16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Från 22 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Vi har skapat en resa för dig som älskar kombinationen av stad- och strandliv, kryddat med naturupplevelser i Khao Yai National Park. Du börjar resan med att besöka härliga Bangkok, där du kan utforska livet längs floden, shoppa och njuta av fantastisk street food. Du har två utflykter inkluderade medan du är i Bangkok. Första utflykten är en cykeltur, där du får uppleva Bangkoks gröna hjärta, små, lokala tempel och en lokal Muay Thai-boxningsklubb. När mörkret sänker sig över pulserande Bangkok får du följa med på en tuktuk-tur till Chinatown där du får smaka på Bangkoks exotiska och välsmakande street food. Ditt hotell ligger ända nere vid Chao Phraya-floden med shoppingcenter och strandpromenader som granne. Härifrån är det lätt att utforska Bangkok till fots, vilket ger dig bästa möjliga förutsättningarna för en härlig vistelse i huvudstaden.
Härifrån går turen vidare till Thailands gamla huvudstad Ayutthaya, där du ska besöka de vackra, gamla stentempel som till stilen påminner om de berömda templen vid Angkor Wat i Kambodja. Härefter är det dags att ge dig ut i naturen genom ett besök i djungeln i Khao Yai National Park. Här väntar två utflykter i nationalparken, där du får uppleva vackra vattenfall och ett rikt djurliv.
Resans sista stopp är en veckas lyxig strandsemester på Koh Chang. Här bor du på den läckra resorten Santhiya Koh Chang, där du kan välja mellan pool suite eller din helt egna, privata poolvilla.

Se fram emot:
 • Unika och spännande upplevelser i Bangkok
 • Vacker natur och djurliv i Khao Yai National Park
 • Lyx på Santhiya Resort på Koh Chang
 • Bra komfort på alla hotell under resan

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras året runt, men våra nuvarande avgångar ligger i perioden december till april, vilket är utanför monsunperioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du lämnar Skandinavien bakom dig för att resa mot Thailand och huvudstaden Bangkok.
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Välkommen till Thailands pulserande centrum Bangkok! Efter att du hämtat ut ditt bagage möter du upp din engelsktalande guide som väntar vid ankomsthallen. Med privat transport går färden till ditt hotell i Bangkok, precis vid Chao Phraya-floden, där du ska bo de kommande dagarna. Resten av dagen är fri att utforska omgivningarna och kanske ta ett dopp i hotellets pool. Du kan också gå en tur längs med strandpromenaden där du har en vacker utsikt över Chao Phraya-floden.
Dag 3: Bangkok med tuktuk-tur i gamla staden
Du har större delen av dagen till att utforska Bangkok på egen hand. Under de sena eftermiddagstimmarna väntar spännande upplevelser på dig i och omkring Chinatown. Då ska du nämligen åka tuktuk och uppleva Bangkoks gamla stadsdel, som ligger utmed floden Chao Phraya. Resan tar dig förbi streetfood-bodar där du möter de lokala som själva avnjuter sin måltid, för att sen ta dig vidare till hjärtat av Chinatown där kvarterets hemligheter ska utforskas. Resan avslutas med ett besök vid Golden Mount-templet där du kan uppleva en 360-gradig utsikt över Bangkoks gamla stadsdel, och det finns också möjlighet att se Grand Palace utifrån – upplyst i kvällsmörkret. Utflykten varar cirka 3-4 timmar, och härefter kan du fortsätta kvällen genom att utforska Chinatown och gamla staden på egen hand, eller bege dig tillbaka till hotellet och göra dig redo för morgondagens äventyr. (F,M)
Dag 4: Genom Bangkok på cykel
Dagen börjar med en rolig utmaningen för balanssinnet, när du ska bege dig ut på en cykeltur på de smala stigarna över kanalerna – de så kallade klongerna – i Phra Pradaeng. Biflodssystemet är så utvidgat och slingrande att det ibland kallas för Bangkoks lungor, och det är inte utan att man förstår varför. Här är luften frisk, omgivningarna gröna och fåglarna många i de höga palmerna. Efter att du – och din cykel – har korsat floden i longtailbåt cyklar du längs kanalerna på cementstigar. Här är trafikbullret ersatt med ljuv fågelsång och här tillåts du se en helt annan sida av Bangkok än vad de flesta får uppleva. Du får också se de små, lokala templen som finns här, samt en lokal Muay Thai-boxningsklubb. Till sist återvänder du till den pulserande delen av Bangkok, där en enkel men god lunch väntar dig. Resterande delen av dagen är fri från schemalagda aktiviteter och du får tillfälle att fortsätta utforska Bangkok på egen hand. Vi kan tipsa om en drink i solnedgången på Jack’s Bar eller River View Guesthouse där du kan se solen sjunka över floden och dessutom njuta av en god middag. (F,L)
Dag 5: Ayutthaya
Efter frukost är det tid för avgång mot Thailands gamla huvudstad Ayutthaya. Efter ankomst till Ayutthaya har du tid till att utforska staden på egen hand. Under eftermiddagen beger du dig ut på en guidad tur till de vackra, gamla stentempel som kännetecknar staden. Utflykten avslutas vid det imponerande Watchaiwatthanaram-templet, som skapar en perfekt kuliss för att uppleva solnedgången över Ayutthaya. (F)
Dag 6: På äventyr till Khao Yai National Park
Idag börjar äventyret i Khao Yai national park. Väl framme checkar du in på ditt hotell och avnjuter dagens lunch. Härefter hinner du med ett dopp i hotellets pool innan det har blivit dags att på allvar uppleva Khao Yai-området. sent under eftermiddagen beger du dig ut for att se en del av den vackra naturen som finns här, med vidsträckta risfält och höga berg. Här kan du också beskåda spännande naturfenomen, då flera tusen fladdermöss lämnar sina grottor och flyger ut över rismarkerna. Efter denna härliga och spännande upplevelse återvänder du till ditt hotell där kvällens middag serveras. (F,L,M)
Dag 7: Heldagsutflykt i Khao Yai National Park
Nationalparken som du befinner dig i är hem för många olika djurarter, bland annat vilda elefanter, sjungande gibbonapor och de imponerande noshörningsfåglarna. Du har en guide som följer med dig på dagens utflykt, och som ska visa upp djungelns hemligheter för dig. Själva utflykten genomförs till fots, och du kommer bland annat vandra till Nong Phug Shee-vattenfallet, där det ofta finns goda möjligheter att se vilda elefanter och andra spännande djur. Resan fortsätter sen till Haew Suwat-vattenfallet, som är känt från filmen The Beach. Lunchen serveras ute i naturen idag. Efter denna vackra och upplevelserika utflykten har du tid för ett dopp i poolen innan kvällens middag serveras på hotellet. (F,L,M)
Dag 8: Khao Yai National Park och vidare till ön Koh Chang
Så har det blivit dags att få lite sand mellan tårna! Efter frukost är det avfärd mot ön Koh Chang. Efter en dags resande når du fram till Koh Chang, där du kan kasta dig ut i de ljumma vågorna samtidigt som du njuter av dagens sista strålar som smeker stranden. (F,L,M)
Dag 9–14: Strandsemester och avkoppling på Koh Chang
Upplev Thailands tredje största ö, Koh Chang. Här kan du äta färska skaldjur och njuta av det välsmakande, thailändska köket. Har du inte blivit mätt på upplevelser så finns det möjlighet att åka med på lokalt arrangerade utflykter till något av öns vattenfall eller följa med på snorkeltur till de små, omkringliggande öarna. Du bor härligt och bekvämt på lyxiga Santhiya Resort Koh Chang, där alla rum har sin egen lilla privata pool. Tycker du om lugn och avkoppling så är resorten den perfekta platsen för dig. (F)
Dag 15: Hemresan påbörjas
Din resa lackar mot att slut och det har blivit dags att styra kosan hemåt. Du hämtas på ditt hotell och åker med båt och bil mot Bangkoks flygplats, varifrån du flyger hem till Skandinavien. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Idag landar du hemma gen med en massa härliga upplevelser och intryck från ljuvliga Thailand i bagaget.

Övernattningar

3 övernattningar i deluxerum på hotell i Bangkok
1 övernattning i deluxerum på hotell i Ayutthaya
2 övernattningar på hotell i Khao Yai
7 övernattningar i poolvilla eller pool suite på Santhiya Resort på Koh Chang

Santhiya Resort Koh Chang
Resorten ligger vid Klong Pao-stranden som sträcker sig över cirka 3 km på Koh Changs västkust. Santhiya Resort är mycket stämningsfullt och sjuder av traditionell thailändsk stil, då stora delar av resorten är byggd i trä. Byggnaderna ligger omgivna av en stor, tropisk trädgård och från resorten har du utsikt över både strand och den lilla floden, klongen, som rinner på baksidan av resorten. Santhiya Resort har flera trevliga restauranger och tre pooler, samt direkt tillgång till Klong Prao-stranden. Vill du skämma bort kroppen med massage så erbjuds även detta på resorten, och det finns flera möjligheter till aktiviteter till havs, såsom paddle board och kajak.

På resorten kan du välja mellan:

Hidaway Pool Villa
Här kan du bo helt ostört med egen, privat pool och terrass. Villan ger de perfekta ramarna för en exotisk ö-vistelse. Rummet inkluderar en terrass på totalt 100 kvm, och hela villan är vackert byggd i traditionell, thailändsk stil. Här har du ingen särskild utsikt, men däremot lugn, ro och avskildhet. Njut av att ha massor av plats, även om du reser med din familj.

Pool Suite Water View
Resortens rum ligger i hotellbyggnaden. Från balkongen har du en vacker utsikt mot Koh Changs frodiga högland och Klong Prao-floden. Här kan du njuta av den vackra utsikten från den lilla poolen eller utomhusbadkaret som finns på balkongen. Rummen inklusive balkongen är på 55 kvm, så det finns gott om plats även om du reser med din familj. Stilen är mysig och inbjudande, och hela byggnaden är gjord i trä med otroligt vackra utsmyckningar i traditionell, thailändsk stil.

Kommentarer

Notera att på avgångarna den 2:a och 8:e februari är det övernattning på flygplatshotell innan hemresa. På dessa avgångar reser man hem med ett morgonflyg från Bangkok med ankomst till Skandinavien samma dag.

Notera att du vid reservation av resan ska välja hur du vill bo på Koh Chang. Möjligheterna är Hideaway Pool Villa eller Pool Suite Water View. Läs mer under ”Övernattning”.

Notera att på avgången den 19:e december kan du endast välja rumskategorin Hideaway Pool Villa på Koh Chang.

Notera att på avgången den 19:e december är det inkluderat en obligatorisk nyårsmiddag på resorten på Koh Chang.

Notera att på avgången den 28: december är det inkluderat en obligatorisk nyårsmiddag på hotellet i Bangkok.

Notera att chauffören under dina transfers på resan vanligtvis endast talar väldigt begränsat med engelska.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Du är på egen hand under större delen av resan. Dock har vi bokat gemensam transport mellan resmålen, och de arrangerade utflykterna genomförs också i grupp.

dec-apr

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Tunna bomullskläder med långa ärmar/ben, som skydd mot eventuella mygg i solnedgången
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggmedel
 • Kamera

Avresedatum

Status Avresedatum Specifikation Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod19.12.23 - 03.01.24 SpecifikationPool villa Boka senast30-10-2023
47 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod28.12.23 - 12.01.24 SpecifikationPool villa Boka senast30-10-2023
47 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod28.12.23 - 12.01.24 SpecifikationPool suite Boka senast30-10-2023
44 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod03.01.24 - 18.01.24 SpecifikationPool villa Boka senast30-10-2023
42 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod03.01.24 - 18.01.24 SpecifikationPool suite Boka senast30-10-2023
37 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod14.01.24 - 29.01.24 SpecifikationPool villa Boka senast13-11-2023
41 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod14.01.24 - 29.01.24 SpecifikationPool suite Boka senast13-11-2023
35 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod08.02.24 - 23.02.24 SpecifikationPool villa Boka senast07-12-2023
40 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod08.02.24 - 23.02.24 SpecifikationPool suite Boka senast07-12-2023
34 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod23.03.24 - 07.04.24 SpecifikationPool villa Boka senast19-01-2024
43 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod23.03.24 - 07.04.24 SpecifikationPool suite Boka senast19-01-2024
36 950:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Bangkok t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 13 x frukost, 4 x lunch & 3 x middag
 • Transporter enligt program
 • Cykelutflykt och tuktuk-tur i Bangkok
 • Guidad utflykt till Ayutthayas gamla stentempel
 • Guidad utflykt i Khao Yai National Park

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enkelrumstillägg
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Transport som inte nämns i programmet

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat

Priset gäller för avresa från Köpenhamn, men det går också att resa från Stockholm eller Göteborg. Kontakta oss för mer information samt pris.

.

På varje avresa finns två boendealternativ. Vid varje alternativ kan du se det exakta priset för den avgång som du är intresserad av.

Barnpriset gäller för barn i åldern 2-11 år. Priset varierar per avgång, från 22 950 kr till 26 950 kr. Barnpriset är baserat på att man delar rum med två vuxna resenärer.

Spädbarnspris gäller för barn i ålder 0-2 år. Priset på alla avgångar är 6 450 kr.

Priset för enkelrumstillägg varierar per avgång, från 22 950 kr / rum. Kontakta våra resesäljare för exakta prisuppgifter på den avgång som du är intresserad av.

Notera att det som mest kan vara två vuxna och två barn i åldern 0–11 år, eller tre vuxna och 1 barn i ålder 0–11 år, per rum. Det kan som mest bo tre vuxna per rum. Notera att om ni bor två vuxna och två barn, eller tre vuxna och ett barn, i ett gemensamt sovrum, så får ett barn vanligtvis sova i föräldrarnas säng eller på en madrass på golvet.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF