20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Detta program är skräddarsytt av Winbergs egna Australienspecialister, där vi plockat russinen ur kakan och tagit fram några av de bästa och läckraste upplevelserna och destinationerna i landet ”Down Under”. Resan inleds i Australiens trevligaste stad Melbourne, upptäcktsfärder bland "lanes & arcades” och majestätiska Great Ocean Road. Vidare till Ayers Rock med den röda öknen och majestätiska Uluru med tusenårig historia och storslagen natur. Flyg vidare till Sydney - staden som har allt och bjuder på flera ”bakom kulisserna”-upplevelser – innan ni avslutningsvis flyger till Carins för att snorkla på Stora Barriärrevet och en spännande naturupplevelse där regnskog möter hav vid Cape Tribulation.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget. Önskar ni göra ett stopp på vägen kan det absolut vara möjligt, bara fråga!
Dag 2: Ankomst Melbourne
Ni landar i Melbourne sen kväll efter ett byte på vägen. Vid ankomst möts ni upp och körs till ert hotell den fashionabla och gemytliga förorten St. Kilda som ligger i direkt anslutning till havet. Från hotellet har ni närhet till såväl shopping som restauranger och man kan enkelt ta sig in till centrala Melbourne för fler aktiviteter. För den som vill ta det lugnt kan man istället njuta av hotellets faciliteter eller den närliggande stranden.
Dag 3: Melbourne
Efter en förmiddag i lugn och ro tar ni er in till Melbourne och följer med på en annorlunda stadsrundtur. Tillsammans med en erfaren lokalguide utforskar ni stadens berömda små gator, gränder och arkader, samtidigt som ni får ta del av och njuta av några av Melbournes bäst gömda matpärlor. Ni provsmakar lokala godbitar samtidigt som ni får en inblick i vad som gör Melbourne till en så omtyckt och charmig stad.
Dag 4: Great Ocean Road
Dags för äventyr! Tillsammans med en mindre grupp färdas ni med buss längs Great Ocean Road, men för att undvika de stora turistströmmarna, gör ni turen baklänges. Ni färdas inåt landet för att så småningom ansluta med kusten och ert första stopp – de fantastiska Tolv Apostlarna, återstoden av London Bridge och Loch Ard Gorge, en plats för många historiska skeppsbrott. Ni färdas sedan längs den vackra kustvägen, förbi pittoreska små kuststäder i motsatt riktning från resten av turisterna, och avnjut en härlig picknick längs vägen. Ni kommer även att få möjligheten att utforska uråldriga regnskogar och häpnas över enastående vyer, berömda surfstränder och om ni har tur, vilda koalor i sin naturliga miljö. En magisk dag! (L)
Dag 5: Melbourne
TEn hel dag på egen hand i Melbourne – den djurintresserade kan ta sig på en dagstur till Phillip Island, den vinintresserade till Yarra Valleys många vingårdar, den trädgårdsintresserade till den fantastiska Royal Botanic Gardens och mycket mer. Staden och dess omgivningar erbjuder något för alla intressen, det finns museum, konstgallerier, sportevenemang, flodkryssningar, spårvagnar och såklart mängder med trevliga restauranger och caféer. Det är ju inte för inte som Melbourne sedan länge är känd som Australiens mathuvudstad!
Dag 6: Melbourne - Ayers Rock
Tidigt på morgonen är det så dags för nästa etapp på resan. Ni hämtas på hotellet och åker tillbaka till Melbournes flygplats varifrån ni flyger de tre timmarna till Ayers Rock, djupt in i Australiens outback. Väl framme möts ni upp och körs till ert hotell. Eftermiddagen och kvällen är fria att på egen hand utforska närområdet eller bara slappna av på hotellet och njuta av stillheten och lugnet i denna del av landet.
Dag 7:Ayers Rock
Tillsammans med en liten grupp beger ni er idag ut på en exklusiv dagstur tillsammans med en aboriginsk guide, för att besöka en av Australiens mest kända landmärke - Uluru och dess ursprungliga ”ägare” samt området där den ursprungliga ingången till Kata Tjuta National Park låg. Lär er mer om områdets och aboriginernas historia medan ni njuter av en kopp te och de spektakulära vyerna. Beroende på vilken tid på ni besöker Ayers Rock, kan turen genomföras antingen under förmiddag eller eftermiddag.
Dag 8: Ayers Rock
Passa på att ta någon av de utflykter som anordnas, eller på egen hand bege er ut för att se en magisk soluppgång. Dagen är fri till egna aktiviteter, hotellet anordnar mängder av alternativ så det är bara att välja. Vill man bara ta det lugnt kan man naturligtvis göra det. Kvällens aktivitet startar vid en öde sanddyn. En slingrig stig tar er sedan till en helt ostörd plats, med 360 graders panoramavy av detta vidsträckta landskap. I förgrunden ser ni Uluru, i bakgrunden Kata Tjutas kupoler och kanske den mest dramatiska solnedgång ni någonsin skådat. Njut av magin tillsammans med ett glas mousserande vin och kanapéer och sedan, i takt med att solen går ner i en explosion av röda och orange färger, så frossar ni i en härlig australiensisk barbecuebuffé ackompanjerat av några av Australiens finaste viner. Ögonen blickar sedan uppåt, när den lokala astronomen tar er med på en tur av sensationella södra hemisfärens klara stjärnhimmel innan ni mätta och belåtna tas tillbaka till ert hotell. (M)
Dag 9: Ayers Rock - Sydney
Efter en lugn morgon åker ni så med buss tillbaka till flygplatsen där ni färdas vidare på nästa etapp av resan - till Australiens största stad Sydney, denna fascinerande och mångsidiga stad som har något för alla smaker. Ni anländer sen eftermiddag och körs till hotellet i centrala Sydney, kvällen är på egen hand.
Dag 10: Sydney
Ni får nu uppleva Sydney bortom turiststråken på en informationsspäckad tvåtimmarsvandring genom stadens mindre besökta områden. Med en trevlig Sydney-bo som guide, kommer ni att se de stora sevärdheterna Sydney Harbour Bridge, The Rocks och Sydney Opera House men ni kommer också att nästla er längre in i staden för att ta del av historier från världens största sociala experiment – födelsen av det moderna Australien. Efter lunch beger ni er till Sydney Opera House där ni följer med på en guidad rundvandring av operahuset, en av de mest berömda byggnaderna genom tiderna. Upplev byggnadens historia och magi och hur arkitekten Jorn Utzons världsarv kom till liv. Kvällen är på egen hand – kanske en härlig och avkopplande middagskryssning i Sydney Harbour kan passa bra efter denna innehållsrika dag.
Dag 11-13: Sydney på egen hand
Ni har tre hela dagar för att njuta av vackra, vänliga Sydney på egen hand. Vill ni kan ni boka till en utflykt till Hunter Valley, ett av Australiens äldsta och mest kända vindistrikt där ni smakar av viner och ser hur en vingård och produktionen fungerar, besöka små boutiquer och kanske den mysiga chokladbutiken i Hunter Village. Man kan också göra en dagsutflykt inåt landet, till Blue Mountains, denna mytomspunna plats med fantastiska och spännande vyer över landskapet. Besök de Tre Systrarna – en vida berömd klippformation som enligt aboriginiska legender förvandlades till sten av en trollkarl, som skydd under ett krig mot rivalerna. Tyvärr dödades trollkarlen under krigets gång och kunde därmed inte bryta förtrollningen och systrarna har fått finna sig i att stå där sedan dess. Den våghalsiga kan ta chansen att åka med världens brantaste järnväg - en riktigt naturskön upplevelse, eller kanske ta en tur med linbanan upp till toppen. Turen kan också kombineras med ett besök på Featherdale Wildlife Park där ni kan besöka några av de vackra djuren som kännetecknar Australien - koala, kängurur, wombats och dingos. Sydney har också flera fantastiska strandförorter där man naturligtvis kan njuta av sol och bad, men också trevliga och långa promenadstråk och vandringsleder, matställen och båtturer. Att klättra till toppen av Sydney Harbour Bridge står på mångas bucket list och vi kan självklart hjälpa er att boka även detta.
Dag 14: Sydney - Cairns
Vid önskad tid är det så dags att bege sig vidare till den sista etappen av denna resa. Ni hämtas på hotellet och körs till flygplatsen för flyg staden Cairns, en vacker tropisk kuststad i norra delen av delstaten Queensland. Vid ankomst har ni en förbokad transfer och åker direkt till ert hotell i mysiga Port Douglas, en av de härliga strandorterna strax utanför Cairns.
Dag 15: Daintree och Cape Tribulation
Ni möts på ert hotell av den naturguide som kommer att ta med er på dagens spännande tur till regnskog och mangroveträsk. Det första stoppen är vid den majestätiska Daintree River där ni hinner med lite morgonte innan det är dags att borda båten för en informativ och avkopplande flodkryssning. Ni får lära er mer om saltvattenkrokodilerna som bebor dessa vatten, samt mangroveträsk och annat djurliv – det här är verkligen naturen i sitt esse! När ni sedan färdas över Alexandra Range pausar ni för en slående panoramavy över den tropiska regnskogen som också är ett UNESCO världsarv och dess möte med det azurblå vattnet i Korallhavet. Promenera på den upphöjda gångvägen genom nationalparken medan ni söker efter den sällsynta och skygga kasuaren och annat djurliv som lever här i deras naturliga hemvist. En delikat BBQ-lunch serveras medan du handmatar söta Wallabies innan ni fortsätter till kristallklara Emmagen Creek för ett uppfriskande dopp, och ha sedan lite id att strosa på den vackra stranden och utsiktspunkten vid Cape Tribulation innan ni beger er tillbaka till Port Douglas efter en riktig naturdag.
Dag 16: Port Douglas
Dagen är helt ledig för sol, bad och att på egen hand utforska denna pittoreska lilla badorten med pastellfärgade hus, mysiga restauranger och en underbar strand. Vill ni ta er in till själva Cairns har ni cirka 60 minuter med bil dit och inne i Cairns rekommenderas bland annat The Art Gallery of Cairns för den konstintresserade och ett besök på Pier Marketplace för den shoppingsugne.
Dag 17: Great Barrier Reef
Dagens äventyr startar i Port Douglas Marina, där ni bordar den vackra segelkatamaranen Sailaway VII som tar er med på en unik och autentisk upplevelse av Stora Barriärrevet och ni sätter kurs mot sandbankarna kring Mackay eller Undine Reefs. Dessa skyddade områden av revet erbjuder snorkling i kristallklart vatten i sällskap av en kvalificerad marinbiolog och det finns även tillgång till glasbottnad båt. Har ni tur kanske ni får komma riktigt nära jättesköldpaddor, färgglada koraller och ett överflöd av fiskar av alla dess slag. Under dagen serveras ni såväl förmiddags- som eftermiddagskaffe/te, en härlig tropisk lunch och har naturligtvis tillgång till duktig personal och förstklassig service under hela dagen. (L)
Dag 18: Port Douglas
Ännu en ledig dag i Port Douglas med omnejd. Är ni sugna på fler upplevelser är byn Kuranda ett riktigt trevligt alternativ – här kan man åka på den besöka Skytrain Rainforest Cableway som glider fram mjukt över trädtopparna på er väg till byn Kuranda. Här kan man på egen hand utforska "byn i regnskogen" och dess många attraktioner såsom marknader, Koala Gardens, fjärilsreservatet med mera. Man kan också åka en s.k. "Army Duck" (amfibiebil) där man besöker tropiska fruktodlingar innan man stannar till vid Koala & Wildlife Park där man kan få se de söta djuren på närmare håll.
Dag 19: Cairns - Sydney - Skandinavien
Efter ett sista dopp i poolen eller havet är det så dags att ta farväl av detta mångfacetterade och spännande land. Ni har en transfer till flygplatsen och reser sedan hem med en mellanlandning eller två, på er väg mot Skandinavien.
Dag 20: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Fyra nätter på hotell i Melbourne
Tre nätter på hotell i Ayers Rock
Fem nätter på hotell i Sydney
Fem nätter på hotell i Port Douglas utanför Cairns

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - november, mars - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien-Melbourne - Ayers Rock - Sydney - Cairns - Skandinavien
 • 17 övernattningar på hotell i dubbelrum enligt nedan:
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF