Nedan kan du se några spännande resor till Indonesien och Bali som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Indonesien och Bali.

Visa 13 upplevelser

Bali & Gili Air för familjen

På denna familjevänliga resa med stora upplevelser och lite enklare boende får ni uppleva Bali och Gili-öarna på nära håll!
Läs mer
16 dagar
APRIL - OKTOBER
från 24 450:-
från 18 450:-

Strand, natur och kultur på Bali

Bali är lika exotiskt som namnet antyder. På denna lilla indonesiska ö kan du se fram emot en skräddarsydd rundresa med spännande och intressant kultur, tropisk natur och flera härliga stränder.
Läs mer
14 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 24 450:-

Bali, Java & husbåt i Borneos djungel

En skräddarsydd rundresa som tar dig genom Bali och Javas kulturskatter och fantastiska natur. Kryddat med en oförglömlig tur med husbåt utmed slingrande floder i Kalimantan - indonesiska Borneo.
Läs mer
21 dagar
APRIL - OKTOBER
från 40 950:-
Det bästa av Sumatra & Bali

Det bästa av Sumatra och Bali

Sumatra bjuder på magnifika naturupplevelser, och på Bali - Gudarnas Ö - väntar både spännande kulturella upplevelser och avkoppling på stranden. Äventyren tar dig också till exotiska Gili Air och öns fantastiska korallrev.
Läs mer
23 dagar
APRIL - OKOBER
från 40 850:-
Bali & Lombok

Strand & kultur på Bali & Lombok

Bali finns med på mångas "bucket list". Men varför inte passa på att kombinera Bali med systerön Lombok. Båda lika vackra men på helt olika sätt - två upplevelser med bara en timmes båtfärd emellan.
Läs mer
18 dagar
APRIL - OKTOBER
från 33 450:-

Vandring på Sumatra & surf camp på Bali

Sumatra bjuder på storslagna vandrings- och naturupplevelser och på Bali och Java väntar surfkurs i vackra omgivningar och sköna vågor.
Läs mer
18 dagar
MAJ - SEPTEMBER
från 39 450:-

Ö-luff på Bali, Gili Islands & Lombok

Upptäck Lomboks vackra natur och orörda byar. Fortsätt till magiska Giliöarna och avsluta med sköna dagar på Bali - Gudarnas Ö.
Läs mer
21 dagar
APRIL - OKTOBER
från 33 950:-

Res på egen hand i Indonesien

Indonesien är ett äventyr - här finns tusentals öar och massor att se och göra. Vandra, cykla, vada, dyk och snorkla. Här väntar upplevelser bland vulkaner, risterrasser, Robinsonstränder, komodovaraner, orangutanger och oändligt vackra tempel.
Läs mer
Upp till 30 dagar
APRIL - NOVEMBER
från 14 950:-

Upplevelseresa till Bali, Giliöarna och Nusa Lembongan

Indonesien är den perfekta asiatiska sommardestinationen. Därför har vi satt ihop en spännande sommarresa med ett fast program till ett fast pris. Här gäller först-till-kvarn på de förbokade platserna där vi under vår äventyrsresa kombinerar det kulturella Bali med en härligt exotisk solsemester på Giliöarna och Nusa Lembongan.
Läs mer
17 dagar
APRIL – OKTOBER
från 34 950:-
från 23 950:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

En billig biljett jorden runt

Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Malaysia, Singapore, Indonesien, Australien, Hawaii och USA. Upplev kontrasterna i Sydostasien, dyk bland färgrika fiskar på Stora barriärrevet, surfa "som ett proffs" på Hawaii och uppleva den ultimata friheten på en roadtrip i USA.
Läs mer
3-12 månader
från 21 150:-
Tag med Jysk Rejsebureau jorden rundt

På äventyr i Himalaya, Ganges och Sydostasien

Nepal, Indien, Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Myanmar, Malaysia, Singapore, Indonesien. Packa din ryggsäck och ge dig ut på en bildningsresa i Asien: vandra i Himalaya, besök buddhistiska tempel, dyk bland färgrika fiskar och känn storstädernas puls.
Läs mer
3-6 månader
från 15 450:-
Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

Åk på en jordenruntresa i 32 dagar med allt inkluderat: övernattningar och bilhyra i USA, boende på Cooköarna, boende och turer i Australien samt boende och all transport på Bali. Vi hjälper dig med massor av coola restips och skräddarsyr gärna din resa om du vill ha fler stopp, ändra din rutt, förlänga din vistelse, uppgradera dina övernattningar, med mera.
Läs mer
32 dagar
APRIL - OKTOBER
från 87 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Jenna Gärdh

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Servicecenter i Indonesien

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Servicecenter Indonesien

Indonesien

Här på servicecentret på Bali kan du få massor med information och inspiration kring din resa.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM INDONESIEN OCH BALI

Få information och fakta om Indonesien och Bail här!

VÄDRET I INDONESIEN OCH BALI

Indonesien ligger söder om ekvatorn och har ett tropiskt klimat, vilket gör att det är behagligt här året runt. Det finns två årstider i Indonesien: regnperiod från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. De flesta resenärer föredrar torrperioder, då vädret är som mest stabilt, även om du fortfarande kan räkna med en regnby då och då. Indonesien har en konstant temperatur på 28-32 grader året runt och luftfuktigheten är hög. Notera att det kan vara svårt att resa runt i vissa delar av Indonesien under regnperioden, då du kan riskera att vägar och broar har spolats bort. Se väder och klimat i olika områden i Indonesien och på Bali.

BÄSTA RESEPERIOD

Indonesien, och speciellt Bali och Giliöarna, är populärt för resenärer under våra sommarmånader – från början av juni till slutet av augusti. Här rekommenderar vi att ha bokat program i förväg, då hotell, resorter, flyg och transport mellan olika delar av landet kan bli slutsålda.
Under april, maj, september och oktober är här färre turister och det är därför billigare att resa runt i landet. Regnperiodern från november till mars är lågsäsong i Indonesien, dock med undantag för jul och nyår. Under den här perioden är det billigare att resa runt i Indonesien, men du ska också vara förberedd på regn.

Resor till Indonesien och Bali – Ett äventyrligt paradis för alla resenärer

Resor till Indonesien är på alla sätt det perfekta resmålen för äventyrare i alla åldrar, med upplevelser för alla. Du kan bland annat åka på en magisk familjesemester till Bali eller få stora djur- och naturupplevelser på trekking genom djungler och vulkaniska områden. Med Winberg Travels äventyrliga och skräddarsydda resor till Indonesien kan du drömma stort och njuta av den ultimata friheten på semestern.

Åk på öluff eller res runt på någon av de många öarna under din resa till Indonesien. Överallt har du direkt tillgång till en uppsjö av unika upplevelser som tar sig in under huden på de flesta resenärer. Oavsett vilken del av Indonesien som du reser till kommer du mötas av storslagna naturupplevelser, en rik, historisk kultur och inte minst den ständigt välkomnande lokalbefolkningen.
Gili Trawangan, Indonesien

Åk på äventyr till Indonesiens tropiska naturparadis

Indonesien i allmänhet, och Bali i synnerhet, är en drömdestination för många. Det är bland annat tack vare det sköna, tropiska klimatet och den storslagna naturen som bjuder på all från frodiga regnskogar och aktiva vulkaner till kritvita stränder med azurblått hav och färggranna fiskar. Läs mer om våra djur- och naturresor till Indonesien och Bali här.

Den storslagna naturen i Indonesien är full av variation. På Borneo och Sumatra kan du åka på utflykter till djunglernas inre. Här får du upptäcka en enastående natur med frodig växtlighet, pittoreska vattenfall och ett helt unikt djurliv med bland annat vilda orangutanger.
Bali & Lombok

Upplev det äkta Indonesien på din resa

På din äventyrliga resa till Indonesien får du upptäcka alla sidor av landet – lantlig idyll och traditionell kultur samt pulserande storstadsliv med en modern och mångsidig kultur.

Hos oss kan du få inspiration till både de stora sevärdheterna och mindre kända upplevelser som tar dig till olika avkrokar av Indonesien där du verkligen kan upptäcka landets spännande kultur. Exempelvis bjuder den mindre kända – men minst sagt sevärda – ön Lombok på orörda byar och autentiska upplevelser, där du kommer helt nära inpå den lokala kulturen och befolkningen.
Ubud, Bali

Java har både vilda vulkaner, imponerande tempel och ett hektiskt storstadsliv

På ön Java kan du besöka huvudstaden Jakarta, som är en multikulturell och färgsprakande miljonstad fullspäckad med imponerande monument och gigantiska skyskrapor. Dyker du längre ner under stadens yta kan du upptäcka de atmosfäriska, lokala marknaderna som är fyllda med spännande varor och där du kan smaka på indonesiska specialiteter i långa rader. I det kulturella centrumet, Yogyakarta, ligger två av världens största och mest imponerande tempel: det buddhistiska Borobudur och den hinduistiska Prambanan, som båda dateras ända tillbaka till 800-talet.

Låt dig hänföras av Balis magiska ö-paradis på din resa till Indonesien

Din resa till Indonesien kan ta dig till en rad olika öar, som var för sig innehåller sina egna unika upplevelser. Här är särskilt Bali ett populärt resmål. Det är bland annat tack vare att Bali är bra att resa till året runt. Men det är långt ifrån den enda anledningen. Bali är nämligen fullpropppat med både vita sandstränder, magiska risterasser och en rik lokalkultur. Som Indonesiens enda hinduistiska ö bjuder också Bali på väldigt speciella och färggranna ceremonier.
Bali Gili Lombok

Indonesien har en av de största koncentrationerna av vulkaner i världen

Resor till Indonesien ger dig otaliga möjligheter för att uppleva mäktiga vulkaner. Vid den senaste räkningen hade Indonesien över 145 vulkaner, varav cirka 75 av dem är aktiva. På Java, som i stort sett helt och hållet har uppstått från en vulkan, kan du exempelvis ge dig ut på trekkingtur till en av de totalt 45 aktiva vulkanerna på ön. Här hittar du också Mount Merapi, som är Indonesiens mest aktiva vulkan.Se alla våra vandring- och trekkingresor till Indonesien och Bali här.
Jorden runt: USA, Cooköarna, Australien och Bali

FAQ

VAR LIGGER INDONESIEN?
Indonesien är beläget mellan det sydostasiatiska fastlandet och Australien. Indonesien är troligtvis det land i världen som har störst andel outforskade landområden – varav några av dem ännu inte är namngivna på världskartan.

VILKEN ÄR HUVUDSTADEN I INDONESIEN?
Huvudstaden i Indonesien heter Jakarta. Jakarta ligger på ön Java, och är den mest befolkade staden i Indonesien med sina 10,56 miljoner invånare. I Jakarta hittar du både moderna skyskrapor, shoppingcentrum, museer och spännande marknader.

HUR MÅNGA ÖAR BESTÅR INDONESIEN AV?
Indonesien är världens största örike med omkring 18 000 öar, vara cirka 6 000 av dem är bebodda. De största öarna i Indonesien är Sumatra, Java, Sulawesi, Kalimantan och den västra delen av Papua på ön Ny Guinea.

VAD ÄTER MAN I INDONESIEN?
I Indonesien ätar man massor av fisk och skaldjur, färska grönsaker och kokosmjölk. Här finns mat från hela världen tack vare landets många folkslag med olika kulturella bakgrunder.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT FLYGA TILL BALI?
Det tar omkring 17 timmar med en mellanlandning på vägen. Om man önskar att dela upp flygresan kan man till exempel lägga till ett stopp i Doha eller Singapore, där man kan ta ett par dagar till att utforska staden och få en god natts sömn.

VAD SKA MAN SE PÅ BALI?
Har du intresse för konst ska du besöka konst- och kultustaden Ubud, som är centrum för konstnärer samt massor av gallerier och marknader.
Utöver detta kan du se fram emot massor av härliga naturupplevelser. Du kan bland annat uppleva soluppgången under en vulkantrekking, gröna och frodiga risterasser, vattenfall och inte minst de vackra stränderna vid Gili-öarna, som bjuder på goda möjligheter till dykning och snorkling.

HUR STORT ÄR BALI?
Bali är knappt 15 mil långt och 8 mil brett, och utgör ett område på 5 780 km2.
Invånarantalet på Bali är 4,362 miljoner, med en befolkning som består till 85% av hinduer och 12% av muslimer, medan den sista delen till största delen består av kristna.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL INDONESIEN OCH BALI PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Indonesien-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Indonesien för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: