Sök
Sök
Berg, leoparder och vackra stränder
Blåvalar och bergslandskap
Sri Lanka, Kandy
Nuwara Eliya i Sri Lanka
Sri Lanka
Strand, Sri Lanka

Berg, leoparder och vackra stränder

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Längtar du efter att få uppleva Sri Lanka på sommaren så är detta resan för dig! Du reser med tåg upp i de svala bergspassen, får fantastiska kulturupplevelser i Kandy, surf, sol, sand och strand plus leopardspaning i Yala National Park.

Koppla av under en härlig tågresa och njut av bergen medan tåget tuffar fram i dimman. Gå på en vandringstur till "Världens ände", surfa på Arugams vågor, utforska Yala Nationalpark under en safari och avsluta resan vid det klarblå havet. Sri Lanka har allt man kan önska sig.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.


Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Dag 2: Ankomst till Colombos flygplats

Första dagen kan du ägna åt att vänja dig vid tidsskillnaden, checka in och så smått börja utforska den livliga staden.

Dag 3: Tågresa till Kandy genom småstäder

Efter att ha checkat ut körs du till stationen och hoppar på tåget till Kandy. Tåget kör förbi sömniga små stationer, genom bergen, intill vattenfall och teplantager. Vid ankomsten till Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy blir du hämtad av en chaufför som ser till att du kommer fram till ditt hotell. Här har du lite tid att slappna av. I slutet på dagen är det dags att uppleva Kandy och stadens berömda dansare, samt ”Tandtemplet”, som sägs hysa en av Buddhas tänder ([F]).

Dag 4: Förbi grönskande berg från Kandy till Nuwara Eliya

Efter frukosten bär det av längs bergsvägarna, över de vackra bergen, längs teplantagerna, fram till vattenfallet Ramboda. Du besöker en tefabrik som är känd för sin kvalitet och får höra hela historien om hur man får till den perfekta tekoppen. Sent på eftermiddagen checkar du in på ditt hotell i Nuwara Eliya och kan koppla av eller njuta av en av de kortare vandringarna i området. ([F])

Dag 5: Nuwara Eliya till Ella - en härlig vandring i behaglig temperatur

Du går upp tidigt, innan soluppgången, och tar med dig en varm tröja och ett frukostpaket på utflykten. Första stoppet är Horton Plains där du kan strosa omkring i den vackra nationalparken bland fantastiska utsiktsplatser. Utfärden fortsätter via hotellet vidare till Ella, en av Sri Lankas charmigaste bergsstäder. Du ska bo på hotell med hisnande utsikt över bergen. ([F])

Dag 6: Matlagningskurs i Ella

Dagen börjar lugnt med en trevlig frukost innan du ska iväg och utforska det lokala köket och laga din egen lunch. Eftermiddagen ät helt fri att ägnas åt avkoppling. Du kan besöka det vackra vattenfallet Ravana eller bara promenera i staden. ([F])

Dag 7: Från Ella till surfstaden Arugam Bay, på den sydöstra kusten.

Idag går resan till Arugam Bay, en sömnig liten ort där bad och surfning är i fokus. Efter incheckning och en läcker lunch kan du utforska staden eller boka in dig på någon timme med surfing. ([F])

Dag 8: Arugam Bay

Koppla av i hängmattan eller boka en surftimme och njut av de folktomma stränderna. ([F])

Dag 9: Arugam Bay - Yala Nationalpark

Du ankommer till Yala på eftermiddagen och kan slappna av resten av dagen, alternativt ta en promenad till någon av de små marknaderna i närheten. Du kan också be din chaufför att köra dig till ett närliggande tempel om du vill uppleva kvällsbönen. ([F])

Dag 10: Safari och strand

Innan solnedgången kör du in i Yala Nationalpark, som hyser den största variationen med vilda djur i hela Sri Lanka. Du kan se elefanter, apor, krokodiler, påfåglar och - med lite tur - leoparder. Efter en härlig biltur når du ditt hotell i Tangalla, strax utanför staden på en lång, orörd sandstrand. När du har ätit är det fint att promenera längs stranden och om det är fullmåne kanske du får se en sköldpadda på väg upp på land för att lägga ägg. ([F])

Dag 11: Tangalla - stranddag

Ta ett dopp eller njut av att se ut över stranden och det glittrande havet. ([F])

Dag 12: Besök den charmiga staden Galle

Efter frukosten bär resan av mot Colombo. På vägen stannar du till i Galle, som är en före detta holländsk koloni. Här står en fästning som är ombyggd till en trevlig stadsdel med små kaféer, vackert restaurerade hotell och mysiga butiker. ([F])

Dag 13: Colombo - Unna dig en härlig massage innan hemresan

Börja din sista semesterdag med en avslappnande massage. Massagen utförs av duktiga blinda massörer som mjukar upp alla dina spänningar inför hemresan.

Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Elva nätter på guesthouse och hotell.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Mellan 2 - 5 personer. Vill du göra resan helt privat går det naturligtvis utmärkt, bara tala med oss på Winberg Travel så ordnar vi det-

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
  • Elva nätter på guesthouse och hotell
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Surfläger
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: