, det finns också möjlighet att äta en lätt lunch här innan båten går. Ni har nu ett par sköna timmar på floden då ni njuter av naturen innan ni anländer till Taman Negara resort. Ni checkar in och sedan serveras middagen på Seri Negara Restaurant. På kvällen samlas ni först för en videopresentation av denna vackra park och sedan gör ni en nattvandring i djungeln med en naturguide. (F M)

Dag 6: Taman Negara
Taman Negara är en av de vackraste parkerna i Malaysia och här har man möjlighet att se stora delar av den unika floran och faunan. Området är också glest befolkat av urbefolkningen Orang Asli. Ni gör en vandring upp till Teresek Hill med en av parkens rangers och får chansen att gå på en ”canopy walk” och se djungeln från trädtopparna. Efter lunch gör ni en båttur på floden Lata Berkoh och får möjlighet att uppleva denna unika och en av världens äldsta regnskogar från vattnet. Ni har sedan tid att själva vandra runt i närområdet innan middagen serveras efter en heldag i naturen. (F L M)

Dag 7: Taman Negara – Kuala Lumpur - Langkawi
Efter några dagar i djungeln är det så dags att åka tillbaka till Kuala Lumpur och flyga vidare till värmen och stränderna på Langkawi. Flyget mellan Kuala Lumpur och Langkawi tar en dryg timme och ni möts vid ankomst och körs till ert hotell. Det finns många stränder att välja på men vill man ha lite variation på maten på kvällarna rekommenderar vi att man bor på stranden Pantai Cenang och här finns det förutom den långa fina stranden även en smula shopping och en del restauranger.

Dag 8-14: Langkawi
Langkawi är en skärgård bestående av 99 öar varav huvudön Pulau Langkawi är den enda som egentligen är bebodd. Det finns flera mindre öar i närheten som väl lämpar sig för dagsutflykter och ett 20-tal olika stränder, den ena ljuvligare än den andra.

Här är några av Langkawis finaste stränder:
Pantai Cenang – den populäraste stranden med många hotell och strandrestauranger. Vid lågvatten kan man promenera över till den närbelägna ön Kecil Island men man har bara två timmar på sig att återvända.
Pantai Tengah – bara en udde skiljer Tengah från Cenang men stranden här är lika stilla som grannstranden är välbesökt.
Pantai Kok – Den vackra stranden flankeras av kalkstenskullar med spännande grottor som lokalguiderna tar med sig besökare till för att utforska.
Pantai Pasir Hitam – namnet betyder svart sand och stranden består av en blandning av vit och svart sand.
Tanjung Rhu – en långgrund strand med varmt vatten som ligger på den norra delen av Langkawi. Vid ebb kan man vandra över till öarna Pulau Pasir och Pulau Gasing.
Datai Bay – kanske öns mest exklusiva strand med tropisk regnskog i fonden och de allra elegantaste hotellen. Är vädret riktigt klart kan man se ända till Thailand härifrån.
Burau Bay – En av öns vackraste stränder som ligger avskilt från stress och jäkt.
Pantai Teluk Yu – Namnet betyder Hajbukten men är helt missvisande då denna lugna strand är hajfri och idyllisk.

Ön har tre vattenfall; ett av dem – Seven Wells – störtar ner genom djungeln via 7 stycken naturliga pooler. Man kan göra utflykter med båt i mangroveträsket, åka linbana och segla ut bland öarna och snorkla. Tröttnar man på den underbara naturen finns det flera shoppingscentrum i och i närheten av centralorten Kuah. Där finns det också en nattmarknad som byter plats varje kväll.

Dag 14: Hemresa till Skandinavien
Det finns gott om tid för ett dopp i poolen eller en utflykt in till Kuah för lite sista shopping innan ni hämtas för att flyga tillbaka till Kuala Lumpur och sedan vidare hem mot Skandinavien.

Dag 15: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tolv övernattningar i dubbelrum inklusive frukost enligt nedan:
3 nätter i Kuala Lumpur på 3* hotell
2 nätter i Taman Negara på 3* hotell
7 nätter på Langkawi på 3* hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Utflykterna i Kuala Lumpur och i Taman Negara åär antingen privat eller i mindre grupper med engelsktalande lokalguide

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Sverige - Kuala Lumpur t/r i ekonomiklass
  • 12 nätter på 3* hotell inklusive frukost
  • Alla transfers, utflykter och transporter enligt program
  • Helpension inklusive måltidsdryck ingår under dagarna i Taman Negara

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring
  • Dricks - det är brukligt att lämna dricks till guider och chaufförer i Malaysia
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: