Sök
Sök
Strand Sri Lanka
Teplantager
Påfugl, Sri Lanka
Sigiriya klippen
Sri Lanka, Dambulla
Sri Lanka
Sri Lanka

Sommarresa och lyxliv

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 35 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 18 dagar

Kombinationen av djur, vacker natur, härliga stränder och kulturupplevelser utgör ramen för denna perfekta sommarresa till Sri Lanka. Vi ser till att du bor bekvämt och kan koppla av när du återvänder hem efter dagens upplevelser.

Resan passar dig som vill åka bort under sommarlovet utan att kompromissa med upplevelser eller kvalitet. Du besöker både en relativt okänd nationalpark och sedan den mer berömda Yala Nationalpark. Därefter väntar ett par dagar på stranden, samt en spännande inblick i Sri Lankas kulturhistoria vid Sigiriya. Semestern avslutas med transfer i sjöflygplan innan din hemresa, så du sparar transporttid och får vara med om en oförglömlig upplevelse.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Sri Lanka är en underbar stranddestination som kan besökas året runt. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom.

Den torraste och bästa reseperioden för Sri Lankas västkust, sydkust och bergslandskap är från december till mars. Till östkusten och området med de historiska byarna är det fint att åka från april till september.

Den finaste säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Sri Lanka baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, så våra rekommendationer ska endast ses som en fingervisning.


Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Idag börjar en sommarresa med upplevelser du sent kommer att glömma.

Dag 2: Ankomst till Sri Lanka och flyg till Batticalo, samt transfer till Passikudah
När du landat och hämtat ditt bagage åker du vidare med inrikesflyg till östkusten. På så sätt slipper du en lång bilresa och hinner istället ta ett dopp i havet på Sri Lankas östkust, innan du slår dig ner och äter lite vällagad kvällsmat.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell, inkl. middag.

Dag 3: Koppla av på stranden i Passikudah
Dagen tillbringar du på egen hand. Njut av de vackra omgivningarna, slappa på hotellet eller luta dig tillbaka på stranden.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell, inkl. middag.

Dag 4: Gal Oya Nationalpark
Efter frukosten bär det av mot Gal Oya Nationalpark. Parken är ett av Sri Lankas främsta besöksmål för ekoturister och erbjuder safariturer i båtar. Härifrån kan du hålla utkik efter elefanter, leoparder, vattenbufflar och vildsvin. Den bästa tiden att besöka parken är under våra sommarmånader.
Övernattning i bungalow på lodge.

Dag 5: Vidare till surfparadiset Arugam Bay
Efter en lugn morgon och förmiddag fortsätter ditt äventyr vidare mot kusten vid Arugam Bay. Du bor i ett härligt villahotell vid havet. Om du vill kan du åka till området vid Arugam Bay och prova att surfa.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell.

Dag 6-7: Arugam Bay på egen hand
Idag väntar avkoppling på ditt härliga hotell, eller kanske en resa till Arugam Bay, där du kan njuta av den fridfulla stämningen.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell.

Dag 8: Transfer till Yala Nationalpark
Efter frukosten åker du vidare till ditt mysiga hotell som ligger i utkanten av Yala Nationalpark. Luta dig tillbaka vid poolen och insup atmosfären i din jungle chalet innan middagen serveras.
Övernattning i lodge.

Dag 9: Safari i Yala Nationalpark
Morgonen är öronmärkt för avkoppling innan du åker på eftermiddagssafari i Yala Nationalpark. Med lite tur får du se leoparderna som parken är så känd för, men annars finns det många andra djur att beundra, inte minst elefanter, rådjur, påfåglar och krokodiler.
Middagen serveras på hotellet efter att du kommer tillbaka från dagens safari.
Övernattning i lodge.

Dag 10: Resan fortsätter till Ella
Idag åker du vidare till en av Sri Lankas mysigaste städer, nämligen Ella. Strosa fram på huvudgatan och njut av en kopp kaffe, eller slappna av på ditt hotell och beundra utsikten över bergen.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 11: Ella på egen hand
Idag kan du gå på vandringstur, exempelvis till Little Adams Peak eller Ravana Falls.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 12: Med tåg till Kandy
Idag åker du på en av världens finaste tågresor genom bergen, med utsikt över teplantager och grönskande berg. Du kommer fram till Kandy först på kvällen.
Övernattning på centralt beläget 3-stjärnigt hotell.

Dag 13: Kandy på egen hand
Idag har du möjlighet att utforska en av Sri Lankas charmigaste städer. Kandy är världsarvslistat av UNESCO och omges av kullar, dalar, floder och vattenfall. Det besöksvärda ”Tandtemplet” hyser enligt sägnen en av Buddhas tänder och du får inte heller glömma att ta en promenad i den botaniska trädgården.
Övernattning på centralt beläget 3-stjärnigt hotell.

Dag 14: Resan fortsätter till Sigiriya
Efter frukosten bär resan av mot Sigiriya. Längs vägen är en promenad inplanerad, förbi vackra risfält och med möjlighet att bada i en flod. Därefter serveras lunch i en av de små byarna. Du anländer till Sigiriya på eftermiddagen och kan därefter koppla av på ditt hotell.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell.

Dag 15: Sigiriya och läcker middag
Idag är en vilodag och det passar bra att vistas vid poolen där du kan beundra ”Lejonets berg”. Middagen serveras med utsikt över risfälten och du kan smaka på en smarrig ”Sri Lanka-toddy” med kokossmak. Efter måltiden lär du dig att laga tunna och läckra kokospannkakor.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell.

Dag 16: Heldagstur till Dambulla och Sigiriya
Efter frukost börjar dagen med en utflykt till grottempelkomplexet i Dambulla, som bland annat döljer fler än 150 Buddhastatyer. Den största av dessa är14 meter hög och uthuggen direkt ur berget. Du kan själv välja om du vill åka på en cykeltur i närområdet (cirka tolv kilometer) innan du beger dig till Sigiriya. Platsen är världsarvslistad och du får garanterat upp pulsen när du går upp för de branta trappstegen, men utsikten från toppen är mödan värd.
Övernattning på 4-stjärnigt hotell.

Dag 17: Med sjöflygplan tillbaka till flygplatsen
Semestern avslutas i stil när du åker till flygplatsen med sjöflygplan, innan hemresan påbörjas.

Dag 18: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
16 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan kan naturligtvis utformas på annat vis om du har andra önskemål. Våra kunniga experter är vana att skräddarsy resor till Sri Lanka och är redo att hjälpa dig.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 35 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flygbiljett t/r till Sri Lanka
  • Inrikesflyg till Batticalo
  • Boende enligt program, inkl. frukost
  • Fem middagar
  • Utflykter enligt program
  • Cykeltur
  • Sjöflygplan tillbaka till flygplatsen vid hemresa

I priset ingår inte

  • Utgifter för visum
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: