Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 21 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Koppla av under en härlig tågresa och njut av bergen medan tåget tuffar fram i dimman. Gå på en vandringstur till "Världens ände", surfa på Arugams vågor, utforska Yala Nationalpark under en safari och avsluta resan vid det klarblå havet. Sri Lanka har allt man kan önska sig.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Bästa reseperiod

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst till Colombos flygplats
Första dagen kan du ägna åt att vänja dig vid tidsskillnaden, checka in och så smått börja utforska den livliga staden.
Dag 3: Tågresa till Kandy genom småstäder
Efter att ha checkat ut körs du till stationen och hoppar på tåget till Kandy. Tåget kör förbi sömniga små stationer, genom bergen, intill vattenfall och teplantager. Vid ankomsten till Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy blir du hämtad av en chaufför som ser till att du kommer fram till ditt hotell. Här har du lite tid att slappna av. I slutet på dagen är det dags att uppleva Kandy och stadens berömda dansare, samt ”Tandtemplet”, som sägs hysa en av Buddhas tänder (F).
Dag 4: Förbi grönskande berg från Kandy till Nuwara Eliya
Efter frukosten bär det av längs bergsvägarna, över de vackra bergen, längs teplantagerna, fram till vattenfallet Ramboda. Du besöker en tefabrik som är känd för sin kvalitet och får höra hela historien om hur man får till den perfekta tekoppen. Sent på eftermiddagen checkar du in på ditt hotell i Nuwara Eliya och kan koppla av eller njuta av en av de kortare vandringarna i området. (F)
Dag 5: Nuwara Eliya till Ella - en härlig vandring i behaglig temperatur
Du går upp tidigt, innan soluppgången, och tar med dig en varm tröja och ett frukostpaket på utflykten. Första stoppet är Horton Plains där du kan strosa omkring i den vackra nationalparken bland fantastiska utsiktsplatser. Utfärden fortsätter via hotellet vidare till Ella, en av Sri Lankas charmigaste bergsstäder. Du ska bo på hotell med hisnande utsikt över bergen. (F)
Dag 6: Matlagningskurs i Ella
Dagen börjar lugnt med en trevlig frukost innan du ska iväg och utforska det lokala köket och laga din egen lunch. Eftermiddagen ät helt fri att ägnas åt avkoppling. Du kan besöka det vackra vattenfallet Ravana eller bara promenera i staden. (F)
Dag 7: Från Ella till surfstaden Arugam Bay, på den sydöstra kusten.
Idag går resan till Arugam Bay, en sömnig liten ort där bad och surfning är i fokus. Efter incheckning och en läcker lunch kan du utforska staden eller boka in dig på någon timme med surfing. (F)
Dag 8: Arugam Bay
Koppla av i hängmattan eller boka en surftimme och njut av de folktomma stränderna. (F)
Dag 9: Arugam Bay - Yala Nationalpark
Du ankommer till Yala på eftermiddagen och kan slappna av resten av dagen, alternativt ta en promenad till någon av de små marknaderna i närheten. Du kan också be din chaufför att köra dig till ett närliggande tempel om du vill uppleva kvällsbönen. (F)
Dag 10: Safari och strand
Innan solnedgången kör du in i Yala Nationalpark, som hyser den största variationen med vilda djur i hela Sri Lanka. Du kan se elefanter, apor, krokodiler, påfåglar och - med lite tur - leoparder. Efter en härlig biltur når du ditt hotell i Tangalla, strax utanför staden på en lång, orörd sandstrand. När du har ätit är det fint att promenera längs stranden och om det är fullmåne kanske du får se en sköldpadda på väg upp på land för att lägga ägg. (F)
Dag 11: Tangalla - stranddag
Ta ett dopp eller njut av att se ut över stranden och det glittrande havet. (F)
Dag 12: Besök den charmiga staden Galle
Efter frukosten bär resan av mot Colombo. På vägen stannar du till i Galle, som är en före detta holländsk koloni. Här står en fästning som är ombyggd till en trevlig stadsdel med små kaféer, vackert restaurerade hotell och mysiga butiker. (F)
Dag 13: Colombo - Unna dig en härlig massage innan hemresan
Börja din sista semesterdag med en avslappnande massage. Massagen utförs av duktiga blinda massörer som mjukar upp alla dina spänningar inför hemresan.
Dag 14: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Elva nätter på guesthouse och hotell.

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Gruppstorlek

Mellan 2 - 5 personer. Vill du göra resan helt privat går det naturligtvis utmärkt, bara tala med oss på Winberg Travel så ordnar vi det-

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
 • Elva nätter på guesthouse och hotell
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Surfläger
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF