Sök
Sök
Bangkok, Thailand
Chinatown, Bangkok
River Kwai, Thailand
River Kwai, Thailand
Erawan, River Kwai
Abebjerget, Hua Hin, Thailand
Koh Chang
Koh Chang

Thailand i ett nötskal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Thailand är nog oöverträffat ett av världens absolut bästa och mest kompletta resmål. Var annars är väl stränderna så vita, vattnet så blått, maten så god och människorna så vänliga?

Thailand i ett nötskal är vår klassiska resa till Thailand - oavsett om det är första gången man reser eller om man varit här många gånger kan man njuta av Bangkok, Kwai och lata dagar på strand.

Man startar resan med några nätter i Bangkok - den vänliga, leende och samtidigt stojande storstaden med världens godaste mat, mängder av kultur och äventyr och Asiens kanske läckraste shopping! Sedan bär det iväg till floden Kwai med djungeläventyr och flottfärder på floden. Efter några härliga dagar ute i naturen avslutar man så sin resa på någon av Thailands vackra stränder. Här finns en strand för alla - Hua Hin, Koh Chang eller kanske Phuket? Vita stränder finns det gott om och även nöjen, shopping och restauranger till stilla kvällar!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Väder

Bästa tiden: Hela året - svalare på vintern, mycket varmt i april och en del regn maj till september

Koh Chang

Detaljerad resplan

Dag 1
Avresa från Skandinavien

Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.
Flygtiden till Bangkok är ca 11 timmar, man flyger österut med de konstanta luftströmmarna vilket gör flygtiden en timme kortare än på returen. Thailand ligger 5 timmar före Sverige sommartid och 6 timmar för vintertid.

Dag 2
Ankomst Bangkok

Ni landar på morgonen på Suvarnabhumi Airport i Bangkok. Efter pass och tullkontroll möts ni av er engelsktalande lokalguide som håller en Winbergsskylt med ert namn på. Ni körs till ert hotell - t.ex. Ibis Riverside vid Chao Phrayafloden nära Sky Train.

Dag 3
Klonger, Grand Palace och blomstermarknad

Efter frukost i lugn och ro möter ni upp med er engelsktalande guide för att lära känna Bangkok en smula. Förr i tiden var staden genomkorsad av floder – klonger. Numera finns inte många kvar utom i Thonburi-distriktet och där gör ni en båttur för att se hur man fortfarande lever vid vattnet än i dag. Utflykten börjar med den ständigt öppna blomstermarknaden där det pågår parti och minutförsäljning av orkidéer dygnet runt. Färden går vidare till Grand Palace – inget besök i Bangkok är komplett utan en rundvandring bland guldklädda tempel och statyer. Här finns Emerald Buddha - Smaragdbuddhan, ett av buddhismens viktigaste vallfartsmål i Thailand. (F)

Dag 4
Bangkok

En hel dag att njuta av Bangkok på egen hand! Ta gärna Sky Train upplev några av Bangkoks bäst bevarade stadsdelar och besöl Jim Thompsons hus, här finns en oerhört vacker samling asiatisk konst i rofylld miljö, guidade visningar på engelska går var 20 minut och man kan dricka Afternoon Tea i den lilla restaurangen. Om man vill shoppa fina produkter, kläder och väskor åker man till Jim Thompson Outlet. Man kan promenera till klongen (floden) och ta flodbåten ner till de äldsta delarna av staden eller bara åka runt någon timme för nästan inga pengar alls. Vill man shoppa ligger elektronikparadiset Panthip Plaza inte långt bort, stora gallerior som Terminal 21 och Emporium ligger tvärs över gatan. Eller ta Sky Train till varuhuset Siam Paragon finns en enorm ”food court” om man vill pröva mat från världens alla hörn, här finns också Bangkoks bästa bokaffärer och barn i alla åldrar kan låta sig fascineras av det enorma akvariet Ocean World. (F)

Dag 5
River Kwai

Ni hämtas på morgonen och beger er idag västerut. Ni åker till Kanchanaburi, mest känt för de japanska fångläger som låg här och filmen ”Bron över Floden Kwai”. Ni besöker det lilla krigsmuséet och stannar även till vid Chongkai War Cemetery Lunchen intas på en flotte vid bron, varefter färden går vidare genom ett område med odlingar av tobak, tapioka och bomull. Ni bor förslagsvis på River Kwai Resotel, inbäddat i djungeln vid floden. Frukost, lunch och middag ingår idag. (F L M)

Dag 6
River Kwai

Frukost i lugn och ro och sedan åker ni ut på flottfärd nerför Kwai Noi floden. Man flyter stilla och hinner ta in landskapet och naturen, med lite tur ser man även vilda apor. Ta med badkläder och handduk, även om vattnet är brunt är det rent och friskt och svalkar skönt. Efter lunch tar ni även en tur med den berömda järnvägen innan det är dags att återvända till hotellet. Frukost, lunch och middag ingår idag (F L M)

Dag 7 Vidare mot öar och stränder


Efter frukost finns tid för ett besök vid Hellfire Pass, den svåraste delen av järnvägen som byggdes av australiensiska krigsfångar. Sedan checkar ni ut och körstill Hua Hin där ni förslagsvis bor på charmiga Sailom Hotel precis norr om själva Hua Hin. Vill ni hellre åka till Koh Chang, Phuket, Krabi, Khao Lak eller Koh Samui ordnar vi naturligtvis det! (F)

Hua Hin
Om du söker en plats i Thailand med lite dammig elegans och känsla av äkta vara är Hua Hin dit du skall åka. Det var här Kung Rama VII byggde sitt sommarpalats, Klai Kangwoon Palace, på 1920 talet och sedan dess har det varit thailändarnas egen tillflyktsort från storstadens larm och brus.
Hua Hin har förutom sin fem kilometer vita sandstrand en väl utvecklad infrastruktur. Det är en genuin liten stad som har cykelhjul och sopkvastar till salu bredvid luftmadrasser och restauranger för alla smaker kantar huvudgatorna. Här finns flera nattmarknader och numera även ett shoppingcentrum. Hua Hin har också några av landets bästa golfbanor.

Phuket
Phuket har något för alla, här finns några av världens vackraste stränder. Barnvänliga stränder som Kata, små undangömda stränder som Panwa, stränder med eller utan nöjen & shopping och elegansta stränder kantade med lyxhotell som Mai Khao Beach. Den sportige kan cykla, surfa, dyka eller spela golf på några av öns fantastiska banor. Här finns matlagningskurser, utflykter till vattenfall, retreat & SPA, shopping, elefantridning och mängder av utflykter. Passa på att besöka Phi Phi Island eller se James Bond Island i den suggestiva Phang Na skärgården.

Krabi
Krabi ligger i Phang Na provinsen med sin karakteristiska terräng bestående av kalkstensklippor som reser sig från både hav och land i oväntade och sanslöst vackra formationer. Badorten Krabi har sin utgångspunkt från Aonangstranden. Här kan man bo bra och äta gott samtidigt som man har stranden med båtarna som tar en ut till den fantastiska skärgården. Väl ute gör man strandhugg på stränder som Poda Island, Long Beach och Railay Beach, kända som några av världens vackraste stränder. Runt lunchtid ligger båtarna sida vid sida på de mest populära stränderna men under eftermiddagen försvinner de en efter en och till slut är man nästan själv kvar för att sakta se solen gå ner i havet.

Khao Lak
I Khao Lak består av ett pärlband av vita stränder ligger kant i kant med regnskogen - här möts hav, himmel och land. Få platser har så hög och klar luft som i Khao Lak. De kilometerlånga vita sandstränderna kantas av klipphällar som påminner om en tropisk skärgård och i fonden ligger den djupa, gröna djungeln. Similan Islands och Surin Island – några timmars båtfärd bort ligger några av världens bästa dykplatser. Den världsberömde oceanografen Jaques Costeau hade Similan Islands som en av sina favoritplatser i världen.

Koh Chang
Här finns det mängder av utflykter och möjligheter till äventyr. Elefanter – Chang betyder ju inte elefant på thailändska för intet, besök den bedårande byn Bang Bao på styltor i vattnet eller åk ut i en kanot i mangroveträsket och titta på eldflugor, paddla kajak eller bada i vattenfall.
Vid den vackra stranden White Sands Beach ligger huvuddelen av öns begränsade utbud av restauranger och affärer. Klong Prao Beach och Kai Bae Beach är lugnare och vill man vara ännu mer ifred kan man söka upp Lonely Beach. Man kan också båtluffa eller göra dagsutflykter till öarna Koh Wai, Koh Maak och Koh Kham.

Koh Samui
Från backpacker till lyx - för 20 år sedan började ryktet sprida sig från ryggsäcksfolket att det fanns en sagoö i Siamgolfen. Koh Samui har på dessa år utvecklats från en liten ö med strandhyddor till ett sofistikerat resmål med exklusiva lyxhotell, shopping, nattliv och ett paradis för sportintresserade. Man har nu även en egen golfbana, lika bedövande vacker som utmanande att spela på. Men fortfarande kan man ta en båt över till Koh Phangan en gång i månaden för att dansa hela natten på stranden vid ett Full Moon Party. Chaweng och Lamai var de två stränder som bebyggdes först och har allt man kan önska sig vad som gäller sol, bad, shopping och restauranger. Norröver sker utvecklingen något långsammare och på Bophut Beach ser man en sakta utbyggnad av hotell.

Dag 13
Hemresa

Det finns gott om tid för ett dopp i poolen eller havet innan ni hämtas för att påbörja resan hemåt.

Dag 14
Hemkomst


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 23 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med reguljärflyg till Bangkok t/r i ekonomiklass
  • Tolv övernattningar i dubbelrum inklusive frukost (helpension River Kwai)
  • 3 nätter i Bangkok på 3* hotell
  • 2 nätter i Kwai på 3* hotell
  • 7 nätter i Hua Hin på 3* hotell
  • Alla utflykter och transporter enligt program
  • Engelsktalande auktoriserad guide/chaufför vid utflykter och transporter

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring
  • Dricks - det är brukligt att lämna dricks till guider och chaufförer i Thailand. Se gärna här
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: