Sök
Sök
Leopard i Yala Nationalpark
Sri Lanka, Kandy
Nuwara Eliya i Sri Lanka
Sri Lanka
Strand, Sri Lanka

Berg, leoparder och vackra stränder

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Upplev det bästa Sri Lanka har att erbjuda under 14 dagar. Det är den perfekta resan och den passar dig som tar semester under den svenska sommaren.

Koppla av under en härlig tågresa och njut av bergen medan tåget tuffar fram i dimman. Gå på en vandringstur till "Världens ände", surfa på Arugams vågor, utforska Yala Nationalpark under ett safari och avsluta resan vid det klarblå havet. Sri Lanka har allt.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka är en året runt-destination, men stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.


Horton Plains

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige

Dag 2: Ankomst till Colombos flygplats
Första dagen kan du ägna åt att vänja dig vid tidsskillnaden, checka in och så smått börja utforska den livliga staden.
Övernattning i Colombo.

Dag 3: Tågresa till Kandy genom småstäder
Efter att ha checkat ut körs du till stationen och hoppar på tåget till Kandy. Tåget kör förbi sömniga små stationer, genom bergen, intill vattenfall och teplantager. Vid ankomsten till Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy blir du hämtad av en chaufför som ser till att du kommer fram till ditt hotell. Här har du lite tid att slappna av. I slutet på dagen är det dags att uppleva Kandy och stadens berömda dansare, samt ”Tandtemplet”, som sägs hysa en av Buddhas tänder.
Övernattning i Kandy.

Dag 4: Förbi grönskande berg från Kandy till Nuwara Eliya
Efter frukosten bär det av längs bergsvägarna, över de vackra bergen, längs teplantagerna, fram till vattenfallet Ramboda. Du besöker en tefabrik som är känd för sin kvalitet och får höra hela historien om hur man får till den perfekta tekoppen. Sent på eftermiddagen checkar du in på ditt hotell i Nuwara Eliya och kan koppla av eller njuta av en av de kortare vandringarna i området.
Boende i Nuwara Eliya

Dag 5: Nuwara Eliya till Ella - en härlig vandring i behaglig temperatur
Du går upp tidigt, innan soluppgången, och tar med dig en varm tröja och ett frukostpaket på utflykten. Första stoppet är Horton Plains där du kan strosa omkring i den vackra nationalparken bland fantastiska utsiktsplatser. Utfärden fortsätter via hotellet vidare till Ella, en av Sri Lankas charmigaste bergsstäder. Du ska bo på hotell med hisnande utsikt över bergen.
Övernattning i Ella.

Dag 6: Matlagningskurs i Ella
Dagen börjar lugnt med en trevlig frukost innan du ska iväg och utforska det lokala köket och laga din egen lunch.
Eftermiddagen ägnas åt avkoppling. Du kan besöka det vackra vattenfallet Ravana eller bara promenera i staden.
Övernattning i Ella.

Dag 7: Från Ella till surfstaden Arugam Bay, på den sydöstra kusten..
Idag går resan till Arugam Bay, en sömnig liten ort där bad och surfning är i fokus. Efter incheckning och en läcker lunch kan du utforska staden eller boka in dig på någon timme med surfing.
Boende i Arugam Bay.

Dag 8: Arugam Bay
Koppla av i hängmattan eller boka en surftimme och njut av de folktomma stränderna.
Boende i Arugam Bay.

Dag 9: Arugam Bay - Yala Nationalpark
Du ankommer till Yala på eftermiddagen och kan slappna av resten av dagen, alternativt ta en promenad till någon av de små marknaderna i närheten. Du kan också be din chaufför att köra dig till ett närliggande tempel om du vill uppleva kvällsbönen.
Övernattning i Yala.

Dag 10: Safari och strand
Innan solnedgången kör du in i Yala Nationalpark, som hyser den största variationen med vilda djur i hela Sri Lanka. Du kan se elefanter, apor, krokodiler, påfåglar och - med lite tur - leoparder. Efter en härlig biltur når du ditt hotell i Tangalla, strax utanför staden på en lång, orörd sandstrand. När du har ätit är det fint att promenera längs stranden och om det är fullmåne kanske du får se en sköldpadda på väg upp på land för att lägga ägg.
Övernattning i Tangalla.

Dag 11: Tangalla - stranddag
Ta ett dopp eller njut av att se ut över den övergivna stranden och det glittrande havet.
Övernattning i Tangalla.

Dag 12: Besök den charmiga staden Galle
Efter frukosten bär resan av mot Colombo. På vägen stannar du till i Galle, som är en före detta holländsk koloni. Här står en fästning som är ombyggd till en trevlig stadsdel med små kaféer, vackert restaurerade hotell och mysiga butiker.
Övernattning i Colombo.

Dag 13: Colombo - Unna dig en härlig massage innan hemresan
Börja din sista semesterdag med en avslappnande massage. Massagen utförs av duktiga blinda massörer som mjukar upp alla dina spänningar inför hemresan.

Dag 14: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Elva nätter på utvalda guesthouses och hotell.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan kan även tillbringas på comfort hotel - kontakta din resekonsult angående priser.

Du har en förare på resan som talar grundläggande engelska.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Du kan uppgradera till ett comfort hotel. Kontakta din resekonsult för att höra mer om tillgänglighet.

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.

Gruppstorlek

Våra utflykter på Sri Lanka sker i små grupper. Vanligtvis följer mellan två och fem personer med. Det rör sig inte om några gruppturer på stor buss och därför kan du förvänta dig att ibland endast två resenärer åker på utfärd. Genom att resa tillsammans kommer du närmare inpå det lokala livet och är med om upplevelser långt utöver det vanliga.
Mot en liten avgift kan du försäkra dig om att din utfärd är helt privat. Hör efter med din resekonsult.

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - Colombo t/r
 • Elva nätter på guesthouse, inkl. frukost
 • En lunch
 • Tågbiljetter till Kandy
 • Vandringstur till Horton Plains och "Världens ände"
 • Safari i Yala
 • En matlagningskurs
 • En massage

I priset ingår inte

 • Surfläger
 • Visum
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: