Sök
Sök
Strand Sri Lanka
Storslagen sommarresa lyx
Teplantager
Påfugl, Sri Lanka
Sigiriya klippen
Sri Lanka, Dambulla
Sri Lanka
Sri Lanka

Storslagen sommarresa

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 34 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Kombinationen av djur, vacker natur, härliga stränder och kulturupplevelser utgör ramen för denna kalasfina sommarresa till Sri Lanka. Vi ser till att du bor bekvämt och kan koppla av efter upptäcktsfärder och utflykter.

Denna resa är för dig som vill åka bort under sommaren utan att kompromissa med upplevelser eller kvalitet. Du besöker både Gal Oya, en relativt okänd nationalpark och sedan den mer berömda Yala Nationalpark. Sköna dagar vid stranden och sedan vidare för att utforska Sri Lankas unika natur och kultur med tågresor och äventyr. Semestern avslutas med transfer i sjöflygplan tillbaka till Colombo så du sparar transporttid och får vara med om en läcker upplevelse.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Man kan resa till Sri Lanka året om. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområde är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det lämpligt att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april. Stranden vid Arugam Bay är som bäst mellan maj och oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Idag börjar en sommarresa med upplevelser du sent kommer att glömma.

Dag 2: Ankomst till Sri Lanka och flyg till Batticalo, samt transfer till Passikudah

När du landat och hämtat ditt bagage åker du vidare med inrikesflyg till östkusten. På så sätt slipper du en lång bilresa och hinner istället ta ett dopp i havet på Sri Lankas östkust, innan du slår dig ner och äter lite vällagad kvällsmat. ([F],[M])

Dag 3: Koppla av på stranden i Passikudah

Dagen tillbringar du på egen hand. Njut av de vackra omgivningarna, slappa på hotellet eller luta dig tillbaka på stranden. ([F],[M])

Dag 4: Gal Oya Nationalpark

Efter frukosten bär det av mot Gal Oya Nationalpark. Parken är ett av Sri Lankas främsta besöksmål för ekoturister och erbjuder safariturer i båtar. Härifrån kan du hålla utkik efter elefanter, leoparder, vattenbufflar och vildsvin. Den bästa tiden att besöka parken är under våra sommarmånader. ([F])

Dag 5: Vidare till surfparadiset Arugam Bay

Efter en lugn morgon och förmiddag fortsätter ditt äventyr vidare mot kusten vid Arugam Bay. Du bor i ett härligt villahotell vid havet. Om du vill kan du åka till området vid Arugam Bay och prova att surfa. ([F])

Dag 6-7: Arugam Bay på egen hand

Idag väntar avkoppling på ditt härliga hotell, eller kanske en resa till Arugam Bay, där du kan njuta av den fridfulla stämningen. ([F])

Dag 8: Resan fortsätter till Ella

Idag åker du vidare till en av Sri Lankas mysigaste städer, nämligen Ella. Strosa fram på huvudgatan och njut av en kopp kaffe, eller slappna av på ditt hotell och beundra utsikten över bergen. ([F])

Dag 9: Ella på egen hand

Idag kan du gå på vandringstur, exempelvis till Little Adams Peak eller Ravana Falls. ([F])

Dag 10: Teodlingar runt Nuwara Eliya

Från Ella går resan vidare till Nuwara Eliya i hjärtat av Sri Lankas höglandskap och särskilt känt för de många teodlingar som omger staden. Historiskt är staden känd som britternas sommarresidens. Och stadbilden präglas fortfarande av viktoriansk arkitektur och vackra trädgårdar. Här har du möjlighet att besöka någon av de närbelägna teodlingarna. ([F])

Dag 11: Dagen på egen hand i Nuwara Eliya

Ni befinner er nu i det centrala höglandet och en av Sri Lankas mest förunderliga städer - Nuwara Eliya. Här tillbringade engelsmännen sin tid när hettan var som värst på ön, kvar från kolonialtiden finns palatsliknande byggnader i viktoriansk stil och tudorgotik. På eftermiddagen gör ni en promenad i området och ser själva staden, besöker marknaden, stannar till vid golfklubben och njuter av utsikten vid Lake Gregory. ([F])

Dag 12: Med tåg till Kandy

Idag åker du på en av världens finaste tågresor genom bergen, med utsikt över teplantager och grönskande berg. Du kommer fram till Kandy först på kvällen. ([F])

Dag 13: Kandy på egen hand

Idag har du möjlighet att utforska en av Sri Lankas charmigaste städer. Kandy är världsarvslistat av UNESCO och omges av kullar, dalar, floder och vattenfall. Det besöksvärda ”Tandtemplet” hyser enligt sägnen en av Buddhas tänder och du får inte heller glömma att ta en promenad i den botaniska trädgården. ([F])

Dag 14: Resan fortsätter till Sigiriya

Efter frukosten bär resan av mot Sigiriya. Längs vägen är en promenad inplanerad, förbi vackra risfält och med möjlighet att bada i en flod. Därefter serveras lunch i en av de små byarna. Du anländer till Sigiriya på eftermiddagen och kan därefter koppla av på ditt hotell. ([F])

Dag 15: Polonnaruwa & elefantsafari

Efter frukost åker du mot Polonnaruwa - känd för sina många arkeologiska sevärdheter och ett UNESCO:s världsarv. På eftermiddagen fortsätter ni sedan till Minneriya National Park - en "elefantkorridorer" och gör en elefantsafari med stora chanser att se både en och flera elefanter. Här finns också ett rikt fågelliv för den intresserade och när solen går ner återvänder ni till ert hotell.([F])

Dag 16: Heldagstur till Dambulla och Sigiriya

Efter frukost börjar dagen med en utflykt till grottempelkomplexet i Dambulla, som bland annat döljer fler än 150 Buddhastatyer. Den största av dessa är14 meter hög och uthuggen direkt ur berget. Du kan själv välja om du vill åka på en cykeltur i närområdet (cirka tolv kilometer) innan du beger dig till Sigiriya. Platsen är världsarvslistad och du får garanterat upp pulsen när du går upp för de branta trappstegen, men utsikten från toppen är mödan värd. ([F])

Dag 17: Med sjöflygplan tillbaka till flygplatsen

Semestern avslutas i stil när du åker till flygplatsen med sjöflygplan, innan hemresan påbörjas. ([F])


Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Sexton nätter på 3- och 4-stjärniga hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 34 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Colombo t/r (inklusive bagage)
  • Sexton nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: