23 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 950:-
Under resan börjar du med att utforska Bangkok på en guidad cykeltur till de mer okända delarna av staden. Du kommer härefter att delta i en 6 dagars vandring i djungeln där du får uppleva lokala byar, vacker djungel, vattenfall och vilda elefanter – garanterat med svettdroppar i pannan. Resan fortsätter till Koh Tao där det finns tid för avkoppling och at njuta av några dyk i det klara havet runt ön, innan du avslutar resan med sju dagar på ett fitness camp i en orörd del av Phuket. Du kommer att få individuell handledning så att du kan störst möjliga utbyte av både din egen träning och gruppträningen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Umphang-vandringen kan vanligtvis genomföras året runt, men det finns en risk att det blir inställt från juni till oktober på grund av regn. Den bästa perioden är från november till februari när det är torrt och dagstemperaturen är cirka 30 grader. Från mars till maj kan temperaturen stiga upp till 39 grader på dagen. Från februari till maj kommer vi att använda bambuflottar om det är möjligt.

Du kan resa till Phuket året runt. Regntiden är från juni till oktober, då kommer luftfuktigheten vara hög och stränderna i området är mindre inbjudande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avgång från Skandinavien mot Thailand, dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Bangkok
Vid ankomsten till Bangkok blir du hämtad på flygplatsen och körd till ditt guest house, som har ett mycket centralt och bekvämt läge och erbjuder en hemtrevlig atmosfär. Resten av dagen är fri för att du ska kunna utforska Bangkok. (F)
Dag 3: Utforska Bangkok på egen hand och kvällscykeltur
Du kan utforska området på förmiddagen - kanske ta en promenad genom Chinatown eller längs Silom Road och njuta av lunch på något av de många gatuköken. Under eftermiddagen cyklar du med en guide i en liten grupp och utforskar den västra sidan av Chao Phraya-floden. Ni cyklar genom Bang Rak och ner till floden som ni korsar med hjälp av en liten färja. Ni cyklar genom små gränder till Turtle Temple, som är hem till heliga sköldpaddor. Sedan går turen till en av Bangkoks höjdpunkter, Wat Arun, morgonrodnadens tempel, som ni kan njuta av i skenet av solnedgången precis innan skymningen. Ni korsar sen floden igen och stannar på en liten takbar där du kan njuta av en svalkande dryck innan turen fortsätter. Den sista delen av turen tar er förbi Wat Po's blomstermarknad innan ni får njuta av smakprov från de lokala gatuköken. Du är tillbaka vid ditt hostel under slutet av kvällen. (F)
Dag 4: Utforska Bangkok på egen hand
Idag kan du shoppa, köpa ett dagspass till ett hotell med pool eller utforska staden på egen hand – valet är ditt. (F)
Dag 5: Utforska Bangkok på egen hand och påbörja Umphang-vandringen
Du kan idag utforska området runt Chamberlain på egen hand. Besök Chinatown som ligger inom gångavstånd eller gå längs Silom Road och få en massage eller utforska de små sidogatorna med välsmakande matstånd. Under kvällen är det dags att ge sig av mot Umphang-vandringen. Du blir körd till busstationen varifrån du tar en VIP lyxbuss från Bangkok till Maesot. Ankomst tidigt nästa morgon. (F)
Dag 6: Maesot – Umphang
I Maesot hämtas du vid busstationen av din lokalguide som kör dig med en songthaew, en sorts asiatisk pick-up, till ett enkelt hotell, där du får möjlighet att sova ett par timmar, ta en dusch och äta frukost. Efter frukost har du lite tid till avkoppling innan din songthaew kör dig vidare till Umphang. Halvvägs till dagens mål stannar du vid ett mysigt, familjeägt ställe där du kan sträcka på benen och äta din medhavda lunch. Om du fortfarande är hungrig finns det några butiker här där du kan köpa förfriskningar. Efter flera slingriga vägar genom bergen kommer du slutligen fram till Umphang stad. Här finns det tid att besöka ett av våra stammisställen för att dricka en välsmakande, lokal kaffe eller en färskpressad juice (vi rekommenderar varmt passionsfruktjuicen) och vi rekommenderar också att besöka den närliggande butiken som säljer lokalt producerade produkter från de omkringliggande byarna. Därefter hoppar du upp på din songthaew igen, för en relativt kort färd fram till Karen-landsbyn Palatha. Karen-folket är en etnisk grupp som primärt bor i de bergsområden som gränsar mot provinserna i Myanmar och Thailand. När du kommer fram blir du hälsad välkommen av din värdfamilj och får lära dig mer om Karen-samhället och deras kultur. Varje värdfamilj kommer inhysa en liten grupp, och de kommer tillaga en enkel men god, lokal middag till dig. Var uppmärksam på att faciliteterna på ditt homestay är betydligt enklare än du är van vid hemifrån. (F, L, M)
Dag 7: Umphangs vilda elefanter och trekking
Vakna upp och njut av en enkel frukost som din värdfamilj har förberett. Med magen full är det sedan dags för en utflykt i djungeln där du ska få leta efter Thailands mest ikoniska djur - den asiatiska elefanten. Vår samarbetspartner i Thailand har ingått ett samarbete med Mahout Elephant Foundation för att stötta fondens syfte med att återanpassa elefanter till deras naturliga levnadsförhållanden. Detta garanterar att du kommer kunna se dessa vänliga jättar på ett tryggt, hållbart och respektfullt sätt. Du vandrar genom djungeln och längs floden under ett par timmar tillsammans med fondens 'elefantpassare' - så kallade mahouter - som kommer lära dig hur de spårar sin flock på ett sätt så att de både kan ta hand om dem och samtidigt respektera deras naturliga miljö. Beroende på var du hittar elefanterna kommer du antingen få lunch vid ett vattenfall eller djupare in i skogen. Din lunch består av riskaka inpackad i ett bananblad, kyckling och ägg. Mahouterna kommer bygga en lägereld för att koka vatten till kaffe eller te som serveras i bambukoppar - som du sedan gärna får ta med dig hem som en souvenir. Efter lunch vandrar du tillbaka till Palatha, en vandring på cirka två timmar, där du har tid att ta en dusch innan du ska gå till byns hantverkscenter för att se en demonstration av Karen-folkets vävteknik och lära dig mer om hur de tillverkar sitt hantverk. Om du vill får du gärna prova på att väva något själv, eller köpa ett hantverk som en souvenir från byns lilla butik. Du kommer sen ha lite tid till att på egen hand gå runt i byn, och vi rekommenderar ett besök vid byns kaffebutik innan du återvänder till ditt homestay för middag. (F, L, M)
Dag 8: Tee Loi Su vattenfallet och camping i djungeln
Börja dagen med din värdfamiljs hemlagade mat medan du väntar på din songthaew som ska ta dig till dagens äventyr. Du kan lämna ditt bagage på ditt homestay och endast bara packa en liten väska med det nödvändigaste som du behöver för nattens camping under stjärnorna i Umphang National Park. Din songthaew åker längs floden till en plats där du ska påbörja en lugn forsränning i Umphangs orörda natur. Efter turen på floden och en välförtjänt lunch väntar Sydostasiens största vattenfall - Tee Loi Su. Njut av ett par timmar här med några uppfriskande dopp i de naturliga poolerna vid foten av vattenfallet, och om vattennivån tillåter så kan du dessutom hoppa från klipporna på toppen av vattenfallet! Efter lunch vandrar du genom skogen i ett par timmar innan du kommer fram till nattens lägerplats innan solen går ner över det orörda vattenfallet Ko Tha. Dina guider kommer hjälpa dig att sätta upp ditt tält och laga maten över öppen eld. (F, L, M)
Dag 9: Umphang till Mae Sot & Bangkok
Vakna upp till naturens ljud och frukost på lägerplatsen, innan det är dags för en djungelvandring på cirka tre timmar tillbaka till Palatha. Du kommer fram vid lunchtid, och det finns tid för en dusch och en snabb lunch innan du hämtar ditt bagage och hoppar på en songthaew som tar dig den långa och slingriga vägen tillbaka till Mae Sot. Vid ankomst till Mae Sot har vi inkluderat en god middag på en lokal restaurang innan du tar nattbussen till Bangkok (F, L, M)
Dag 10: Ankomst till Bangkok
Du anländer tidigt på morgonen till Mochit busstation. Härifrån tar du dig tillbaka till ditt guest house och kan, så snart ditt rum är klart, njuta av en välbehövlig dusch och kanske en tupplur. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 11: Med nattbuss och båt till Koh Tao
Du blir hämtad på ditt guest house och ska sedan vidare med buss och båt till underbara Koh Tao, dit du anländer nästa morgon. Koh Tao är en vacker, liten ö omgiven av ett varmt, tropiskt hav, perfekt för den som söker dykupplevelser. Det är en mycket populär destination och av alla dykmöjligheter på Thailands östkust har Koh Tao de bästa. Du kan kombinera de fantastiska dyken med det den frodiga naturen på ön, djungelvandringar, vackra stränder, underbara solnedgångar och ett livligt nattliv - livet på ön blir nästan beroendeframkallande. Många dykplatser är skyddade rev med vackra koraller, bra sikt, grunt vatten och nästan inga strömmar, vilket framförallt skapar perfekta dykplatser för nybörjare.
Dag 12: Ankomst till Koh Tao
Du blir hämtad vid färjan och körd till ditt hostel. Efter att du har packat upp och kanske tagit ett dopp i havet ska du på eftermiddagen mötas vid dykcentret för att planera de kommande dykdagarna. Koh Tao är fyllt med olika vikar och stränder som är värda att besöka med din snorkelutrustning. Ön i sig är av bra storlek och det är lätt att ta sig runt med en skoter. Om du vill ha fest och nattliv är Sairee Beach platsen att vara på. Stämningen är livlig med glada backpackers som hänger på caféer, strandbarer och självklart på själva stranden - som är den längsta och mest populära stranden på ön. Ditt boende ligger precis bredvid dykcentret och mitt på Sairee Beach. Om du går ut från ditt rum är du inom en minut (om du går riktigt långsamt) nere på stranden bredvid dykcentret. De privata bungalowerna är lite tillbakadragna och erbjuder möjlighet till luftkonditionering och fläkt, de har eget badrum och toalett samt en liten terrass.
Dag 13: Dykning runt Koh Tao
Beroende på vilka dyk du ska göra, samt om de genomförs på morgonen, kommer du att informeras i förväg om när båten avgår idag. Båten stannar ute till havs för två dyk och återvänder till lunch. Båten avgår igen efter lunch och återvänder på eftermiddagen efter ytterligare två dyk. Det är möjligt att göra två morgondyk, en kombination av ett morgondyk och ett eftermiddagsdyk eller bara två eftermiddagsdyk. Ett tredje dyk eller ett nattdyk kan arrangeras på plats mot extra kostnad.
Dag 14: Koh Tao på egen hand
Idag kan du koppla av och njuta av vackra Koh Tao. Eftersom du ska flyga vidare imorgon får du inte dyka idag, utan du får nöja dig med att snorkla vid vackra Koh Nang Yuan eller utmana fysiken och vandra till Hin Wong Bay. Om du inte har fått nog av livet på havet kan du utforska ön från en kajak.
Dag 15: Tillbaka till Phuket och ankomst till fitness campen
Du tar idag båten till Koh Samui och fortsätter med flyg till Phuket. Vid ankomsten till Phuket tar du en taxi till fitness campen. Du får en kort introduktion av stället och kan sen tillbringa dagen med att koppla av vid poolen, packa upp och promenera i området. Placeringen på Phuket är perfekt och det finns massor att göra i området. Stranden ligger bara en kort taxiresa från campet, som precis som staden har många små kaféer och restauranger med hälsosam mat, fruktjuicer och många små spa-anläggningar som erbjuder massage för en billig peng. Det finns också möjlighet att hyra cyklar på campet. (F)
Dag 16: Möte med personlig tränare
Den första planen idag är ett möte med din personliga tränare, som kommer att visa dig runt på lägret och introducera dig till träningsschemat. Kom omklädd så att du kan börja träna direkt. Det kommer också att läggas upp ett matschema för veckan - förutom frukosten ingår antingen lunch eller middag. (F, L/M)
Dag 17 - 20: Träning på gym och i grupp
Du har möjlighet att delta i en rad olika träningspass under din vistelse. Du kan börja din dag med yoga – sträck ut dina ömma muskler och njut av en lugn start på dagen. Det finns olika pulspass att välja mellan: Cross Training, Bodyfit, Spinning, Boxercise med mera – alla pass är utformade för att öka din kondition. Alla kan delta eftersom alla övningar kan anpassas till din nivå. För de tuffa finns det en militär hinderbana. Du kan antingen använda banan själv eller delta i pass ett par eftermiddagar i veckan. Om du är intresserad kan du prova på Muay Thai, som är en thailändsk boxning - det ingår inte i själva lägret, men vi har gjort ett avtal med grannarna om att du kan prova Muay Thai hos dem två gånger i veckan. För de som älskar att dansa finns det zumba ett par gånger i veckan. På torsdagar är det löpning för de som är i form till "The Big Buddha". Hela lägret inklusive utrustning är tillgängligt när det inte är pass. (F, L/M)
Dag 21: Träning på stranden
När du nu befinner dig på en ö som är känd för badsemester, är det inte mer än rätt att använda stranden för träning. Lördag förmiddag är avsatt för träning och ett dopp i det härliga havet. (F, L/M)
Dag 22: Avkoppling/vilodag eller utcheckning och påbörjande av hemresa
Idag påbörjar du din hemresa till Skandinavien, ifall du inte har valt att köpa till fler veckor på fitness campet, för i så fall har du en välförtjänt vilodag idag. Prata med din reserådgivare om hur många veckor du önskar boka på campet.
Dag 23: Ankomst till Skandinavien
Din resa är nu slut och du är tillbaka hemma igen.

Övernattningar

4 övernattningar på guest house i Bangkok i sovsal
3 övernattningar på Umphang-vandringen. Här övernattar du delvis i hyddor (eller liknande budgetboende) och delvis i tält.
3 övernattningar på enkelt hotell på Koh Tao
7 övernattningar på resort på fitness campet

I Bangkok och på Koh Tao kan Winberg Travel erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Umphang trek:
Packa en liten väska med det allra viktigaste för djungeln – tänk på att du ska bära dina saker själv. Resten av ditt bagage kan förvaras i Bangkok, Maesot eller Umphang medan du är i djungeln. Om du inte önskar bära ditt bagage själv under resan kan du köpa till bärhjälp.

Det finns möjlighet att låna gummistövlar, regnponcho och sovsäck mot en deposition.

Svårighetsgrad: Lätt-måttlig (beroende på årstid). Lämplig för familjer, resan rekommenderas inte för barn under 10 år eller för gravida. Tänk på att vandringen är som svårast under regnperioden mellan juni till oktober, då det kan komma mycket regn och stigarna är leriga. Av hänsyn till bevarandet av naturen och ditt eget utbyte av resan vandrar man endast i små grupper med mellan 2 och 8 deltagare. Många av guiderna är från Umphang och har vuxit upp i djungeln, men deras engelskkunskaper är ofta begränsade.


FAQ:s för fitness campet:
Hur vältränad måste jag vara för att delta?
• Oavsett vilken nivå du börjar på kan du delta. Här finns plats för alla.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?
• Oavsett om du är i dålig eller i god grundform kommer du ha nytta av att delta i fitness campet. Atmosfären är verkligen motiverande och det finns stort stöd för att uppnå dina mål.

Hur länge ska jag välja att vara på lägret?
• De flesta deltagare på fitness campet tillbringar mellan två och sex veckor här. Två veckor är tillräckligt för att du ska kunna börja känna av resultat och få till en bra vana. Ju fler veckor, desto större blir resultatet naturligtvis.

Kan jag träna om jag har en mindre skada?
• Alla övningar kan anpassas, det är bara viktigt att du informerar din tränare om din skada.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Kontakta din reserådgivare för att få resan anpassad för startdag på trekkingen och fitness campet.

Gruppstorlek

Upp till 12 personer på Umphang-trekket.

november - maj

Packlista

 • Badkläder & handduk
 • Bra vandringsskor eller kängor som passar för vandring
 • Sandaler för forsränningen
 • Luftiga och snabbtorkande shorts och t-shirts till vandringen
 • Varm tröja till åkturen i songthaew och till kvällarna under de svalare årstiderna
 • Luftiga kläder med långa ärmar och ben till skydd mot myggen under kvällarna
 • Hatt, solkräm & myggmedel
 • Regnkläder och gummistövlar under regnperioden (kan även lånas på plats)
 • Långa strumpor till gummistövlar, under regnperioden
 • Vattenflaska
 • Eventuellt egen sovsäck eller sovpåse (temperaturen sjunker till 8 grader på natten under vintermånaderna)
 • Ficklampa och batterier
 • Eventuellt öronproppar
 • Kamera och vattentäta påsar
 • Kontanter - kom ihåg att det är kutym att ge dricks till guiderna efter utflykten
 • Pass - ska eventuellt visas vid gränsposterna på bussresan Bangkok - Mae Sot
 • Kopia av pass till vandringen
 • Uppblåsbar kudde
 • Eventuell egen sovsäck och lakanpåse
 • Åksjuketabletter
 • Lätta och snabbtorkande träningskläder
 • Bra träningsskor
 • Tvättmedel

I priset ingår

 • Flyg med utresa till Bangkok och hemresa från Phuket, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • All transport med buss, båt och flyg enligt program
 • Kvällscykeltur i Bangkok
 • 6 dagars Umphang trek inklusive måltider enligt beskrivning
 • Fun dive-kurs på Koh Tao inklusive 4 dyk
 • 7 dagars fitness camp med två måltider per dag
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Transfer till fitness campet
 • Dykförsäkring som måste betalas lokalt till dykcentret, 200 THB
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecenter i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Rejsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: