17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 32 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Resan börjar med ett par dagar i spännande Bangkok och fortsätter sedan söderut med ett par dagars avslappning i en liten vik vid Khao Lak. Därefter fortsätter resan till Thailands kanske vackraste nationalpark, Khao Sok, som du utforskar både till fots och med båt. Höjdpunkten blir utan tvekan en snorklingskryssning till de helt orörda öarna i det sydliga Burma. Vår samarbetspartner är en av de första som har fått tillåtelse att segla i området. Detta innebär att vi kan erbjuda snorkling i världsklass bland fantastiska öar och vänliga burmeser. Innan det är dags att resa hem igen tillbringar du ett par dagar på Phuket, där du kan smälta dina många intryck och njuta av god mat och shopping.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här


Bästa reseperiod

Båten kör endast på utvalda datum mellan november och april - vänligen kontakta din resekonsult.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa mot Bangkok
Resan startar med flyg till Bangkok.
Dag 2: Ankomst och transfer till guesthouse
När du kommer fram till Bangkok står en chaufför redo att köra dig till ditt guesthouse. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en charmig och gästvänlig stämning. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Resten av dagen kan du vila efter resan eller upptäcka Bangkok. Vi har massor av förslag på spännande upplevelser om ni skulle behöva inspiration. Vi rekommenderar till exempel en tur till Chinatown som ligger inom gångavstånd från ditt guesthouse.
Dag 3: Bangkok på egen hand
Du har hela dagen till att utforska Bangkok på egen hand. Missa inte Grand Palace, Wat Po, China Town, Lumpini Park, Chatuchak helgmarknad eller en båttur på kanalerna. Vi har massor av förslag på spännande upplevelser om du skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar en cykeltur bakom stadens fasad eller en spännande halvdagstur på de smala kanalerna som slingrar sig bakom storstadens fasad. Här åker du med en longtail-båt och får uppleva det lokala vardagslivet. (F)
Dag 4: Flyg till Phuket och transfer till Khao Lak
Vid ankomsten till Phuket hämtas du upp på flygplatsen och körs till din bungalow i Khao Lak. Här bor du i din egen lilla vik, där de enda ljuden är vågorna, cikadorna och djungelns alla ljud. (F)
Dag 5: Khao Lak
Du har hela dagen på dig att koppla av på den vackra sandstranden. Du kan sova ut, slappna av och njuta av livet i vackra och fridfulla omgivningar. Du kan tillbringa dagarna med en god bok och avkoppling vid stranden, simma i det inbjudande, klara vattnet och njuta av det utsökta thailändska köket på lokala restauranger. (F)
Dag 6: Khao Sok
Från hotellet i Khao Lak kör du norrut till Khao Sok nationalpark, som är en del av ett stort regnskogsområde i södra Thailand. Längs vägen passerar du många små byar, gummiträdsplantager och en otroligt vacker natur. Det natursköna landskapet är varierande och inkluderar spektakulära djungelklädda kalkstensberg, sjöar och floder. I området finns många spännande djurarter, som kungsfiskare, häger, olika reptiler och apor. Framåt förmiddagen kommer du till en vacker och fridfull lodge i utkanten av nationalparken. Efter lunch är det dags för en utflykt längs floden ombord på en bambuflotte. Njut av en kopp kaffe ur en bambumugg innan du får hjälpa till att utfodra och bada elefanter i deras naturliga miljöer. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till lodgen och kan njuta av middagen tillsammans med de andra gästerna. (F,M)
Dag 7: Khao Sok
Du vaknar till regnskogens alla ljud och gibbonapornas vrål uppe i trädkronorna. Du kan ta ett morgonbad i den klara sjön innan du äter en god frukost och gör dig redo att utforska djungeln. Du hämtas runt 8.00 och körs till Cheow Lan Lake, utan tvekan en av de vackraste platserna i Thailand. Här finns över 100 små öar och fantastiska kalkstensformationer. På den här heldagsutflykten får du möjlighet att uppleva den vackra miljön samtidigt som du kan få syn på vilda djur. Lunchen avnjuts på en flytande restaurang inne i djungeln innan du får chans att slappna av och vila en stund. På eftermiddagen är det dags att vandra genom djungeln. Målet är antingen en grotta eller ett vattenfall, beroende på årstid och väder. Framåt kvällen kommer du tillbaka till lodgen och kan njuta av en drink i solnedgången och en dusch innan alla gäster äter middag tillsammans. (F,L,M)
Dag 8: Transfer tillbaka till Khao Lak
På morgonen är bergen som omringar Khao Sok ofta täckta i dimma som långsamt skingras i takt med att solen värmer upp området. Njut av morgonkaffet innan resan går vidare mot Khao Lak, där du checkar in på ditt hotell. Resten av dagen och kvällen är helt öppen för egna upptäcktsfärder. Övernattning i bungalow (F,L)
Dag 9: Avresa mot Reggae Queen
Idag börjar dagen tidigt, då du redan kl. 06:00 ska stå redo vid kontoret där din snorklingsutflykt börjar. Du kan förvara ditt bagage här under tiden. När du har checkat in på kontoret bär det av till Ranong med minibuss, där Reggae Queen ligger redo för avfärd. Personalen checkar ut dig från Thailand medan du kan njuta av lunchen under resan mot Burma. Efter gränskontrollerna i Burma kryssar båten mot de 115 öarna. Där kastar ni ankar för natten och äter en härlig middag ombord. (F,L,M)
Dag 10: Snorkling utanför Pony Island och besök i en mokenby
Frukosten serveras kl. 07:30 och efter introduktion och säkerhetsgenomgång är det dags för din första snorklingstur. Området har dessutom vackra sandstränder där du kan slappna av. Efter lunch åker båten vidare mot Pony Island och nästa snorklingsstopp. Den norra delen av revet är hemvist åt en rad olika koraller och fiskar - ett verkligt paradis att snorkla i. På eftermiddagen fortsätter ni mot Lampi Island där ni kastar ankar för natten. Här kan du gå iland och besöka en mokenby om du inte vill stanna kvar och ta det lugnt ombord på båten. (F,L,M)
Dag 11: Snorkling utanför Lampi Island
Njut av de vackra miljöerna medan du äter frukost. På förmiddagen är det dags att snorkla i ett helt orört område med både mjuka och hårda koraller i alla världens färger. Senare på dagen fortsätter resan till Nine Pin Island, där du får möjlighet till ännu en snorklingstur i det grunda, turkosa vattnet. Middagen serveras ombord där alla gäster får en möjlighet att ta det lugnt och umgås. (F,L,M)
Dag 12: Snorkling i fantastiska miljöer
Njut av frukosten innan du utforskar de låga korallreven utanför Great Swinton. Dagens höjdpunkt blir The White Rock som är fylld med fiskar och koraller. du får även möjlighet att utforska en obebodd ö där du kan svalka dig i ett härligt vattenfall. På kvällen lägger båten till i en lite större vik där du kan gå i land och besöka en fiskeby. (F,L,M)
Dag 13: Vit strand, blått vatten och snorkling i världsklass
Dagen bjuder på fantastisk snorkling, tomma sandstränder och avslappning på däcket medan båten tar dig förbi de vackra öarna. Njut av solnedgången med ett par kalla öl medan du går igenom dagens upplevelser med de andra deltagarna ombord. (F,L,M)
Dag 14: Sista dagen i snorklingsparadiset och transfer till Phuket
Efter frukost åker båten vidare mot Thailand. Medan myndigheterna checkar ut alla resenärerna kan du besöka Kaw Thaung och dess små marknader, tempel och butiker. Båten åker vidare till fastlandet där du checkar in i Thailand igen. Därefter åker du med minibuss tillbaka till kontoret i Khao Lak och hämtar upp ditt bagage innan du åker vidare till Phuket. (F,L)
Dag 15: Bangtao Beach, Phuket
Du kan gå en promenad på stranden, testa dina talanger på en paddleboard eller åka till någon av de mer besökta stränderna och shoppa lite. Vi rekommenderar att du äter middag på Bliss Beach Club eller att du hyr en scooter/tar en taxi och njuter av en drink i solnedgången i den vackra Sri Panwas-baren Baba Nest som ligger på taket. (F)
Dag 16: Transport till flygplatsen
Du hämtas upp på ditt hotell och körs till flyget som ska ta dig hem igen. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på guesthouse
Sju nätter på lodger/resortsEn natt i Khao Lak i bungalow
Fem nätter på Reggae Queen i egen hytt

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Båten kör endast på utvalda datum - vänligen kontakta din resekonsult.

Gruppstorlek

Det finns plats för max. 16 snorklingsdeltagare på båten

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Bangkok // Phuket - Skandinavien
 • Två nätter i Bangkok på guesthouse
 • Två nätter i Khao Lak i bungalow
 • Två nätter i Khao Sok på lodge
 • En natt i Khao Lak i bungalow
 • Fem nätter på Reggae Queen i egen hytt
 • Två nätter på Phuket på resort
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Det tillkommer 250 amerikanska dollar (kostnader för visum och inträde till nationalparken). Dessa avgifter betalas på plats. Sedlarna måste vara helt nya och vi rekommenderar att du ordnar dem i god tid. Du kan inte resa vidare in i Burma på det visum som båtpersonalen ordnar, då det är ett unikt tillstånd som endast gäller för båtresan. För att kunna utfärda inresepapper till Burma behöver vi få en skannad kopia av ditt pass när du bokar resan. Du ska även ha med dig 3 kopior av passet på själva resan tillsammans med 4 passfoton i färg.

Kommentarer till pris

Det tillkommer 250 amerikanska dollar (kostnader för visum och inträde till nationalparken). Dessa avgifter betalas på plats. Sedlarna måste vara helt nya och vi rekommenderar att du ordnar dem i god tid. Du kan inte resa vidare in i Burma på det visum som båtpersonalen ordnar, då det är ett unikt tillstånd som endast gäller för båtresan. För att kunna utfärda inresepapper till Burma behöver vi få en skannad kopia av ditt pass när du bokar resan. Du ska även ha med dig 3 kopior av passet på själva resan tillsammans med 4 passfoton i färg.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF